Ο Max Verstappen υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά τις κατακτήτριες δοκιμές του Τουρκικού GP το Σάββατο (9/10), ότι η εμφάνιση της ομάδας του δεν ήταν αρκετή για να κερδίσει την Κυριακή (10/10) τον αγώνα, θα δουν τι είναι σε θέση να κάνουν και θα προσπαθήσουν να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull τερμάτισε στην τρίτη θέση στις κατακτήτριες δοκιμές, 0.328s πιο αργός από τον Lewis Hamilton και 0.198s πιο αργός από τον Valtteri Bottas, δηλαδή τους οδηγούς της Mercedes. Βέβαια, ο Hamilton λόγω αλλαγής κινητήρα εσωτερικής καύσης δέχθηκε ποινή 10 θέσεων και θα ξεκινήσει από την 11η θέση, ενώ η pole position πηγαίνει στον Φινλανδό team-mate του, Valtteri Bottas, με τον Verstappen στην δεύτερη και τον Leclerc στην τρίτη θέση αντίστοιχα.

Όταν ο Verstappen ρωτήθηκε αν η εμφάνιση της ομάδας του είναι αρκετή για να κερδίσει τον αγώνα της Κυριακής (10/10) στο Τουρκικό GP απάντηση ότι: “Όχι, αλλά φυσικά θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε και να δούμε τι είμαστε σε θέση να κάνουμε. Και να δούμε τι θα γίνει στον αγώνα γενικά”.

Ο Max Verstappen δεν τα πήγε καλά στις δύο πρώτες μέρες στην Κωνσταντινούπολη, δυσκολευόταν με την υποστροφή (understeer) και μετά με την υπερστροφή (oversteer) κατά την διάρκεια του FP2, είχε ένα spin στο FP3, σε ένα διάστημα που έβρεχε πολύ.

Ο επικεφαλής της Red Bull στην F1, Christian Horner ανέφερε μετά τις δοκιμές της Παρασκευής (8/10) ότι η ομάδα του είχε “μια πολύ απαιτητική νύχτα μπροστά της”, αφού οι μηχανικοί και οι υπάλληλοι πίσω στην βάση στο Milton Keynes προσπαθούσαν να φτιάξουν το σημείο στο οποίο υστερεί ο Verstappen.

Ο Ολλανδός οδηγός μετά τις κατακτήτριες δοκιμές του Σαββάτου (9/10) ανέφερε ότι: “Η Red Bull έκανε κάποιες καλές βελτιώσεις σε σχέση με χθες (την Παρασκευή, 9/10), οπού δυσκολευτήκαμε λίγο περισσότερο για να καταλάβουμε πώς να είμαστε γρήγοροι εδώ. Η ομάδα δούλεψε πάνω σε αυτό και νομίζω στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν λίγο καλύτερα, αλλά φυσικά όχι τέλεια. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα στο τέλος αλλά και με τον ίδιο τον γύρο. Δεν μπορώ πραγματικά να απογοητευτώ πολύ για αυτό. Δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε στην εκκίνηση- στην εσωτερική. Επειδή δεν υπάρχουν πολλά κρατήματα στην εσωτερική γραμμή. Αλλά θα δούμε πώς θα πάει”.