Wednesday, June 29, 2022
HomeΝεαΠρεμιέρα στο νέο Astra: “Hey Opel”

Πρεμιέρα στο νέο Astra: “Hey Opel”

“Hey Opel” – με αυτές τις δύο λέξεις το νέο Opel Astra είναι έτοιμο να ακούσει όλες τις επιθυμίες του οδηγού και των επιβατών. Η νέα τεχνολογία αναγνώρισης ανθρώπινης φωνής με κατανόηση φυσικής ομιλίας λειτουργεί πλήρως διασυνδεδεμένη όπως ολόκληρο το σύστημα infotainment της τελευταίας γενιάς.

Η Opel ακολουθεί σταθερά τη φιλοσοφία μέγιστης άνεσης με ελάχιστη διάσπαση της προσοχής.  Το “Detoxtothemax” είναι το ‘μότο’ ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ψηφιακού άγχους. Ως βάση χρησιμοποιείται το μοναδικό Pure Panel με μία φιλοσοφία διαισθητικής λειτουργίας, που γνωρίζουμε ήδη από το Opel Mokka, το νέο Grandland και το Astra. Τώρα ο Γερμανός κατασκευαστής δίνει το έναυσμα για το επόμενο στάδιο ψηφιοποίησης.

Οι προσωπικές προτιμήσεις θα μπορούν να αποθηκεύονται, μελλοντικά, ως προφίλ. Το σύστημα infotainment θα αναγνωρίζει οδηγούς και επιβάτες από τα smartphone τους. Επομένως, διαφορετικά άτομα θα μπορούν να ενεργοποιούν τις προσωπικές ρυθμίσεις τους μέσω της οθόνης αφής.

Opel AstraΟι σχεδιαστές της Opel δημιούργησαν avatarγια διαφορετικούς χαρακτήρες. Όταν ενεργοποιείται η πλοήγηση στο Pure Panel, υποστηρίζεται online σε πραγματικό χρόνο (Connected Navigation Plus), που σημαίνει ότι η όποια κυκλοφοριακή συμφόρηση, για παράδειγμα, μπορεί να ανιχνεύεται τη στιγμή που συμβαίνει.

Επίσης διατίθενται ενημερώσεις χαρτών overtheair, ώστε η εκάστοτε τελευταία έκδοση να είναι άμεσα διαθέσιμη στους πελάτες. Τέλος, το νέο Astra διαθέτει την τελευταία γενιά πλήρως  διασυνδεδεμένων συστημάτων υποστήριξης οδήγησης, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

 

Τα συστήματα που υπάρχουν στο νέο Opel Astra πλαισιώνονται με πρόσθετες, εξωτερικές λύσεις. Η πρώτη επαφή του πελάτη με το νέο Astra ήδη ξεκινά με μία γνήσια high-tech προσφορά.

Opel AstraΣτην ιστοσελίδα της Opel στη Γερμανία (opel.de), το Astra μπορεί να εξατομικεύεται με μία υψηλής ποιότητας 3D προσομοίωση (video) και στη συνέχεια να αποστέλλεται στο επιθυμητό χρώμα και με τις ζάντες προτίμησης του πελάτη στο ψηφιακό του ταξίδι. Στο πλαίσιο της εμπειρίας “Experience your Astra”, η Opel προσφέρει μία 3D οπτικοποίηση βασισμένη σε Τεχνολογίες Unreal Engine από την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Epic Games.

Το “MyOpelApp” καθιστά εφικτή, για παράδειγμα, την ενεργοποίηση της ώρας φόρτισης, ή της προεπιλεγμένης θερμοκρασίας εσωτερικού για το Astra Hybrid από το smartphone, τη φόρτωση ενός προορισμού στο σύστημα πλοήγησης (“Send2Nav”) ή την επικοινωνία με έναν εξουσιοδοτημένο επισκευαστή για τη διεκπεραίωση αιτήματος σχετικά με το επόμενο σέρβις.

Εάν ο πελάτης το επιθυμεί, το συνεργείο μπορεί να πραγματοποιήσει απομακρυσμένη διάγνωση, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον το όχημα είναι έτοιμο για έλεγχο.

Επανερχόμενοι στο Astra, συμβατά κινητά τηλέφωνα με Apple CarPlay και Android Auto μπορούν να συνδέονται ασύρματα με το όχημα και να φορτίζονται μέσω επαγωγικής φόρτισης.

Η Opel θα συνεχίσει σταθερά την εξέλιξη της διεπαφής ανθρώπου/μηχανής HMI (Human Machine Interface) με πλήρως διασυνδεδεμένο Pure Panel, ψηφιακή αποτοξίνωση και διαισθητική λειτουργία προς όφελος των πελατών της.

Ο Γερμανός κατασκευαστής έχει πρόσβαση σε κορυφαίες τεχνολογίες από τη μητρική εταιρεία Stellantis. Η Stellantis ήδη παρουσίασε ρηξικέλευθες καινοτομίες στη πρόσφατη εκδήλωση Software Day. (LINK)

Πηγή: Opel

RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty