Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑγοραTo φετινό πασχαλινό σαφάρι της Jeep

To φετινό πασχαλινό σαφάρι της Jeep

Στο Jeep Easter Safari, το ετήσιο ραντεβού για τις απόλυτες εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά και τις νέες προτάσεις της Jeep, η θρυλική Αμερικανική μάρκα ετοιμάζει να παρουσιάσει μια σειρά εκπλήξεων για το 2021.

Με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υβριδικά ή και αμιγώς ηλεκτρικά, τα μοντέλα της Jeep® θα συναντηθούν στις θρυλικές εκτός δρόμου διαδρομές της Μόαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α. από τις 27 Μαρτίου έως και τις 4 Απριλίου, στο πλαίσιο του φετινού Jeep Easter Safari.

Στο Jeep Easter Safari 2021, συνολικά 7 μοντέλα θα κάνουν την παρουσία τους, ένα εκ των οποίων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αποτελώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην 80χρονη ιστορία της θρυλικής Αμερικανικής μάρκας.

Η παράδοση του Jeep Easter Safari ξεκινά το 1967, όπου αρχικά διαρκούσε μόλις μία ημέρα, ενώ με το πέρασμα των χρόνων αναπτύχθηκε σημαντικά αποτελώντας σήμερα μια από τις σημαντικότερες παραδόσεις για το χώρο του αυτοκινήτου στις Η.Π.Α.

 

Jeep Magneto

Jeep Wrangler Magneto concept is a fully capable BEV thatΤο πρωτότυπο Jeep Wrangler Magneto είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, που προσφέρει αθόρυβη και χωρίς ρύπους μετακινήσεις, διατηρώντας όμως στο ακέραιο τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου συμβόλου της Jeep. Βασισμένο σε ένα 2πορτο Jeep Wrangler Rubicon, το Magneto εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η απόδοση του με 285 ίππους και 370Nm ροπής είναι αντίστοιχη με εκείνη του V6 βενζινοκινητήρα των 3,6 λίτρων, με τη διαφορά ότι ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει απόλυτα αθόρυβη λειτουργία και εξαιρετικά άμεση ανταπόκριση στις εντολές του οδηγού.

Χάρη στην απόδοση και την αμεσότητα του ηλεκτροκινητήρα, το Magneto επιταχύνει από τα 0 έως τα 100χλμ./ώρα σε μόλις 6,8δλ.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από τέσσερις μπαταρίες λιθίου με συνολική χωρητικότητα 70 kWh και τάση 800V. Η κατανομή των στοιχείων έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το χαμηλότερο δυνατό κέντρο βάρους. Οι μπαταρίες και τα κυκλώματα τροφοδοσίας είναι αδιάβροχα έτσι ώστε το ηλεκτρικό Wrangler να περνά χωρίς πρόβλημα από υδάτινα κολλήματα βάθους 76εκ.

Το εντυπωσιακό τεχνολογικό υπόβαθρο του Magneto πλαισιώνει η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, οι τροχοί με τα εκτός δρόμου ελαστικά και οι προστατευτικές ποδιές.

Jeepster Beach

Jeep Resto-ModΜε έμπνευση από την πλούσια ιστορία της Jeep, το πρωτότυπο Jeepster Beach βασίζεται σε ένα Jeepster Commando (C-101) του 1968. Τα Jeepster Commandos δημιουργήθηκαν ως τα απόλυτα οχήματα για το καλοκαίρι και τις παραλίες, με το νέο πρωτότυπο να διατηρεί την εμφάνιση του αρχικού μοντέλου, αλλά να εξοπλίζεται με σύγχρονη τεχνολογία από τα νέα μοντέλα της μάρκας.

Κάτω από το καπό ένα 2λιτρος Turbo βενζινοκινητήρας αποδίδει 340 ίππους και 500Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και βέβαια κίνηση και στους 4 τροχούς.

Jeep Red Bare

Jeep Red Bare Gladiator Rubicon concept builds on the paΓια μερικά pick-up δεν υπάρχουν όρια, όπως για παράδειγμα το πρωτότυπο Jeep Red Bare Gladiator Rubicon. Βασισμένο στο νέο pick-up της μάρκας, το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, το Jeep Red Bare εφοδιάζεται με το V6 diesel κινητήρα των 3.000κ.εκ. απόδοσης 264 ίππων.

Η εμφάνιση τόσο του αμαξώματος, όσο και του εσωτερικού αποτελούν παράδειγμα των πλούσιων επιλογών εξατομίκευσης που προσφέρει η Jeep, ακόμα και στο pick-up μοντέλο της.

Jeep Orange Peelz conceptJeep Orange Peelz

Η επαφή που προσφέρει το Wrangler με τη φύση είναι παροιμιώδης και το πρωτότυπο Jeep Orange Peelz εστιάζει σε αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Η αφαιρούμενη γυάλινη οροφή αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό που εντυπωσιάζει, όπως και τα ειδικά φωτιστικά σώματα στις εμπρός κολώνες με απόδοση 4.800 lumen το κάθε ένα.

Jeep Farout

Jeep Gladiator Farout ConceptΜε ένα Jeep μπορείς να πας παντού και με το πρωτότυπο Jeep Farout μπορείς και να μείνεις παντού χάρη στην πτυσσόμενη σκηνή Habitat™ Truck Topper, η οποία είναι τοποθετημένη στο χώρο φόρτωσης του Gladiator. Το λειτουργικό πρωτότυπο βασίζεται για τις δύσκολες στιγμές σε ένα «εργάτη» με δυνατότητα έλξης 5.500 κιλών, αλλά και την αναβαθμισμένη ανάρτηση με τα αμορτισέρ της FOX™.

Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept 013Jeep Wrangler Rubicon 392

Το πιο δυνατό Wrangler στην ιστορία του μοντέλου είναι γεγονός. Το Jeep Wrangler Rubicon 392 εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V8 βενζινοκινητήρα 6,4 λίτρων (392 κυβικές ίντσες) με απόδοση 485 ίππων  και 644Nm ροπής.

Jeep® Performance Parts (JPP) and custom accessJeep Top Dog

Οι λάτρεις των mountain bikes βρήκαν το ιδανικό τους όχημα, με το βασισμένο στο Gladiator πρωτότυπο Top Dog  να διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρος φόρτωσης για ποδήλατα και τα παρελκόμενα τους.

Πηγή: Jeep

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο