Thursday, December 2, 2021
HomeHomeHyundai Getz 1.4 ΜΥ 07 Veteran Car Test Drive

Hyundai Getz 1.4 ΜΥ 07 Veteran Car Test Drive

Το Hyundai Getz 1.4 γεννήθηκε για να γεφυρώσει την κατηγορία mini (ATOS) με τα μικρομεσαία οικογενειακά (Accent). Απέναντι στο Getz  παρατάσσονταν από τον ανταγωνισμό αυτοκίνητα όπως το C3, το Fiesta, το Corsa,το Polo και το Ibiza ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο στα ύψη τον πήχη στην κατηγορία.

Η Hyundai από την πλευρά της πολύ σωστά δεν πάλεψε τότε να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία παρουσιάζοντας ένα καινοτομικό προϊόν, αλλά αποφάσισε να παρουσιάσει ένα διακριτικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο με μια τιμή που με πλήρη εξοπλισμό.

Εξωτερικό

Το Hyundai Getz 1.4 έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε ότι αφορά το design του, αλλά ο σκληρός ανταγωνισμός στην πιο δημοφιλή κατηγορία της αγοράς είναι αδυσώπητος και έτσι τα μοντέλα των άλλων κατασκευαστών χάραξαν αμέσως ρυτίδες στο μέτωπό του συμπαθούς Hyundai.

Υπάρχουν όμως κάποιοι συμπολίτες μας- συμπεριλαμβάνομαι και εγώ σε εκείνους- που θεωρούν την διακριτικότητα σαν ένα μεγάλο προτέρημα στην εμφάνιση των αυτοκινήτων- και σε εκείνους ακριβώς απευθύνεται το Hyundai Getz 1.4.

Είναι όλοι εκείνοι που μετακινούνται καθημερινά μέσα στην πόλη με το αυτοκίνητο τους και που τους ενδιαφέρει η ουσία της μεταφοράς και όχι η προβολή της διαφορετικότητας τους μέσω του αυτοκινήτου τους.

Το Getz μέσα στην πόλη γίνεται σχεδόν «αόρατο» καθώς το φιλικό σχήμα του και το χαμηλό προφίλ που εκπέμπει δεν προκαλεί τους μονίμως εκνευρισμένους οδηγούς της πόλης.

Θα βγάλεις τα αλάρμ για να παρκάρεις και ο οδηγός από πίσω δεν θα σου κορνάρει αμέσως για να σε μουντζώσει, αλλά θα σου δώσει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις την δουλεία σου. Οι οδηγοί των άλλων αυτοκινήτων νοιώθουν ότι δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα στο μικρό Hyundai(τα κόμπλεξ τους εννοώ!) και αφήνουν αυτό και τον οδηγό του στην ησυχία τους για να μετακινηθούν.

Το μεγάλο ύψος και οι κάθετες επιφάνειες το αυτοκινήτου εξασφαλίζουν μεγάλες εσωτερικές διαστάσεις και μια ευχάριστη και φωτεινή καμπίνα.

Εσωτερικό-‘Άνεση

Στο εσωτερικό η διακριτικότητα και η μετριοπάθεια του εξωτερικού σχεδιασμού βρίσκουν την συνέχεια τους στο ταμπλό και στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ο πίνακας μπορεί να στερείται φαντασίας αλλά περιέχει τα πάντα, ενώ από την λιτή κεντρική κονσόλα το μόνο που λείπει είναι το ενσωματωμένο ηχοσύστημα.

Η ποιότητα συναρμολόγησης του Hyundai Getz 1.4 είναι επιεικώς μέτρια επιτρέποντας αρκετούς τριγμούς στους τριτοκοσμικούς μας δρόμους, όμως  η καλή εργονομία σε αφήνουν να καταλάβεις ότι τίποτα δεν έχει αφεθεί στη τύχη.

Τα καθίσματα που είναι τοποθετημένα ψηλά σε συνδυασμό με τα μεγάλα παράθυρα εξασφαλίζουν μια αξιόλογη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση κάτι που αποδεικνύεται ένα πολύτιμος σύμμαχος στην οδήγηση στην πόλη.

Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι μόλις επαρκείς και ο χώρος των αποσκευών βρίσκεται στον μέσο όρο της κατηγορίας.

Κινητήρας

Ο κινητήρας των 1,4 λίτρων αποδίδει 95 ίππους και προτιμά να «γυρνά» στις χαμηλές και μεσαίες στροφές γιατί ψηλά γίνεται τραχύς και θορυβώδης.

Το αυτοκίνητο χάρη στην κοντή κλιμάκωση του θετικού κιβωτίου ταχυτήτων και τον πρόθυμο κινητήρα κινείται σβέλτα( 0-100 11,8 δλ) , αλλά δεν πετυχαίνει πολύ καλές επιδόσεις στην οικονομία καθώς μέσα στην πόλη κατανάλωνε κατά μέσο όρο τουλάχιστον 9-9,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Οφείλω βέβαια να πω ότι την περίοδο της δοκιμής επικρατούσε καύσωνας και ότι το καλό κλιματιστικό δούλευε… υπερωρίες.

Αναρτήσεις

Οι μαλακά ρυθμισμένες αναρτήσεις με τα γόνατα Μακφέρσον εμπρός και τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω βοηθούν το Getz να περνά πάνω από τις αμέτρητες λακκούβες και σαμαράκια της πόλης χωρίς να κουράζει τους επιβάτες του. Είναι όμως οι προδιαγραφές των αναρτήσεων που δημιουργούν κάποιο μειονέκτημα στο κορεάτικο αυτοκίνητο όταν αυτό βρεθεί εκτός της πόλης.

Στην Πόλη

Οδηγώντας το Getz μέσα στην πόλη ο οδηγός θα εκτιμήσει αμέσως το μαλακό τιμόνι με την ανύπαρκτη όμως αίσθηση αλλά θα ενθουσιαστεί με τον εύκολο έλεγχο των διαστάσεων του αυτοκινήτου στο παρκάρισμα.

Στις στροφές

Οι κλίσεις που παίρνει στις στροφές λόγω της μαλακής ανάρτησης -εκτός του ότι αποθαρρύνουν τον οδηγό που επιθυμεί να πάει λίγο πιο γρήγορα, αναγκάζουν τους εμπρός τροχούς να χάσουν νωρίς την πρόσφυση τους-κάτι που φυσικά σημαίνει υποστροφή.

Τουλάχιστον η υποστροφή έρχεται προοδευτικά και δεν θα τρομάξει ποτέ ακόμα και έναν άπειρο οδηγό- κάτι που θα το κάνει όμως ο πίσω άξονας που όταν συναντήσει κάποια έντονη ανωμαλία μέσα στην στροφή θα αναπηδήσει και θα δημιουργήσει μια απότομη υπερστροφή του οχήματος.

Εκεί θα χρειαστεί μεγαλύτερη εμπειρία από τον οδηγό του Getz που θα πρέπει να μην αφήσει απότομα το γκάζι, ή να μην πατήσει φρένο…

Το ίδιο συμβαίνει και με τα φρένα -με τα πίσω ταμπούρα- που ενώ σε μια μέση χρήση ικανοποιούν όταν αυξηθούν οι ρυθμοί θα κουραστούν γρήγορα και θα χάσουν την αποτελεσματικότητα τους τρομάζοντας τον οδηγό.

Σ.Σ Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί να σταθεί με τίποτε δίπλα στα σημερινά Hyundai που λάμπουν με την λειτουργία των αναρτήσεων τους και την δυναμικής τους συμπεριφοράς.

Στον αυτοκινητόδρομο

Στον ανοικτό δρόμο το Hyundai Getz 1.4 επηρεάζεται εύκολα από τις ριπές του αέρα, ενώ  στις γρήγορες καμπές οι κλίσεις που παίρνει το αμάξωμα σου υπενθυμίζουν ότι οδηγάς ένα αυτοκίνητο πόλης. Γενικά η συμπεριφορά του θα έλεγα  ότι θυμίζει αρκετά τα αυτοκίνητα που οδηγούσαμε τον προηγούμενο αιώνα… (Σ.Σ πριν το 2000)

Συμπέρασμα

Το Hyundai Getz 1.4 είναι ένα τίμιο αυτοκίνητο για συνειδητοποιημένους ανθρώπους που προσφέρεται με μια πολύ καλή τιμή και διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και άνετους χώρους.

Δεν είναι σπόρ και ούτε υπόσχεται σπορ συγκινήσεις. Είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο πόλης- που για όσους καταλαβαίνουν τι οδηγούν  δεν θα αρνηθεί να βγει στο αυτοκινητόδρομο.

Σήμερα με τιμές που σαν μεταχειρισμένο να  κυμαίνονται στα πολλά €3,500-5,000 € το Hyundai Getz 1.4 είναι ένα αποδεδειγμένα αξιόπιστο αυτοκίνητο/ εργαλείο  που όμως δεν θα σας προσφέρει ούτε μία στιγμή οδηγικής ευχάριστης.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που συγκρινόμενο με το σημερινό Hyundai i20 προκαλεί τον γέλωτα, όμως δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τον μακρύ δρόμο που διένυσαν οι Κορεάτες που με μικρά βήματα έφτασαν και αυτοί στην κορυφή.

Δεν μου άρεσε

  • Η μαλακή ρύθμιση της πίσω ανάρτησης και αναπηδήσεις του πίσω άξονα.
  • Ο θορυβώδης και διψασμένος για καύσιμα κινητήρας και οι τριγμοί στο εσωτερικό.

Θα θυμάμαι

..απολύτως τίποτε! Θα ήθελα να το ξεχάσω!

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά