Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις EVs σε όλη την Ευρώπη

Η Nissan ξεπέρασε τις 250.000 πωλήσεις EVs σε όλη την Ευρώπη

Βασισμένη στην πλούσια κληρονομιά της στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, η Nissan έχει ξεπεράσει τις 250 χιλιάδες πωλήσεις EV στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας μια επιτυχημένη δεκαετία στην ηλεκτροκίνηση.

Καθώς η επανάσταση των EVs συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς,  η Nissan είναι υπερήφανη για την κατάκτηση ενός ακόμη ορόσημου στη δέσμευσή της για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας, με το εμβληματικό LEAF να επιτυγχάνει πάνω 208.000 πωλήσεις και το εξαιρετικά ευέλικτο βαν e-NV200 να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη 42.000 αγοραστών στην Ευρώπη.

Τα LEAF και e-NV200, από τότε που λανσαρίστηκαν το 2010 και το 2014 αντίστοιχα, έχουν χαράξει το δικό τους μονοπάτι στην ηλεκτροκίνηση με το LEAF να είναι το πρώτο EV μαζικής παραγωγής και το e-NV200 να καθιερώνεται ως πρωτοπόρο στην ευρύτερη αγορά των εξηλεκτρισμένων βαν.

Η Nissan έχει επεκτείνει και εξελίξει την γκάμα της στα LEAF και e-NV200 για να καλύψει τις ανάγκες τόσο ιδιωτών όσο και εταιρικών πελατών. Από την εκτεταμένη γκάμα και την έξυπνη τεχνολογία του LEAF e+, έως την ολοκληρωμένη αποτελεσματικότητα και πρακτικότητα του e-NV200, κάθε όχημα έχει βελτιστοποιηθεί για να εκπληρώσει την υπόσχεση του οράματος του Nissan Intelligent Mobility, για ένα πιο συνδεδεμένο και βιώσιμο μέλλον.

LEAF: Πρωτοπόρο στην ηλεκτροκίνηση

Εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες και έξυπνα κινητήρια σύνολα από τότε που το πρώτο μοντέλο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής πριν από 10 χρόνια, το LEAF πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη των σύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων.

Με διαισθητικά χαρακτηριστικά, όπως η προηγμένη βοήθεια οδήγησης ProPILOT και το μοναδικό e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ, το LEAF προσφέρει καινοτόμες λύσεις για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και απόλαυση στην ηλεκτροκίνητη οδήγηση.

e-NV200: Έξυπνη και αποτελεσματική κινητικότητα για εταιρική και ιδιωτική χρήση

Ως πρωτοπόρο και κορυφαίο στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά μαζικής παραγωγής, το e-NV200 μοιράζεται το ίδιο πρωτοποριακό πνεύμα με το LEAF, προσφέροντας απλόχερα τα οφέλη της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους ιδιώτες.

Εξοπλισμένο με ένα αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 40kWh, χωρητικότητα φορτίου έως 4,2 m3 και χαμηλό λειτουργικό κόστος, το e-NV200 είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο εργαλείο για εμπορικούς στόλους, έχοντας ήδη γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στις μεταφορές και τις διανομές για πολλούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα, το πολυλειτουργικό e-NV200 Evalia αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους επαγγελματίες ή και τους ιδιώτες που επιθυμούν να μετακινήσουν επιβάτες ή πλήρωμα. Το e-NV200 Evalia εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες μετακινήσεων, χάρη στο εξαιρετικά προσαρμόσιμο εσωτερικό του  και τις διαθέσιμες επιλογές πέντε και επτά θέσεων. Επιπλέον, το Nissan e-NV200 Evalia είναι η τέλεια λύση για ταξί και  συναφείς μεταφορικές υπηρεσίες

Η δέσμευση της Nissan στην ηλεκτροκίνηση

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσής της για ηλεκτρική κινητικότητα και προόδου προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα την δημιουργία ενός εμβληματικού κόμβου ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο,Το EV36Zero είναι το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, το οποίο καθιερώνει το σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιταχύνοντας το ταξίδι της Nissan προς την ουδετερότητα του άνθρακα, αυτό το μεγαλόπνοο έργο συγκεντρώνει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών, με επίκεντρο το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, για να επιταχύνει την κίνηση προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Με βάση την τεχνογνωσία της στα crossover και την ηλεκτροκίνηση, η Nissan επιβεβαίωσε και τη δημιουργία ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού crossover. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Sunderland και θα διαθέτει το στυλ, την αποδοτικότητα και την τεχνολογία μπαταρίας της επόμενης γενιάς, καθιστώντας ακόμη πιο προσιτή τη μετάβαση στην ηλεκτρική οδήγηση.

Επιπλέον, η μελλοντική γκάμα μικρών φορτηγών της Nissan θα κατασκευαστεί στο Maubeuge της Γαλλίας και θα περιλαμβάνει επιλογές τόσο με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

Πηγή: Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο