Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΠρωτιά σε πωλήσεις στην Ευρώπη για το Kuga PHEV

Πρωτιά σε πωλήσεις στην Ευρώπη για το Kuga PHEV

Με περισσότερες από 48.000 πωλήσεις, το Ford Kuga Plug-In Hybrid κατέγραψε μια εντυπωσιακή χρονιά το 2021 κατακτώντας πανηγυρικά την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην κατηγορία των PHEV οχημάτων στην Ευρώπη.

Οι οδηγοί του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις plug-in υβριδικού μοντέλου της Ευρώπης για το 2021 εξοικονόμησαν δυνητικά εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αντίστοιχες με αυτές που θα κατέγραφαν σε ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής από το Λονδίνο στο Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Ford.

Ανάλυση ανώνυμων δεδομένων από κατόχους Kuga Plug-In Hybrid απ’ όλη την Ευρώπη έδειξε ότι η μέση ετήσια απόσταση που κάλυψαν ήταν κάτι παραπάνω από 10.000 km. Σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις βάσει του προτύπου WLTP, ένα Kuga Plug-In Hybrid μπορεί να εκπέμπει περίπου 1.110 κιλά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από ένα ισοδύναμο μοντέλο Kuga με βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost που διανύει την ίδια απόσταση.

Τα δεδομένα αποκάλυψαν επίσης ότι οι οδηγοί του Kuga Plug-In Hybrid είναι πρόθυμοι να διατηρούν το όχημά τους φορτισμένο, με σχεδόν τις μισές από τις φορτίσεις να πραγματοποιούνται τις νυχτερινές ώρες. Δημοφιλείς επίσης ήταν και οι σύντομες φορτίσεις διάρκειας 1-2 ωρών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αυτό τον τομέα, η Ford εκτιμά ότι η συχνότητα φόρτισης από τους οδηγούς PHEV οχημάτων θα αυξηθεί περαιτέρω τα προσεχή χρόνια καθώς οι σχετικές υποδομές συνεχίζουν να επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη.

Πρώτο στην Ευρώπη και με διαφορά

Το Kuga Plug-In Hybrid ήταν το δημοφιλέστερο PHEV μοντέλο ανεξαρτήτως μάρκας σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές το 2021 ξεπερνώντας τον πλησιέστερο αντίπαλό του στην κατηγορία σε ποσοστό άνω από 17%. 

Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων συγκέντρωσαν ποσοστό 19% επί των συνολικών πωλήσεων νέων οχημάτων το 2021, συγκριτικά με 21,7% που κατέγραψαν τα μοντέλα με κινητήρα ντίζελ.

Την ίδια στιγμή, πάνω από τα μισά Kuga που πωλήθηκαν το 2021 ήταν plug-in υβριδικά ή πλήρως υβριδικά.

Οι πελάτες ωφελούνται από την ηλεκτρική ισχύ

Ανώνυμα δεδομένα χρήσης οχημάτων που συνέλλεξε η Ford με σκοπό να κατανοήσει και να βελτιστοποιήσει την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός PHEV αποκάλυψαν πώς οι πελάτες αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό την ευελιξία του Kuga Plug-In Hybrid: 

  • Οι πελάτες φορτίζουν τακτικά τα Kuga PlugIn Hybrid – Για κάθε 100 ημέρες οδήγησης πραγματοποιήθηκαν 71 διαδικασίες φόρτισης, γεγονός που σημαίνει ότι οι πελάτες επιλέγουν στην πλειοψηφία τους να φορτίζουν το Kuga τους τις ημέρες που το χρησιμοποιούν. Επιπλέον, η μέση κατάσταση φόρτισης σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν 30%, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι πελάτες σπάνια αφήνουν τη μπαταρία να αποφορτιστεί πλήρως και αντ’ αυτού προτιμούν να είναι πλήρως φορτισμένη, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της ηλεκτρικής αυτονομίας.
  • Η αυτονομία του Kuga PlugIn Hybrid προσέφερε στους πελάτες την ευελιξία να καλύπτουν της ανάγκες τους – Η μέση απόσταση που διανύθηκε ανά ημέρα και το πλήθος των διαδρομών μήκους άνω των 100km κορυφώθηκαν τους θερινούς μήνες του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, υποδηλώνοντας ότι οι πελάτες μπορούσαν να εκμεταλλεύονται την υβριδική αυτονομία (συνδυασμός βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα) για να απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές και δραστηριότητες τους.
  • Οι πελάτες επωφελούνται από την ολονύκτια φόρτιση και τα οικονομικότερα νυχτερινά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για μείωση του λειτουργικού κόστους – Από τις 5,7 εκατομμύρια φορτίσεις του Kuga Plug-In Hybrid που καταγράφηκαν κατά τη συλλογή δεδομένων τους τελευταίους 12 μήνες, το 46% από αυτές πραγματοποιήθηκαν τις νυχτερινές ώρες, με τη συχνότερη διάρκεια φόρτισης να είναι 12 ώρες ή περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πέραν του ότι επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να επωφελούνται από τα οικονομικότερα νυχτερινά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, η δημοτικότητα των νυχτερινών φορτίσεων υποδηλώνει ότι οι πελάτες υιοθετούν συνήθειες αντίστοιχες με τη φόρτιση των smartphones τους και των λοιπών συσκευών που έχουν ενσωματωθεί ραγδαία στην καθημερινότητά τους.

Η δεύτερη πιο δημοφιλής διάρκεια φόρτισης ήταν διάρκειας 1- 2 ωρών μέσα στην ημέρα, γεγονός που δείχνει ότι οι οδηγοί του Kuga Plug-In Hybrid επιθυμούν επίσης τις σύντομες φορτίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκεί όπου οι δημόσιες εγκαταστάσεις φόρτισης το επιτρέπουν.

Τα πλεονεκτήματα του Kuga PlugIn Hybrid

Το ευφυές σύστημα κίνησης του SUV προσφέρει υψηλή αποδοτικότητα και ευκολία οδήγησης με αμιγώς ηλεκτρική συνολική αυτονομία 57-65 km (WLTP), τιμή που διαμορφώνεται στην πόλη στα 71-89 km (WLTP), επιτρέποντας στους οδηγούς να ταξιδεύουν συχνά μόνο με ηλεκτροκίνηση. Με κατανάλωση ενέργειας από 14,8 kWh/100 km (WLTP), το Kuga Plug-In Hybrid είναι επίσης οικονομικότερο σε σχέση με βασικούς ανταγωνιστές του.

Επιπλέον, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει την αυτονομία και την ευκολία οδήγησης ενός βενζινοκίνητου οχήματος χρησιμοποιώντας ισχύ από τη μπαταρία ως συμπληρωματική εκείνης που παρέχει ο βενζινοκινητήρας, με στόχο την αυξημένη αποδοτικότητα ακόμα και όταν το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα EV Now.

Με κατανάλωση καυσίμου 0,9-1,3 l/100 km και εκπομπές CO2 21-29 g/km (WLTP), το υβριδικό μοντέλο υπερέχει έναντι βασικών ανταγωνιστών του, γεγονός που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να αφήνουν το όχημα στο πρόγραμμα EV Auto γνωρίζοντας ότι θα λειτουργεί με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Οι οδηγοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα EV Later για να εξοικονομούν την ενέργειας της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση, δίνοντας τους πλήρη έλεγχο ως προς το πώς και πότε θα την αξιοποιήσουν.

Πέραν της φόρτισης από εξωτερική παροχή, το Kuga Plug-In Hybrid μπορεί εν κινήσει να αναπληρώνει αυτόματα ενέργεια μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής φόρτισης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Ακόμα και αν η μπαταρία αποφορτιστεί πλήρως, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει καλύτερη κατανάλωση καυσίμου από βασικούς ανταγωνιστές, η οποία διαμορφώνεται στα 5,2-6,0 l/100 km.

Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει επίσης χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε σύγκριση με βασικούς ανταγωνιστές της κατηγορίας του με πιθανή εξοικονόμηση πάνω από 1.800€ σε μία τυπική περίοδο τριών ετών/60.000 km, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας, το μειωμένο κόστος συντήρησης και την υψηλή αξία μεταπώλησης.

Η γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών, αμιγώς υβριδικών και ήπια υβριδικών οχημάτων Ford περιλαμβάνει επίσης τα μοντέλα Mustang Mach-E και Mustang Mach-E GT, Kuga Hybrid, Mondeo Hybrid, S‑MAX Hybrid, Galaxy Hybrid, Explorer Plug-In Hybrid καθώς και τα Puma, Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid.

Πηγή: Ford

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο