Μετά από πολλές εβδομάδες που κυκλοφορούν δημοσιεύματα ότι ο πρώην οδηγός της F1, Michael Andretti θέλει να προσθέσει μια ομάδα του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος στο χαρτοφυλάκιο του, έρχεται η επιβεβαίωση από το motorsports.com, το οποίο υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με insiders που έχουν πολύ καλή γνώση της κατάστασης, αναφέρουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες της Alfa Romeo. Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, αναφέρεται ότι η εξαγορά της ομάδας θα μπορούσε να εγκριθεί σε λίγες εβδομάδες. Βέβαια είναι κατανοητό ότι δεν έχει παρθεί κάποια τελική απόφαση από την εταιρεία Islero Investments,, της μητρικής εταιρείας της Sauber Motorsport και Sauber Engineering και υπενθυμίζουμε ότι τις απέκτησε από την Σουηδική επενδυτική εταιρεία, Longbow Finance το 2016.

Υπενθυμίζουμε ότι η Andretti Autosport ασχολείται αυτή τη στιγμή σε πολλά motorsports όπως το IndyCar, το Indy Lights, το IMSA, η Formula E, τα Australian Supercars και το Extreme E, ενώ η νέα εποχή στην F1 με τους νέους κανονισμούς από την επόμενη σεζόν του 2022, στην οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των εργοστασιακών κατασκευαστών και των customer squads, προσελκύει το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων για να ασχοληθούν με το άθλημα.

Ο CEO, Michael Andretti δήλωσε ότι: “Δεν μπορώ να πω κάτι, επειδή ειλικρινά δεν είναι στην παράμετρο μου. Είμαι ο CEO και ο επικεφαλής της ομάδας και όλες αυτές οι συζητήσεις δεν έχουν να κάνουν με εμένα, αλλά με τους μετόχους. Υπάρχουν τόσα πολλά σχετικά δημοσιεύματα, οπότε αν θέλετε πρέπει να ρωτήσετε τους μετόχους της εταιρείας”.