Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραAlfa Romeo Giulia και Stelvio GT Junior διαχρονική γοητεία

Alfa Romeo Giulia και Stelvio GT Junior διαχρονική γοητεία

Με έμπνευση από το σύμβολο της δεκαετίας του 1906, την GT 1300, η Alfa Romeo παρουσιάζει τη συλλεκτική σειρά Giulia και Stelvio GT Junior. Βασισμένη στο επίπεδο εξοπλισμού “Veloce”, την πλέον σπορ επιλογή στη γκάμα των μοντέλων, η νέα σειρά περιορισμένης παραγωγής χαρακτηρίζεται από το αποκλειστικό χρώμα Lipari Ochre.

Alfa Romeo Giulia Stelvio GT JuniorΗ μοναδική παράδοση της μάρκας, είναι γνωστή και για την επιλογή πραγματικά ξεχωριστών αποχρώσεων που συνόδευσαν μερικά από τα πλέον θρυλικά της μοντέλα.

Η σύγχρονη σειρά GT Junior, έρχεται να ολοκληρώσει το επιτυχημένο τρίπτυχο που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο το λανσάρισμα των 500 μονάδων των GTA/GTAm -που εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ- και η πρόσφατη διάθεση της περιορισμένης σειρά των Giulia and Stelvio ‘6C Villa d’Este’. Η Alfa Romeo επιβεβαιώνει την αξεπέραστη ικανότητά της να δημιουργεί αυτοκίνητα με διαχρονική αύρα που σε αισθητικό και χρηστικό επίπεδο εμπνέουν σύγχρονες κατασκευές.

Giulia GT 1300 Junior: η επιτομή μιας εποχής

Alfa Romeo Giulia Stelvio GT JuniorΗ νέα σειρά περιορισμένης παραγωγή αντλεί την έμπνευση της από ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της μάρκας: την αξέχαστη GT 1300 Junior, που στην δεκαετή πορεία της, από το 1966 έως το 1976, κατασκευάστηκε σε σχεδόν 100.000 μονάδες.

Με βάση τη σχεδιασμένη από τον Bertone Giulia Sprint GT και εφοδιασμένη με κινητήρα απόδοσης 89 ίππων, η GT 1300 Junior σύντομα καθιέρωσε την παρουσία της, ως ένα από τα αυτοκίνητα που ενσάρκωσε απόλυτα το πνεύμα της δεκαετίας του 1960, της οικονομικής ανάπτυξης και την πραγματοποίηση των επιθυμιών, όπως ήταν η απόκτηση ενός κομψού σπορ αυτοκινήτου.

Καθόλου τυχαία, η Alfa Romeo για την προώθηση του μοντέλου διάλεξε την πρόταση “Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni” (“κάθε μέρα μια νίκη με ένα αυτοκίνητο για όλες τις ημέρες”)

Giulia και Stelvio GT Junior: διαχρονική γοητεία

Η ίδια φιλοσοφία διακατέχει και τις σύγχρονες –περιορισμένης παραγωγής- Giulia και Stelvio με το διακριτικό “GT Junior”. Εφοδιασμένες με τον 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης των 280 ίππων ή τον turbo diesel των 2.2 λίτρων απόδοσης 210 ίππων, εκτός από το εντυπωσιακό Lipari Ochre του αμαξώματος, ξεχωρίζουν χάρη στους νέας σχεδίασης τροχούς 21’’ (Stelvio) και 19’’ (Giulia), τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αλλά και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες στο εσωτερικό, όπως είναι τα σπορ δερμάτινα καθίσματα με το ραμμένο λογότυπο “GT Junior” στα προσκέφαλα.

Πηγή: Alfa Romeo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο