Ο διαγωνισμός BMW M Award αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του MotoGP™. Το 2021, το βραβείο θα δοθεί στον ταχύτερο αναβάτη των κατατακτηρίων δοκιμών του MotoGP™ κατά τη διάρκεια της σεζόν για 19η φορά.

Ο νικητής του 2021 BMW M Award για μία ακόμα φορά έχει να προσβλέπει σε κάτι συναρπαστικό, μία νέα BMW M5 CS βαμμένη σε Frozen Deep Green metallic. Η BMW M GmbH κατά παράδοση αποκαλύπτει το αυτοκίνητο του νικητή στον πρώτο ευρωπαϊκό γύρο της σεζόν του MotoGP™, που φέτος πραγματοποιείται στο Πορτιμάο (Πορτογαλία) για πρώτη φορά.

Φίλοι του σπορ από όλο τον κόσμο μπορούν να απολαύσουν ψηφιακά την BMW M5 CS στα κανάλια των social media της BMW M GmbH και του MotoGP™.

Η BMW M GmbH επεκτείνει τη σειρά των ultra-sports CS μοντέλων της με την εισαγωγή της BMW M5 CS. Η περιορισμένης παραγωγής έκδοση συνδυάζει ξεχωριστές επιδόσεις με μία αποκλειστική, πολυτελή εμφάνιση, ενώ ο V8 κινητήρας 4.4L με 467 kW/635 hp καθιστά την BMW M5 CS το ισχυρότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της BMW M.

Χάρη στον κινητήρα ‘M Power’ κάτω από το καπό της, η BMW M5 CS έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 3,0 δευτ., και 0 – 200 km/h σε 10,3 δευτ. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 305 km/h.

Ο πανίσχυρος κινητήρας συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και χρησιμοποιεί το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που επίσης προσφέρει ένα 2WD mode μόνο για πίσω κίνηση. Με την BMW M5 CS, η BMW M GmbH εφάρμοσε αυστηρά μέτρα σχεδίασης ελαφρού βάρους.

Το πλαίσιο έχει επίσης προσαρμοστεί στο βάρος του αυτοκινήτου, που είναι ελαφρύτερο από άλλα μοντέλα M5, φέροντας νέες ρυθμίσεις σκληρότητας ελατηρίων στον εμπρός και πίσω άξονα και βελτιωμένο έλεγχο απόσβεσης. Η σπορ εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι της M5 CS έχει τέσσερις απολήξεις χωρίς διακοσμητικό φινίρισμα. Άλλα χαρακτηριστικά είναι τα φρένα M Carbon με κεραμικούς δίσκους.

Η πολυτελής, σπορ εμφάνιση της BMW M5 CS συνεχίζεται με περισσότερα χαρακτηριστικά μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.

Το καπό, το εμπρός, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, η αεροτομή στο πίσω τμήμα, ο πίσω διαχύτης, το κάλυμμα του κινητήρα M Power και το σιλανσιέ εισαγωγής κατασκευάζονται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP). Μερικά εξαρτήματα κατασκευάζονται από γυμνό ανθρακόνημα.

Η BMW M5 CS υπόσχεται μία εξαιρετική εμπειρία ταξιδιού για 4 άτομα  – με τον οδηγό και συνοδηγό σε καθίσματα M Carbon και τους άλλους δύο επιβάτες σε ατομικά πίσω καθίσματα.

Τα ενσωματωμένα προσκέφαλα – με φωτιζόμενα λογότυπα M5 για τα εμπρός καθίσματα – απεικονίζουν τη χάραξη της θρυλικής πίστας του Nürburgring. Το τιμόνι M Alcantara με κόκκινη ένδειξη της ευθείας πορείας αποτελεί άλλη μία κλασική πινελιά αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Τα χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (gearshift paddles) κατασκευάζονται από ανθρακονήματα. Το μεταλλικό χρώμα Frozen Deep Green του αυτοκινήτου που προορίζεται για το νικητή του BMW M Award είναι ίδιο με το βασικό χρωματισμό του BMW M5 CS MotoGP safety car.

Το BMW M Award είναι μία από τις πολλές δραστηριότητες της BMW M ως ‘Official Car of MotoGP’. Από το 2003, ο αναβάτης του MotoGP™ με τα καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές ανταμείβεται με μία αποκλειστική, εξατομικευμένης σχεδίασης BMW M στο τέλος της σεζόν.

Εκτός από τη βαθμολογία των αγώνων, οι αναβάτες βαθμολογούνται και σύμφωνα με τη κατάταξή τους στη σχάρα εκκίνησης σε κάθε Grand Prix του ημερολογίου. Ο αναβάτης που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο τέλος της σεζόν κερδίζει το περίοπτο BMW M Award.

Το ρεκόρ κατέχει ο Marc Márquez, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει το BMW M Award επτά συνεχόμενες φορές από το 2013 μέχρι το 2019. Την περσινή σεζόν, το 2020, ο Γάλλος Fabio Quartararo βρέθηκε στη λίστα των νικητών για πρώτη φορά.

Πηγή: BMW