Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραH Jeep γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα νερού

H Jeep γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα νερού

Η Jeep και τα μοντέλα της, διαχρονικά είναι συνυφασμένα με την ελευθερία, την περιπέτεια, αλλά και την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον. Η 22α Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για να θυμηθούμε τη σημαντικότητα του πολυτιμότερου αγαθού του πλανήτη.

Jeep 023Ειδικότερα αυτή την εποχή που η πανδημία του COVID έχει σαν αποτέλεσμα και την περαιτέρω αύξηση της κατανάλωσης νερού, είναι σημαντική η εστίαση στις ενέργειες για την προστασία της ποσότητας και την ποιότητας του νερού.

Η Jeep επί σειρά ετών έχει λάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τις διαδικασίες παραγωγής.

Ειδικότερα στο θέμα του νερού, οι διαδικασίες παραγωγής έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξαλειφθεί η χρήση πόσιμου νερού, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας να αποτελεί το εργοστάσιο της μάρκας στη Βραζιλία, όπου η χρήση πόσιμου νερού έχει μειωθεί στο μόλις 0,6%.

Σημαντική είναι και η απόλυτη ποσότητα νερού, η οποία χρησιμοποιείται στην παραγωγή ανά όχημα, η οποία έχει μειωθεί από τα 2.980 λίτρα, στα 1.430 λίτρα. Η ανακύκλωση του νερού για την παραγωγή εξασφαλίζεται με μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η χρήση μεμβρανών MBR που επιτυγχάνουν απόλυτο φιλτράρισμα από μικροσοματίδια και βακτήρια, αλλά και διαδικασίες αντίστροφης όσμωσης για το διαχωρισμό του νερού από τα μεταλλικά άλατα.

Επί της ουσίας, πλέον η μόνη χρήση πόσιμου νερού στα εργοστάσια της Jeep, ωφελείται στην προσωπική κατανάλωση των εργαζόμενων.

Οι ενέργειες της Jeep για την προστασία των υδάτινων πόρων επεκτείνεται και σε δράσεις που αφορούν στον καθαρισμό περιοχών που βρίσκονται κοντά σε νερό, είτε αυτές αφορούν σε παραλίες, είτε στις όχθες ποταμών και λιμνών.

Τέλος η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού και η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, όπως τα συστήματα προσομοίωσης και εικονικής πραγματικότητας, έχουν συμβάλει ώστε η προστασία του νερού να αποτελεί μια καθημερινή πρακτική για όλους στην Jeep.

Με την Plug-in Hybrid τεχνολογία 4xe να είναι διαθέσιμη ήδη στα Renegade και Compass, ενώ πολύ σύντομα θα εφοδιάζει και το θρυλικό Wrangler, τα μοντέλα της Jeep προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης, εκπομπών ρύπων, αλλά και θορύβου, συμβάλλοντας τόσο με τη χρήση τους, όσο και με τη διαδικασία παραγωγής τους σε ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους.

Πηγή: Jeep®

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο