Η McLaren την τελευταία εβδομάδα έλαβε 550 εκατομμύρια Βρετανικές στερλίνες από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, από funds που προέρχονται από την Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν.

Περίπου 400 εκατομμύρια στερλίνες πληρώθηκαν από την εταιρία private equity Ares Management Corp και το Δημόσιο ταμείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι είναι νέοι επενδυτές, ενώ το Σαουδαραβικό fund είναι επίσης ο κύριος επενδυτής του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου Lucid.

Οι υπόλοιποι επενδυτές είναι οι ίδιοι και οι μεγαλύτεροι προέρχονται από το Μπαχρέιν, οπού αποτελεί τον κύριο επενδυτή της Βρετανικής εταιρίας και στους πρώτους μήνες που ξέσπασε ο κορονοιός χορήγησε δάνειο διάσωσης. Η McLaren “χτυπήθηκε” ιδιαίτερα από την πανδημία, αφού αναγκάστηκε να μειώσει το εργατικό δυναμικό κατά 25%, να πουλήσει το 1/3 της ομάδας στην F1 αλλά και να κάνει lease-back τις εγκαταστάσεις στο Woking στην Μεγάλη Βρετανία.

Υπενθυμίζουμε ότι η McLaren φέτος βρίσκεται στην τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών της F1 και πρόσφατα παρουσίασε την νέα γενιά των υβριδικών supercars όπως το McLaren Artura.