Saturday, August 13, 2022
HomeΔιαφοραΤο BMW Group στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES) 2022

Το BMW Group στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES) 2022

Στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES) 2022 στο Λας Βέγκας (ΗΠΑ) το BMW Group εστιάζει ξεκάθαρα στην εμπειρία κινητικότητας του αύριο. Για πρώτη φορά, η CES φιλοξενεί την παγκόσμια πρεμιέρα  ενός νέου μοντέλου της BMW.

BMW iX M60Πρόκειται για τη νέα BMW iX M60, την ισχυρότερη έκδοση της νέας τεχνολογικής ναυαρχίδας του BMW Group, που θέτει νέα πρότυπα σε τομείς όπως η εμπειρία χρήστη, οι χειρισμοί και η συνδεσιμότητα, ενώ αξιοσημείωτες είναι οι λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης.

Ο Γερμανός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παρουσιάζει επίσης μία σειρά καινοτομιών που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα και την ψηφιοποίηση προσφέροντας συναρπαστικές στιγμές σε οδηγό και επιβάτες. Επομένως το απόλυτο εργαλείο οδήγησης κυριολεκτικά συναντά την απόλυτη ψηφιακή εμπειρία στην CES 2022.

Στην CES 2022, το BMW Group παρουσιάζει πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή τεχνολογία με σκοπό μία ακόμα εξατομικευμένη και συναισθηματική οδηγική εμπειρία για τους πελάτες. Τα νέα My Modes, που δημιουργούν μία εμβυθιστική και βιωματική εμπειρία για το χρήστη στο εσωτερικό διαδραματίζουν τον κύριο ρόλο εδώ.

bmw-group-presents-dΣτην CES, το BMW Group αποκαλύπτει τέσσερα νέα My Modes. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σύντομα για να συμπεριλάβει τα My Modes Expressive και Relax. Επιπλέον, το Digital Art Mode εισάγει την ψηφιακή τέχνη σε αυτοκίνητο για πρώτη φορά και το Theatre Mode προαγγέλλει μία νέα εποχή για την ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο.

Όπως η γραφιστική στις απεικονίσεις του BMW Curved Display, έτσι και οι ήχοι του οχήματος διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απογείωση της οδηγικής απόλαυσης. Το BMW Group αναπτύσσει τα συγκεκριμένα ηχοτοπία για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε συνεργασία με τον οσκαρικό μουσικό συνθέτη ταινιών και νικητή βραβείων Grammy, Hans Zimmer.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία δημιουργήθηκε το BMW IconicSounds Electric, που φιλοξενείται στην CES 2022. Ντεμπούτο έκανε και το Theatre Mode, το νέο ορόσημο της BMW στην εμπειρία ψυχαγωγίας που θα μπορούν βιώνουν οι κάτοχοι μελλοντικών μοντέλων BMW, με το πίσω τμήμα τους να μεταμορφώνεται σε ιδιωτικό σινεμά.

Οι εντελώς νέες δυνατότητες εξατομίκευσης που ανοίγονται με την ψηφιακή τεχνολογία δεν περιορίζονται μόνο στο εσωτερικό. Η BMW iX Flow με τεχνολογία E Ink ( BMW iX Flow featuring E Ink ) είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο του οποίου το εξωτερικό χρώμα δύναται να αλλάξει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η εμβυθιστική εγκατάσταση DIMENSIONS OF REAL προχωρά ακόμα περισσότερο. Αντί ενός φυσικού πρωτοτύπου, οι επισκέπτες της CES στο Λας Βέγκας εισέρχονται μέσα από τέσσερις πύλες σε ‘διαστασιακούς κόσμους’ με βάση τα My Modes. Οι επισκέπτες γίνονται μέρος της δημιουργικής διαδικασίας αλληλεπιδρώντας απευθείας με το πρωτότυπο όχημα σε κάθε διάσταση.

Το BMW Group παρουσιάζει τις ιδέες και τα οράματά του για την εμπειρία κινητικότητας του αύριο στην αίθουσα Silver 3 του Συνεδριακού Κέντρου του Λας Βέγκας (Convention & World Trade Center). Σε παρακείμενο εξωτερικό χώρο, η εταιρεία παρουσιάζει επίσης μία λειτουργία αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης που θα είναι σύντομα διαθέσιμη με τα μελλοντικά μοντέλα BMW.

Με τον καινοτόμο βοηθό ελιγμών (manoeuvre assistant), τα μελλοντικά μοντέλα BMW θα μπορούν να αποθηκεύουν μέχρι δέκα προσεγγίσεις μήκους 200 m έκαστη, ώστε στη συνέχεια να τις αναπαράγουν αυτόματα.

Ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει την είσοδο και έξοδο από ένα χώρο στάθμευσης, μία λειτουργία που περιλαμβάνει πολλαπλούς ελιγμούς ελεγχόμενους είτε πλήρως είτε μερικώς από το εξωτερικό του οχήματος.

Πηγή: BMW

RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty