Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΜπότας: "Αν έκανα δύο pit stop τότε σίγουρα θα ήμουν στο βάθρο,...

Μπότας: “Αν έκανα δύο pit stop τότε σίγουρα θα ήμουν στο βάθρο, παλεύοντας για τη νίκη”

Ο Βάλτερι Μπότας δεν κατάφερε να πάρει μια θέση στο βάθρο και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Γαλλικού GP της φετινή σεζόν. Η Μερσέντες επέλεξε όπως έγινε αντιληπτό και στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, μια διαφορετική στρατηγική με τα pit stop, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην “αντέξουν” τα αυτοκίνητα των “ασημένιων βελών” στον ρυθμό της Αυστριακής ομάδας και οι Χάμιλτον και Μπότας να περιοριστούν στην δεύτερη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Στους τελευταίους γύρους του αγώνα του Γαλλικού GP έγινε ευδιάκριτη η αντίδραση του Βάλτερι Μπότας για την λανθασμένη στρατηγική, με τον Φιλανδό οδηγό να χρησιμοποιεί πολλές “κακές λέξεις” ανάμεσα στις προτάσεις του καθώς μιλούσε στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα του.

Ο Τότο Βολφ δήλωσε στο Sky Germany μετά το τέλος του αγώνα ότι: “Την βρήκα σπουδαία (την στρατηγική). Ξεκίνησε να ασκεί κριτική. Τελικά (ο Μπότας) το εξωτερίκευσε και είναι διασκεδαστικό”.

Ο Βάλτερι Μπότας ανέφερε μετά τον αγώνα στο Sky Sports ότι: “Νομίζω ότι η στρατηγική που έδωσε την νίκη σήμερα ήταν με δύο pit stop. Είναι εύκολο να το λέμε μετά, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Θεωρώ ότι η ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη για να κάνει μόνο ένα pit stop, αφού σκέφτηκε ότι ήταν η καλύτερη (επιλογή), αλλά δεν ήταν. Δεν είχα μπροστινά λάστιχα, είχαν φύγει για τους τελευταίους 10 με 15 γύρους, οπότε πραγματικά προσπαθούσα να φέρω πίσω στα pit το αυτοκίνητο- για αυτό το λόγο δεν διασκέδασα σήμερα στους τελευταίους γύρους. Φυσικά, προσπάθησα όσο μπορούσα, προσπάθησα να τερματίσω στο βάθρο, αλλά τα λάστιχα μου είχαν τελειώσει εντελώς, οπότε δεν υπήρχει πιθανότητα. Άλλο ένα σημείο που μάθαμε αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν ότι σκεφτήκαμε πως με πιο χαμηλές θερμοκρασίες τα λάστιχα θα κρατούσαν περισσότερο, αλλά δεν ήταν έτσι. Οι προβλέψεις μας όσον αφορά τη διάρκεια ζωής των ελαστικών δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματικότητα. Αν έκανα δύο pit stop τότε σίγουρα θα ήμουν στο βάθρο, παλεύοντας για τη νίκη του αγώνα – αυτό είναι σίγουρο”.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο