Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήHomeNeuville: "Η FIA έκανε εξαιρετική δουλειά με την ασφάλεια στα νέα αυτοκίνητα...

Neuville: “Η FIA έκανε εξαιρετική δουλειά με την ασφάλεια στα νέα αυτοκίνητα του WRC”

Ο Thierry Neuville ανέφερε οτι το πιο σκληρό σασί του FIA Rally1 πιθανόν να δημιουργήσει πιο ασφαλές περιβάλλον σε μια σύγκρουση, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε, μετά από ατύχημα που είχε σε τεστ με το αυτοκίνητο της Hyundai που θα χρησιμοποιηθεί για τους αγώνες το 2022.

Ο Βέλγος οδηγός ανέφερε σχετικά με το ατύχημά του στο τεστ ότι: “Τρέξαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες και δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα στο αυτοκίνητο. Μπήκαμε στην ευθεία κάνοντας φρενάρισμα και εκεί δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο, για αυτό και είχαμε μια πτώση με βάθος 30 μέτρων. Πέσαμε κάτω από αυτήν την πτώση. Δεν υπάρχει λόγος για εμένα να φοβάμαι. Ωστόσο, ήταν μεγάλος χτύπημα σίγουρα, η συντριβή ήταν μικρή αλλά η πτώση ήταν πολύ μεγάλη. Φύγαμε από εκεί, αλλά ο Martijn τραυματίστηκε στην κλείδα, βέβαια δεν είχε κάποιον άλλον τραυματισμό. Όπως έχουμε ήδη ξαναναφέρει σχετικά με την ασφάλεια, φαίνεται ότι η FIA έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ξανά και συνεχίζουν να κάνουν πράγματα για περισσότερη ασφάλεια. Η κατασκευή των νέων αυτοκινήτων είναι απολύτως διαφορετική. Από αυτή την άποψη, είναι άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και σωθήκαμε από αυτό. Η πτώση ήταν αρκετά μεγάλη και ο κλωβός ασφαλείας (safety cage) έκανε τη δουλειά του”.

Ο Thierry Neuville αναμένεται να συνεχίσει τα τεστ του με το Hyundai i20 Rall1 hybrid την επόμενη εβδομάδα στην βάση της ομάδας στην Γερμανία και συνέχισε αναφέροντας για το νέο αυτοκίνητο ότι: “Η νέα έκδοση είναι σίγουρα ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο. Όλα είναι καινούργια και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όλα είναι καλύτερα”.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο