Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Volvo Cars επενδύει στην αυτόνομη οδήγηση της DIDI

Η Volvo Cars επενδύει στην αυτόνομη οδήγηση της DIDI

Η Volvo Cars, ηγετική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο στην οδική ασφάλεια, και ο κλάδος τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της DiDi Chuxing, κορυφαίας τεχνολογικής πλατφόρμας μετακινήσεων, υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την παροχή αυτόνομων οχημάτων στον δοκιμαστικό «αυτόνομο» στόλο της DiDi.

Volvo CarsΗ Volvo Cars θα προμηθεύσει την DiDi με αυτοκίνητα XC90, εξοπλισμένα με τα αναγκαία εφεδρικά συστήματα για λειτουργίες όπως το τιμόνι και τα φρένα, και θα συνεργαστεί με την DiDi Autonomous Driving για την ενσωμάτωση του επιπλέον λογισμικού και του hardware που απαιτούνται προκειμένου τα αυτοκίνητα να είναι πλήρως έτοιμα για αυτόνομη οδήγηση.

Τα XC90 θα είναι τα πρώτα αυτοκίνητα που θα ενσωματώσουν το DiDi Gemini, τη νέα hardware πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης, με στόχο να αξιοποιηθούν στο δίκτυο παροχής μεταφορικών υπηρεσιών της DiDi στο μέλλον.

Η συμφωνία ενισχύει τη θέση της Volvo ως προμηθευτή αυτοκινήτων και προτιμητέου συνεργάτη για αυτό-οδηγούμενους στόλους, κεφαλαιοποιώντας τη φήμη της ως ηγέτη στην ασφάλεια των αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Τα ενσωματωμένα εφεδρικά συστήματα και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του XC90, σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της DiDi Autonomous Driving, θα επιτρέψουν στα αυτοκίνητα να ενταχθούν λειτουργικά στις υπηρεσίες robotaxi χωρίς να απαιτείται επιτήρηση από οδηγό ασφαλείας.

Με βάση τη σημερινή συμφωνία, η Volvo Cars και η DiDi Autonomous Driving επιδιώκουν τη σύναψη μίας μακρόπνοης συνεργασίας, καθώς η DiDi ήδη συνεχίζει να επεκτείνει τους δοκιμαστικούς αυτόνομους στόλους της σε όλη την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και να αναπτύσσει περαιτέρω τις δραστηριότητες των robotaxi της.

Ως η κορυφαία τεχνολογική πλατφόρμα κοινόχρηστης μετακίνησης στον κόσμο, η DiDi χρησιμοποιεί τη μεγάλη εξειδίκευσή της στα δίκτυα και την εκτεταμένη τράπεζα πραγματικών οδηγικών δεδομένων για την ανάπτυξη αυτόνομων μεταφορικών υπηρεσιών σε συνεργασία με premium κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Το 2020, η Volvo Cars εφοδίασε την DiDi με αυτοκίνητα Volvo XC60, για χρήση στο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα robotaxi στη Σαγκάη. Άνθρωποι από συγκεκριμένες περιοχές της Σαγκάης μπορούσαν να κλείσουν διαδρομές με robotaxi στην εφαρμογή της DiDi και να χρησιμοποιήσουν τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα υπό την επίβλεψη ενός οδηγού ασφαλείας και μηχανικού.

Η φιλοδοξία της Volvo Cars να καταστεί προτιμητέος συνεργάτης συμπίπτει με την πρόθεση των παρόχων υπηρεσιών μετακίνησης ανά τον κόσμο να επεκτείνουν τους στόλους τους με πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο. Η φήμη της Volvo Cars ως παγκόσμιου ηγέτη στην ασφάλεια αυτοκινήτων είναι σημαντικό κεφάλαιο για την εκπλήρωση αυτής φιλοδοξίας.

Πηγή: Volvo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο