Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΗ CUPRA επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στο Extreme E το 2022

Η CUPRA επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στο Extreme E το 2022

Η ομάδα ABT CUPRA XE συνεχίζει τον αγώνα στο προσεχές Jurassic X Prix: τον τελευταίο γύρο της φετινής, παρθενικής σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E.

Οι οδηγοί της ομάδας Mattias Ekström και Jutta Kleinschmidt έχουν βάλει γερά θεμέλια ώστε η ομάδα ABT CUPRA XE να ανταποκριθεί αγωνιστικά σε μια από τις πιο απαιτητικές σειρές αγώνων που μπορεί κανείς να φανταστεί, στο τιμόνι του e-CUPRA ABT XE1, του 100% ηλεκτρικού 400 kW (550 PS) θηριώδους SUV.

Η ομάδα μπαίνει ενισχυμένη στον τελευταίο γύρο, μετά από τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στο Island X Prix στη Σαρδηνία τον Οκτώβριο. Το αποτέλεσμα οδήγησε την ABT CUPRA XE στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Ομάδων, μόλις 10 βαθμούς μακριά από το βάθρο.

Όμως, καθώς η αυλαία πέφτει για την εναρκτήρια σεζόν της βιώσιμης, ηλεκτροκίνητης σειράς αγώνων αυτοκινήτου, η προσοχή αρχίζει να στρέφεται προς την επόμενη χρονιά.

Η εναρκτήρια σεζόν έδωσε στη CUPRA και τη συνεργαζόμενη ABT, εφαλτήριο για να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά για το 2022, ώστε να μπορεί να διεκδικήσουν τον τίτλο όταν ανάψουν ξανά τα πράσινα φώτα.

Ο Mattias Ekström, οδηγός του ABT CUPRA XE, δήλωσε: «Το φετινό Πρωτάθλημα Extreme E ήταν μια συναρπαστική χρονιά, όπου ανακαλύψαμε ένα νέο στυλ αγώνων, ενώ παράλληλα τονίσαμε μερικά πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο».

Η συναθλήτρια του, Jutta Kleinschmidt, πρόσθεσε: «Το Extreme E είναι μια σπουδαία ανακάλυψη: η τεχνολογία, τα αυτοκίνητα, τα μέρη  που αγωνιζόμαστε. Πριν από μερικές εβδομάδες ανεβήκαμε στο βάθρο στη Σαρδηνία και δεν θέλουμε να κατέβουμε από αυτό στην Αγγλία».

Το Πρωτάθλημα Extreme E είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης για την κλιματική κρίση και ο πρώτος θεσμός που δημιουργήθηκε από τον προβληματισμό για το τι συμβαίνει στα οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Στόχος του είναι, μέσα από τους αγώνες, ο κόσμος  να εστιάσει στα φυσικά περιβάλλοντα που απειλούνται από ζητήματα κλιματικής αλλαγής, ενθαρρύνοντάς μας όλους να αναλάβουμε θετική δράση για να προστατεύσουμε το μέλλον του πλανήτη μας.

Το Extreme E είναι ένας ισχυρός συνδυασμός συναρπαστικής αθλητικής δράσης, επιστημονικής εκπαίδευσης και προσπάθειας για την επιτάχυνση υιοθέτησης των EV, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2 και να επιτευχθεί ένας πιο βιώσιμος τρόπος ζωής.

Η δεύτερη σεζόν του Πρωταθλήματος Extreme E θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους και η CUPRA δηλώνει περήφανα παρούσα!

Πηγή: Cupra

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο