Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΗ νέα BMW M2 CS Racing σε ρόλο Safety Car για το...

Η νέα BMW M2 CS Racing σε ρόλο Safety Car για το MotoGP

Η BMW M2 CS Racing είναι το πρώτο καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται ως lead car στο MotoGP™. Ως Safety Car στο MotoGP™,  η BMW M2 CS Racing ηγείται του στόλου αυτοκινήτων ασφαλείας BMW M για τη σεζόν του 2022, που ξεκινά στις 6 Μαρτίου με το Grand Prix του Κατάρ.

Η BMW M2 CS Racing αποτελεί τμήμα της εκτενούς γκάμας αγωνιστικών αυτοκινήτων της BMW M Motorsport. Έχει σημειώσει επιτυχίες σε πρωταθλήματα όλου του κόσμου και υπάρχουν πολλαπλά διεθνή και εθνικά κύπελλα αγώνων ενιαίου τύπου με την BMW M2 CS Racing.

Οι οδηγοί και οι ομάδες της BMW M Motorsport επίσης κερδίζουν βαθμούς στο BMW Sports Trophy με τις εμφανίσεις τους με την BMW M2 CS Racing. Ο αγώνας είναι ο μοναδικός στο είδος του σε όλο τον κόσμο για οδηγούς και ομάδες που τρέχουν με αγωνιστικά αυτοκίνητα σε διάφορες κατηγορίες και σε διάσημες διοργανώσεις. Οι ομάδες που διακρίνονται κερδίζουν ένα ελκυστικό χρηματικό έπαθλο.

Εκτός από ένα κινητήρα που αποδίδει έως 450 hp (ανάλογα με την έκδοση), το αγωνιστικό αυτοκίνητο διαθέτει επίσης βοηθήματα ειδικά σχεδιασμένα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως ABS και DSC, ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με προ-φόρτιση και ανεξάρτητη ψύξη, καθώς και ειδικά κατασκευασμένα διαφορικά και οροφή από ανθρακόνημα.

Για το ρόλο της ως Safety Car του MotoGP™, η BMW M2 CS Racing έχει δεχτεί κάποιες τροποποιήσεις, όπως η προσθήκη κατάλληλων συστημάτων φωτισμού στην οροφή και στο εμπρός τμήμα. Τα χρώματα της νέας BMW M2 CS Racing παραπέμπουν στην 50ή επέτειο και βασίζονται στο επετειακό λογότυπο της BMW M GmbH.

Τον στόλο οχημάτων της BMW M για τη σεζόν του 2022 στο MotoGP™ ολοκληρώνουν τα αυτοκίνητα BMW M3 Competition Safety Car, BMW M4 Competition Safety Car, BMW M5 CS Safety Car, BMW M8 Competition Gran Coupé Safety Car και BMW X5 M Competition Medical Car, καθώς και δύο BMW M 1000 RR Safety Bikes (μοτοσικλέτες).

Επίσης, η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 M50 Safety Car θα αναλάβει χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE™, την ηλεκτρική κατηγορία που υποστηρίζει το πρόγραμμα αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP™.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο