Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΤο νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Nissan e.dams στην Formula E

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Nissan e.dams στην Formula E

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Nissan e.dams στην Formula E θα είναι ακόμα πιο τολμηρό, καθώς θα βρεθεί στην πίστα για την 8η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E με μια εντυπωσιακή, νέα εξέλιξη της αναγνωρίσιμης Ιαπωνικής εμφάνισής του, με θέμα το κιμονό, όπου κυριαρχεί το έντονο κόκκινο χρώμα.

AUTO - NISSAN S8 TEST DAY LE MANS 2021
|

Συμμετέχοντας για τέταρτη σεζόν στο πρωτάθλημα αγώνων των αμιγώς ηλεκτρικών μονοθέσιων, η Nissan θέλει να επιδείξει δυναμικά τον ενθουσιασμό και τις επιδόσεις της τεχνολογίας EV.

Αποκαλύπτοντας το νέο αγωνιστικό χρώμα, με το εντυπωσιακό μαύρο και κόκκινο σχέδιο, εμπνευσμένο από το Ιαπωνικό κιμονό, το μονοθέσιο της Nissan παρουσιάζει μια ελκυστική σχεδίαση που “ανθίζει” στην περιοχή του ρύγχους του αυτοκινήτου, αποτελώντας μια δημιουργική εφαρμογή του  Alfonso Albaisa, ανώτερου αντιπροέδρου της Nissan, για την παγκόσμια σχεδίαση.

“Θέλουμε να είμαστε πιο τολμηροί από ποτέ σε αυτή τη νέα αγωνιστική σεζόν της Formula E”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, παγκόσμιος διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. “Η Nissan είναι εδώ όχι μόνο για να αγωνιστεί και να κερδίσει, αλλά για να διασκεδάσει τους λάτρεις του σπορ και να δείξει πόσο συναρπαστικά μπορεί να είναι τα ηλεκτρικά οχήματα. Με το νέο μας έντονο αγωνιστικό χρώμα, τα αυτοκίνητά μας δεν θα περνούν απαρατήρητα στην πίστα, καθώς αγωνιζόμαστε σε αυτό το συναρπαστικό παγκόσμιο πρωτάθλημα. AUTO - NISSAN S8 TEST DAY LE MANS 2021

Επίσης, σε αυτή τη σεζόν, θα ενεργοποιήσουμε τις αγωνιστικές μας προσπάθειες όπως ποτέ πριν, με φρέσκες και καινοτόμες δραστηριότητες, όπως το πρόγραμμα Nissan Brain to Performance που στοχεύει να εκπαιδεύσει τους εγκεφάλους των οδηγών μας στους αγώνες, προκειμένου να είναι ακόμα πιο γρήγοροι. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την 8η   σεζόν.”

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Μαζί με το τολμηρό, νέο χρώμα της για την 8η σεζόν, η ομάδα θα έχει επίσης μια συναρπαστική νέα σειρά οδηγών. Μαζί με τον βετεράνο της Formula E, Sebastien Buemi, ο οποίος παραμένει στην ομάδα για τέταρτη σεζόν, θα βρεθεί  το ανερχόμενο αστέρι Maximilian Guenther.

Ο Γερμανός οδηγός αγώνων έχει δείξει ήδη μια λαμπρή διαδρομή στη Formula E, με τρεις νίκες σε αγώνες και μια δεύτερη θέση επί του βάθρου. Ο Guenther θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Buemi και την υπόλοιπη ομάδα στις επίσημες δοκιμές προετοιμασίας της Formula E, στην πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Επέκταση της συνεργασίας με την Shell

Η Nissan e.dams και η Shell ανακοίνωσαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους με την υπογραφή μιας νέας πολυετούς συμφωνίας, αποδεικνύοντας περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή τους στη Formula E.

Έχοντας ξεκινήσει την συνεργασία από το  2018, η Nissan και η Shell θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στην εποχή Gen 3 (ξεκινώντας από τη σεζόν 2022/2023), οδηγώντας τις τεχνικές εξελίξεις και ενισχύοντας τις επιδόσεις των αυτοκινήτων,  με τη χρήση των καινοτόμων χημικών και λιπαντικών E-transmission της Shell.

“Τα EVs βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης κινητικότητας και η Formula E είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας EV. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Nissan e.dams, μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του αθλήματος. Όχι μόνο θα τους παρέχουμε υπερσύγχρονα, υψηλής απόδοσης E-fluids για χρήση στην πίστα, αλλά η γνώση που αποκτάμε από αυτή τη διαδικασία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να συμβάλλει στην ανάπτυξη των εμπορικών προϊόντων μας, βοηθώντας μας να επιτύχουμε τον στόχο μας να είμαστε η κορυφαία εταιρεία κινητικότητας, ευρέως φάσματος, στον κόσμο”, δήλωσε ο István Kapitány, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Κινητικότητα της Shell. “Ναι, αυτή η συνεργασία έχει να κάνει με τη νίκη σε αγώνες, αλλά το πιο σημαντικό για εμάς είναι να συνδυάσουμε τη δύναμη και τη δημιουργικότητα δύο κορυφαίων στην αγορά εταιρειών που στοχεύουν στο μέλλον, για να αναπτύξουμε καινοτομίες παγκόσμιας κλάσης που μπορούμε στη συνέχεια να προσφέρουμε στους πελάτες μας.”

Nissan Brain to Performance

Το Nissan Brain to Performance, που λανσαρίστηκε τον Ιούλιο του 2021, χρησιμοποιεί προηγμένη απεικόνιση και ανάλυση εγκεφάλου για να προσδιορίσει τις ανατομικές ιδιαιτερότητες των  οδηγών αγώνων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξατομικευμένη ανάπτυξη μιας βελτιστοποιημένης εκπαίδευσης για την ενίσχυση των λειτουργιών του εγκεφάλου και της ανατομίας, που σχετίζονται με την οδήγηση και τον αγώνα. Αυτό το καινοτόμο, μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, θα ενισχύσει τη δυναμική της Nissan, καθώς οδεύει στην 8η  σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E. Δείτε σχετικό βίντεο στο https://youtu.be/vi6OnT-ntmY

Πηγή: Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο