Μπαίνοντας κάποιος στο εσωτερικό της Ford Mustang Mach-E διαπιστώνει ότι διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Ford υπήρξε πριν από αυτή. Η εντελώς νέα σχεδίαση είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να δημιουργήσει η ομάδα εξέλιξης προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των πελατών εξασφαλίζοντας ευρυχωρία, τεχνολογία και μία αίσθηση «θαλπωρής».

Less is More: How a New Design Approach Changed the View From thΚαι ενώ η τάση τις τελευταίες δεκαετίες ήταν προς ένα μαξιμαλιστικό στυλ στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, με περισσότερους διακόπτες, λειτουργίες και στοιχεία, η Ford ακολουθεί τώρα μία αφαιρετική προσέγγιση, υιοθετώντας την ανθρωποκεντρική σχεδίαση για την απομάκρυνση των περιττών στοιχείων στο πλαίσιο μιας ευρύτερης, ολιστικής φιλοσοφίας.

Το αποτέλεσμα με την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E είναι μία «θέα» από το κάθισμα του οδηγού που αποτελεί σημείο αναφοράς στο δρόμο προς τον εξηλεκτρισμό.

Ford Mustang 1965«Όταν σκεφτόμαστε πόσο έχουν αλλάξει τα αυτοκίνητα, το μυαλό μας πηγαίνει στο εξωτερικό τους, αλλά ουσιαστικά το εσωτερικό είναι αυτό που μετρά περισσότερο στην εμπειρία που βιώνουν ο οδηγός και οι επιβάτες» δήλωσε ο Amko Leenarts, director, Design, Ford Ευρώπης. «Το ταξίδι για τη δημιουργία του δυναμικού, ολιστικού εσωτερικού της Mustang Mach-E ήταν απίστευτο, καθώς απώτερος σκοπός ήταν να προσφέρει περισσότερα με λιγότερα και με όλα τα σημαντικά χειριστήρια συγκεντρωμένα σε θέση εύκολης πρόσβασης. Και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την ίδια μέθοδο με τα μελλοντικά οχήματα, ακούγοντας προσεκτικά τους πελάτες μας και σχεδιάζοντας εσωτερικά που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους.»

Η αφαιρετική σχεδίαση στόχο έχει να προσφέρει στους οδηγούς ένα άνετο και απλό περιβάλλον. Στην περίπτωση της Mustang Mach-E, αυτό περιλαμβάνει μία μεγάλη οθόνη αφής τοποθετημένη στο κέντρο, που συγκεντρώνει όσο το δυνατόν περισσότερα χειριστήρια σε ένα σημείο.

Ford Mustang 2021Το λείο ταμπλό με ενσωματωμένο ηχείο είναι το αποτέλεσμα συνεχών προσπαθειών για μία όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης και ταξιδιού. Για παράδειγμα, pads ασύρματης φόρτισης και ένα ψηφιακό εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης σημαίνουν ότι τα καλώδια και το χαρτί είναι περιττά.

Για να κατανοήσει καλύτερα τις απαιτήσεις μιας νεότερης ψηφιακής γενιάς και να προβλέψει τις μελλοντικές τάσεις, η Ford ξεκίνησε ένα μοναδικό project: τη δημιουργία ενός εικονικού αγωνιστικού αυτοκινήτου σε συνεργασία με gamers.

Σχεδόν 350.000 οπαδοί των esports συμμετείχαν σε μία διαδικτυακή ψηφοφορία, για τη διαμόρφωση της εμφάνισης του αγωνιστικού Team Fordzilla P1 race car – μέσα κι έξω.

Η εξέλιξη της «θέας» του οδηγού

ford model t interior 1908Τα εσωτερικά των αυτοκινήτων έχουν αλλάξει πολύ από τότε που οι οδηγοί αποθήκευαν γάντια στο ντουλαπάκι και τα μεταλλικά και ξύλινα τιμόνια των πρώτων οχημάτων πάγωναν το χειμώνα. Για να δείξει τις αλλαγές, η Ford έχει δημιουργήσει ένα βίντεο με τη «θέα» του οδηγού από δεκάδες αυτοκίνητα, από το Model T μέχρι την Mustang Mach-E.

Μετά από πολλά χρόνια εξέλιξης, με βελτιώσεις και καινοτομίες, φτάσαμε στα σημερινά προηγμένα εσωτερικά, όπως αυτά που παρουσιάζονται στο βίντεο:

  • Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν παράθυρα σπιτιών στα αυτοκίνητα – και προσφέρονταν μόνον ως έξτρα εξοπλισμός
  • Τα κυρτά παρμπρίζ οδήγησαν στη δημιουργία του συστήματος κλιματισμού – καθώς τα παρμπρίζ δεν μπορούσαν πλέον να ανοίγουν
  • Όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, τα ραδιόφωνα είχαν κόστος που έφτανε στο 20% της αξίας του αυτοκινήτου
  • Τα μεταπολεμικά ταμπλό ήταν επηρεασμένα από τον αγώνα για την κατάκτηση του διαστήματος, με περισσότερα όργανα, διακόπτες και δείκτες, καθώς η τεχνολογία αποκτούσε όλο και σημαντικότερο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων
  • Ο ερχομός των video games και η χρήση χειριστηρίων gaming επηρέασε τη σχεδίαση του τιμονιού με μπουτόν τοποθετημένα σε εργονομική θέση για τους αντίχειρες του οδηγού
  • Σήμερα, τα εσωτερικά κατασκευάζονται όλο και περισσότερο από ανθεκτικά υλικά, τα οποία δεν φθείρονται από την επαφή με προϊόντα όπως αντισηπτικό χεριών, αντιηλιακή λοσιόν και εντομοαπωθητικό

Πηγή: Ford