Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΠέντε αστέρια από τον Euro NCAP για το νέο Ford Tourneo Connect

Πέντε αστέρια από τον Euro NCAP για το νέο Ford Tourneo Connect

Το Ford Tourneo Connect πολλαπλών δραστηριοτήτων καταγράφει τη μέγιστη βαθμολογία στη δοκιμή πρόσκρουσης με πλευρικό φράγμα ενώ επαινέθηκε και για τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού τις οποίες διαθέτει, αποτελώντας έτσι το όγδοο επιβατικό όχημα της τρέχουσας γκάμας Ford με κορυφαία βαθμολογία στον τομέα της ασφάλειας

Το νέο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Ford Tourneo Connect κατέστη το πιο πρόσφατο μοντέλο της εταιρείας που αποσπά την ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Η μέγιστη βαθμολογία στον τομέα της ασφάλειας ανακοινώνεται καθώς ξεκινά η παραγωγή του Tourneo Connect, το οποίο προσφέρει μία προσαρμόσιμη και ευρύχωρη καμπίνα με δυνατότητα φιλοξενίας έως και επτά επιβατών και την επιλογή ανάμεσα σε δύο εκδόσεις ως προς το μήκος του αμαξώματος, σε συνδυασμό με μία γκάμα εκδόσεων που περιλαμβάνει τις σειρές Active, Titanium και Sport. Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες πρόκειται να ξεκινήσουν την άνοιξη.

Το ολοκαίνουργιο Ford Tourneo Connect απέσπασε βαθμολογία 84% και 82% στην προστασία ενηλίκων και παιδιών αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων επιδόσεων του μοντέλου στις δοκιμές πρόσκρουσης με πλευρικό φράγμα.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός για την ασφάλεια επαίνεσε επίσης τις λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού του Tourneo Connect, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται τα Driver Alert  και Lane-Keeping System καθώς και το σύστημα αυτόνομης πέδησης Pre-Collision Assist.

Σχεδιασμένο για να υποστηρίζει ένα δραστήριο τρόπο ζωής, μικρές επιχειρήσεις αλλά και πελάτες που το χρησιμοποιούν και για τους δύο αυτούς λόγους, το ολοκαίνουργιο Tourneo Connect προσφέρει μία δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων που μπορούν να αναδιπλωθούν ή να αφαιρεθούν – και ένα κάθισμα συνοδηγού που αναδιπλώνεται δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια – προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ευρύχωρος χώρος φόρτωσης με μήκος έως και 3 μέτρα 3 για την ασφαλή μεταφορά εξοπλισμού που σχετίζεται με αναψυχή ή εργασία.

Ανάμεσα στις νέες και προηγμένες τεχνολογίες του digital cockpit του ολοκαίνουργιου Tourneo Connect περιλαμβάνεται η διάθεση μιας κεντρικής οθόνης 10 ιντσών για εύκολη προβολή και πρόσβαση στην πλοήγηση, τον ήχο, τον κλιματισμό της καμπίνας και τον χειρισμό των στοιχείων συνδεσιμότητας, καθώς και μιας ψηφιακής οθόνης 10,25 ιντσών που καταλαμβάνει τη θέση του παραδοσιακού πίνακα οργάνων.

Για πρώτη φορά οι πελάτες του Tourneo Connect έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τόσο στις βενζινοκίνητες όσο και στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου, καθώς και ένα σύστημα τετρακίνησης σε συνδυασμό με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0L EcoBlue. 4

Το νέο Tourneo Connect έρχεται να πλαισιώσει την πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E, καθώς και τα Explorer Plug-In Hybrid, Kuga, Puma, Focus, Fiesta και Mondeo, προσφέροντας και αυτό την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP.

Πηγή: Ford

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο