Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςRally Acropolis 1η ε.δ.: Νικητής ο Ogier, με τους Evans και Rovanpera...

Rally Acropolis 1η ε.δ.: Νικητής ο Ogier, με τους Evans και Rovanpera να ακολουθούν

Το Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε με κάθε επισημότητα και το απόγευμα της Πέμπτης (9/9) έγινε η παρουσίαση των αυτοκινήτων και των οδηγών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, αλλά διεξήχθη και η πρώτη ειδική διαδρομή που ήταν η Super Special stage στο κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτήν την ειδική, οι οδηγοί έπρεπε να καλύψουν μια διαδρομή με άσφαλτο μήκους 0.98km, αλλά και να περάσουν γύρω από τρεις ειδικές κατασκευές σε σχήμα βαρελιού.

Αυτός ο αγώνας θα είναι μοναδικός για φέτος στην Ελλάδα σε άσφαλτο, αφού οι υπόλοιποι θα γίνουν σε δρόμους με χαλίκια αλλά και χωμάτινους. Νικητής του αγώνα ήταν ο Sebastian Ogier με το Toyota Yaris, ο οποίος τερμάτισε σε 51.5 δευτερόλεπτα, με τον Elfyn Evans της Toyota και τον Kalle Rovanpera να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση με διαφορά 0.6 και 0.8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση κατατάχθηκαν ο Thierry Neuville της Hyundai και ο Dani Sordo με το Hyundai i20 και έκτος τερμάτισε ο Ott Tanak επίσης από την Νότιο Κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Κύπριος Γαλαταριώτης κατετάγη 23ος με 5.5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο, ενώ 24ος τερμάτισε ο Έλληνας Αθανασούλας με 7.4 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Sebastian Ogier δήλωσε ότι: “Οι θεατές μού έδωσαν ενέργεια. Αγαπώ την Ελλάδα, έρχομαι συχνά διακοπές. Είναι ωραία που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Είναι το ράλι που αγαπώ”.

Ο Elfyn Evans ανέφερε ότι: “Είναι ωραίο να κάνεις μια καλή αρχή, ακόμα κι αν πρόκειται για μια τόσο μικρή ειδική”.

Ο Kalle Rovanpera υπογράμμισε ότι: “Σήμερα είναι όλα τόσο διαφορετικά σε σχέση με την εποχή που έτρεχε ο πατέρας μου. Είναι πολύ όμορφα, με πολύ κόσμο. Είναι υπέροχο να οδηγείς και πάλι μπροστά σε τόσο κόσμο”.

Ο Ott Tanak επεσήμανε ότι: “Επιτέλους πίσω στην Ελλάδα. Θα είναι απαιτητικός αγώνας”.

Ενώ, ο Andreas Mikkelsen τόνισε ότι: “Διασκεδάσαμε πολύ στην ειδική”.

 

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο