Ο επικεφαλής της HAAS, Γκίντερ Στάινερ μίλησε πρόσφατα για τους δύο πρωτοεμφανιζόμενους στην F1 οδηγούς, που τρέχουν φέτος για την Αμερικανική ομάδα, υπογραμμίζοντας το πόσα πολλά έχουν μάθει από το ντεμπούτο τους μέχρι σήμερα.

Ο Στάινερ δήλωσε όπως διαβάζουμε στο Racefans.net, ότι: “Υπάρχει μεγάλο περιθώριο εξέλιξης για όλους μας. Βελτιώνονται και όπως πάντα λέω στην αρχή της χρονιάς, σε κάποιους αγώνες, συνειδητοποίησαν το πόσα λίγα ήξεραν όταν ξεκίνησαν τη σεζόν στην F1 στο Μπαχρέιν αυτήν την χρονιά. Δεν ξέρω πότε αυτό θα έρθει, αλλά υπάρχει συνήθως μια στιγμή που το καταλαβαίνεις, όταν το μαθαίνεις, όταν είσαι νέος. Σίγουρα στο Μπαχρέιν, θεωρούσαν ότι τα ξέρουν όλα και μετά από δέκα αγώνες θα λένε: “Ουάου, πόσο λίγα ξέραμε”. Και όσο μεγαλύτερη είναι η έκπληξη, αυτό σημαίνει ότι τόσα περισσότερα μάθατε στους 10 αγώνες. Καταλαβαίνετε πόσο διαφορετικό είναι από ό, τι νομίζατε ότι θα ήταν”.

Ο Στάινερ συνέχισε λέγοντας ότι: “Υπάρχουν πάντα δυνατότητες για να βελτιωθούμε και θεωρώ ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε. Και οι δύο έχουν ένα μικρό μειονέκτημα, γιατί κανείς δεν έχει την εμπειρία να κρίνει (τις εμφανίσεις του).Ί σως κάνει τη μάθηση πιο δύσκολη αλλά μαθαίνεις περισσότερα (με αυτόν τον τρόπο)”.