Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΟι Ειδικές Διαδρομές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Οι Ειδικές Διαδρομές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Το πέρασμα των Sporting αγωνιστικών ιστορικών αυτοκινήτων από τα χνάρια και τις Ειδικές Διαδρομές του παρελθόντος του Ράλλυ Ακρόπολις θα ξυπνήσει στις 4-5 Ιουνίου 2022 ορισμένες από τις πιο μακρινές και ένδοξες μνήμες της Ιστορίας ενός αγώνα που αποτέλεσε ορόσημο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, στα βάθη των δεκαετιών.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022 δεν επαναφέρει μόνο το πνεύμα της αγωνιστικής εμπειρίας του αγώνα του παρελθόντος, με ελεύθερο Service στις απλές διαδρομές και χωρίς καμία επαναλαμβανόμενη Ειδική, αλλά και ορισμένες από τις πιο κλασσικές δοκιμασίες του παρελθόντος.

Μεταξύ της εκκίνησης κάτω από τον Παρθενώνα και του τερματισμού στο Ζάππειο, τα πληρώματα θα κληθούν να αγωνιστούν σε έξι Ειδικές Διαδρομές το Σάββατο 4/6 και σε πέντε την Κυριακή 5/6, συνολικού μήκους 152,10 χιλιομέτρων. Αποκορύφωμα αυτών αποτελεί η νυχτερινή τέλεση της εμβληματικής ΕΔ Καρούτες, το Σαββατόβραδο βόρεια της Ιτέας.

Η πρώτη μέρα του Ιστορικού Ακρόπολις (4/6) ξεκινάει με τρεις δοκιμασίες, στα Σκούρτα (13 km), την Ασωπία (14,41 km) και τη Θήβα (11,89 km) πριν από τη μεσημεριανή ανασυγκρότηση στη Λιβαδειά. Θα ακολουθήσουν οι Ειδικές της Λιβαδειάς (11 km) και του Παρνασσού (19 km) πριν από τη νέα ανασυγκρότηση στην Ιτέα, και το ίδιο βράδυ η διεξαγωγή της ΕΔ Καρούτες (14,40 km) με το φως των προβολέων των αυτοκινήτων.

Μετά τη διανυκτέρευση στο κέντρο του αγώνα, στο Parc Ferme της Ιτέας, τα αυτοκίνητα θα μπουν το πρωί της Κυριακής (5/6) στην Άμφισσα για την πρώτη Ειδική της ημέρας, μήκους 14,40 km. Θα ακολουθήσουν τα Πυρά (18 km) στην κλασσική διαδρομή της Παύλιανης, πριν την ανασυγκρότηση στην Γραβιά.

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα θα κλείσει με τρεις διαδοχικές δοκιμασίες στην Ελάτεια, το Δίστομο και το Νεοχωράκι, μήκους 12 χιλιομέτρων η καθεμία, και μετά από αυτές τα πληρώματα θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να διασχίσουν τη ράμπα του τερματισμού στο Ζάππειο Μέγαρο.

Θυμίζουμε ότι το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι υποψήφιος αγώνας (candidate event) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων του 2023, ενώ το Ιστορικό Ακρόπολις αυτοκινήτων Regularity που θα διεξαχθεί τις ίδιες ημέρες περιλαμβάνεται στο φετινό πρόγραμμα του FIA Trophy for Historic Regularity Rallies.

Πηγή: ΟΜΑΕ

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο