Η CUPRA ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο εξαντλητικούς αγώνες στην ιστορία καθώς λαμβάνει θέση στην πρώτη γραμμή της εναρκτήριας σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E.

Ο αγώνας των off-road ηλεκτρικών SUV οδηγεί τις ομάδες στις πιο δύσκολες περιοχές του πλανήτη συμπεριλαμβανομένων της Αρκτικής, της ερήμου, της ζούγκλας, των παγετώνων και των ωκεανών.

Ξεκινώντας στη Σαουδική Αραβία στις 3 Απριλίου, στόχος της μάρκας είναι όχι μόνο να προκαλέσει τον ενθουσιασμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις μάζες αλλά και να επισημάνει πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον πλανήτη μας.

Η CUPRA υπήρξε μέρος του Extreme E από την αρχή. Ήταν η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στους αγώνες, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την ABT Sportsline ως τον κύριο συνεργάτη της ομάδας και τώρα είναι έτοιμη για την έναρξη.

Ασταμάτητη ώθηση

Τα υψηλής απόδοσης 400kW e-CUPRA ABT XE1 θα οδηγηθούν πέρα ​​από τα όρια καθώς η ομάδα προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της σεζόν στην περιοχή Al Ula της Σαουδικής Αραβίας, τη μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο, στα πλαίσια του Desert X Prix το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι συναθλητές της ABT CUPRA, Claudia Hürtgen και ο πρεσβευτής της, Mattias Ekström, εργάστηκαν σκληρά και έχουν προετοιμαστεί ψυχικά και σωματικά για τον αγώνα ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε δυσκολία καθώς αγωνίζονται μέσα σε άνυδρο κσι έρημο τοπίο. Η Hürtgen διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αγώνες αντοχής, ενώ ο Ekström διαθέτει τεράστιο ταλέντο ως πρωταθλητής Rally Cross και DTM.

 

Η ομάδα κατά την προετοιμασία της για την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, δοκίμασε το e-CUPRA ABT XE1 στα όριά του στις πίστες Oschersleben στη Γερμανία και MotorLand Aragón στην Ισπανία.

«Απομένουν μόνο λίγες μέρες πριν από την έναρξη του αγώνα Extreme E, και η Claudia και εγώ ανυπομονούμε να βρεθούμε στο grid του αγώνα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτόν τον διαγωνισμό με μια πολύ καινοτόμο μορφή: 100% ηλεκτρική, αγωνιζόμενοι στις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες στον κόσμο και καθοδηγούμενοι από ομάδες των δύο φύλων», δήλωσε ο Rally Cross και Πρωταθλητής DTM Mattias Ekström. «Αν λάβετε υπόψη όλα τα στοιχεία και προσθέσετε το αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου, τα ελαστικά χαμηλής πρόσφυσης και το υψηλό επίπεδο ισχύος, ολόκληρος ο συνδυασμός θα είναι πολύ ενδιαφέρων και είμαστε έτοιμοι για αυτό!».

 

Είστε έτοιμοι;

Εννέα ομάδες θα βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης και θα αγωνιστούν για την επικράτηση. Ο αγώνας χωρίζεται στη διάρκεια δύο ημερών, Σάββατο και Κυριακή. Οι Προκριματικοί 1, 2, 3 και 4 θα διεξαχθούν το Σάββατο, ενώ ο Ημιτελικός, το Crazy Race και ο Τελικός θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Κάθε αγώνας αποτελέιται από δύο γύρους – ένας γύρος οδηγείται από τη γυναίκα οδηγό και ένας γύρος από τον άνδρα οδηγό σε κάθε ομάδα.

Μετά την πτώση της καρό σημαίας στη Σαουδική Αραβία, η σειρά αγώνων μεταβαίνει στη Lac Rose στη Σενεγάλη, στην Kangerlussaq στη Γροιλανδία, στην Pará στη Βραζιλία και τέλος στην Tierra Del Fuego στην Αργεντινή.

Η σειρά Extreme E είναι το επόμενο κεφάλαιο της CUPRA στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η ταυτότητα της μάρκας η οποία είναι ικανή να δημιουργήσει οχήματα που μπορούν να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις αγωνιστικές πίστες.

 

Πηγή: Seat