Saturday, July 2, 2022
HomeΔιαφοραΗ BMW i Ventures Επενδύει στην HeyCharge

Η BMW i Ventures Επενδύει στην HeyCharge

Η BMW i Ventures ανακοίνωσε μία αρχική επένδυση (lead investment) στην HeyCharge, την Γερμανική start-up που εκδημοκρατίζει την πρόσβαση σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε συγκροτήματα κατοικιών, κτίρια γραφείων και λοιπές υποδομές. Η HeyCharge ήταν στην ομάδα των νεοφυών επιχειρήσεων ‘Summer 2021’ του Y Combinator.

BMW i VenturesΚατά κανόνα, οι φορτιστές EV χρειάζονται μία εφαρμογή (app) ή κάρτα RFID και την κατάλληλη διαδικτυακή σύνδεση για να μπορούν να ενεργοποιηθούν. Ωστόσο, τα περισσότερα υπόγεια γκαράζ αυτή τη στιγμή δεν έχουν σημείο πρόσβασης στο διαδίκτυο, ούτε υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης τέτοιων φορτιστών.

Ο Chris Cardé, Ιδρυτής & CEO, HeyCharge, αντιλήφθηκε το πρόβλημα με αυτό το παραδοσιακό σύστημα και διέγνωσε την ευκαιρία επίλυσής του φέρνοντας το πρώτο Ηλεκτρικό Όχημα του στο σπίτι, σε μία πολυκατοικία στο Μόναχο.

Καθώς όλο και περισσότερα EV κυκλοφορούν στο δρόμο – μέχρι το 2040, σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται παγκοσμίως θα είναι ηλεκτρικά – θα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μία επεκτάσιμη λύση φόρτισης που θα μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

Με το 56% των Γερμανών και το 46% των Ευρωπαίων να ζουν σε διαμερίσματα, όπως και το 37% των ενοικιαστών στις ΗΠΑ, ένα εύλογο επόμενο βήμα είναι η επέκταση των σταθμών φόρτισης EV, αλλά προς το παρόν η εξάρτηση από τη διαδικτυακή συνδεσιμότητα καθυστερεί την επεκτασιμότητα. Γι’ αυτό η HeyCharge έβαλε σκοπό να βοηθήσει να βρεθεί μία οικονομική, εμπορική, επεκτάσιμη λύση γι’ αυτή την ομάδα του πληθυσμού.

Η τεχνολογία SecureCharge της HeyCharge για την οποία εκκρεμεί χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, καταργεί την ανάγκη για μία τοπική διαδικτυακή σύνδεση, επιτρέποντας στην εφαρμογή και τους φορτιστές να επικοινωνούν απευθείας μέσω bluetooth με το HeyCharge App ή SDK.

Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιείται η διαθεσιμότητα του συστήματος, και παράλληλα ελαχιστοποιείται η καθυστέρηση στη μεταφορά δεδομένων μεταξύ τηλεφώνου και φορτιστή. Όταν συνδυάζεται με το Σημείο Πρόσβασης (Access Point), το απλό και αποτελεσματικό σύστημα της HeyCharge, το συνολικό κόστος μπορεί να μειωθεί μέχρι και 80% σε ό,τι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Σχετικά με την BMW i Ventures .

Η BMW i Ventures είναι ο επενδυτικός βραχίονας του BMW Group, που επενδύει χρήματα και πόρους σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στους τομείς Μεταφορών, Παραγωγής, Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Βιωσιμότητας.

Όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία έχει προβεί σε πολλές επιτυχημένες επενδύσεις σε επιχειρήσεις όπως οι Bright Machines, Blackmore, Chargepoint, Graphcore, Urgent.ly, Proterra, Solid Power, Tekion, Xometry και πολλές ακόμα. Η BMW i Ventures επενδύει σε όλα τα στάδια, από τη γέννηση της αρχικής ιδέας μέχρι την υλοποίησή της με έμφαση στην Series A/B.

Σχετικά με την HeyCharge .

Η HeyCharge είναι μία εταιρεία που καθιστά τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων ευρέως διαθέσιμη και προσιτή, ξεκινώντας με την εκ των υστέρων τοποθέτηση φορτιστών σε πολυκατοικίες σε όλη την Ευρώπη.

Η HeyCharge που ιδρύθηκε το 2020, δημιούργησε την τεχνολογία SecureCharge για την οποία εκκρεμεί χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Αυτή μεγιστοποιεί την ικανοποίηση του χρήστη και βελτιστοποιεί το κόστος για τους πελάτες και τους εταίρους, καταργώντας την ανάγκη για τοπική διαδικτυακή σύνδεση.

Τα στελέχη της HeyCharge αποτελούν ένα μοναδικό πολυσυλλεκτικό μίγμα εθνικοτήτων, ενώ η ιδρυτική ομάδα είναι 50% Αμερικανική και 50% Γερμανική. Η πλειοψηφία των μηχανικών έχουν τη βάση τους στο Kyiv, Ουκρανία. Η εταιρεία υποστηρίζεται από την BMW i Ventures και τον επιταχυντή Y Combinator.

Πηγή: BMW

RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty