Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHomeTost: "Είναι ωραίο που έχουμε 23 χώρες ή 23 αγώνες για να...

Tost: “Είναι ωραίο που έχουμε 23 χώρες ή 23 αγώνες για να αγωνιστούμε και να παρουσιάσουμε την F1”

Οι υπεύθυνοι της F1 θα ανακοινώσουν την έρχομενη εβδομάδα το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, δηλαδή της σεζόν του 2022, οπού θα ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Νοεμβρίου. Λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορονοιού αναμένεται και η επόμενη σεζόν να επηρεαστεί ανάλογα, ενώ ο μεγάλος αριθμός αγώνων, 23 συνολικά, θα φέρουν πολλά triple headers, δηλαδή αγώνες για τρεις εβδομάδες συνεχόμενες, κάτι που δεν επιθυμούν οι ομάδες του αθλήματος, οι οποίες επισημαίνουν ότι το προσωπικό τους ωθείται στα σωματικά και ψυχικά όρια του από την ένταση των αγώνων.

Ο επικεφαλής της AlphaTauri, Franz Tost δήλωσε σχετικά με αυτό στο Motorsport.com ότι: “Γνωρίζουμε τώρα ότι θα έχουμε 23 αγώνες. Είναι φανταστικό, πολύ καλή δουλειά από την FOM και τους περιμένω με ανυπομονησία. Σχετικά με τους ανθρώπους στην πίστα. Πρώτα απ ‘όλα, είμαστε μια αγωνιστική ομάδα. Όλοι πρέπει να είναι χαρούμενοι που έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες και, φυσικά, φροντίζουμε τους ανθρώπους, για παράδειγμα οι μηχανικοί μετά από ένα Σαββατοκύριακο αγώνων έχουν τρεις, τέσσερις ημέρες άδεια όπου μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους. Και επίσης, το τμήμα press, το τμήμα marketing, όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πίστα έχουν μερικές ελεύθερες ημέρες μετά το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Για τους μηχανικούς είναι λίγο πιο δύσκολη κατάσταση, αλλά θυμάμαι από πιο παλιά ότι έπρεπε να πάνε μετά από ένα Σαββατοκύριακο με αγώνα σε tests, πράγμα που σημαίνει ότι είχαν δουλειά εκεί. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε θέση να εργαζόμαστε στη Formula 1 και να έχουμε 23 αγώνες. Και αν δεν αρέσει σε κάποιον, τότε πρέπει να φύγει”.

Ο Franz Tost συνέχισε λέγοντας ότι: “Είναι ωραίο που έχουμε 23 χώρες ή 23 αγώνες να μας περιμένουν για να έρθουμε να αγωνιστούμε και να παρουσιάσουμε τη Formula 1. Βέβαια, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλο τον κόσμο που ταξιδεύει- τους μηχανικούς και τους τεχνικούς- και έχουμε κάνει σχεδιασμό τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην πίστα αγώνων για να κάνουμε το ταξίδι όσο το δυνατόν πιο άνετο για αυτούς. Αυτός (ο σχεδιασμός) περιλαμβάνει κάποιες φορές rotation κάποιων ανθρώπων και κάποιες άλλες οργανωτικές αλλαγές πίσω στο εργοστάσιο, έτσι ώστε το εργοστάσιο να κάνει λίγες περισσότερες δουλειές από ότι οι μηχανικοί έκαναν παραδοσιακά στην πίστα, για να κάνει την κατάσταση λίγο πιο ευχάριστη σε αυτούς. Τους φροντίζουμε, συμπεριλαμβανομένων τυχόν θεμάτων ψυχικής υγείας. Έχουμε ένα γιατρό που ταξιδεύει μαζί μας. Τους προσέχουμε όσο καλύτερα μπορούμε”.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο