Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιαφοραΗ Volvo Cars δοκιμάζει νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης

Η Volvo Cars δοκιμάζει νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης

Η Volvo Cars χρησιμοποιεί δοκιμαστικά μία νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης σε πραγματικό περιβάλλον πόλης, μαζί με επιλεγμένους συνεργάτες, με στόχο την αξιολόγηση των δυνατοτήτων εφαρμογής της στα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε μία περίοδο τριών ετών, ένας μικρός στόλος αμιγώς ηλεκτρικών Volvo XC40 Recharge θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή υπηρεσιών ταξί από την Cabonline, τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών ταξί στη Σκανδιναβία. Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται ασύρματα σε σταθμούς φόρτισης στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία.

Volvo Cars tests new wireless charging technologyΟι δοκιμές ασύρματης φόρτισης είναι ένα από τα πολλά project που εντάσσονται στη στρατηγική πρωτοβουλία Gothenburg Green City Zone. Στο πλαίσιό της, οριοθετημένες περιοχές της πόλης χρησιμοποιούνται ως πραγματικά πεδία δοκιμών για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών.

Οι σταθμοί φόρτισης που χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή παρέχονται από τη Momentum Dynamics, κορυφαίο προμηθευτή ασύρματων συστημάτων ηλεκτρικής φόρτισης. Η φόρτιση ξεκίνα αυτόματα, όταν ένα όχημα με συμβατή τεχνολογία σταθμεύει πάνω από τη βάση φόρτισης που είναι ενσωματωμένη στο οδόστρωμα. Κατά αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί φορτίζουν με ευκολία, χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το αυτοκίνητο τους.

Μέσω της βάσης φόρτισης, ο σταθμός μεταδίδει ενέργεια η οποία δεσμεύεται από έναν δέκτη στο αυτοκίνητο. Για την εύκολη ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου με τη βάση φόρτισης, η Volvo Cars θα εκμεταλλευτεί το σύστημα στάθμευσης με κάμερες 360° που διαθέτει.

Για το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge, η ισχύς της ασύρματης φόρτισης θα είναι μεγαλύτερη από 40 kW. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος φόρτισης θα είναι περίπου τέσσερις φορές πιο σύντομος σε σχέση με τον χρόνο που χρειάζεται ένας ενσύρματος φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 11 kW, και σχεδόν ίσης διάρκειας με το χρονικό διάστημα που απαιτείται εάν η φόρτιση γίνει με ενσύρματο ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 50 kW.

Συνολικά, τα μοντέλα Volvo θα χρησιμοποιούνται για περισσότερες από 12 ώρες ημερησίως και θα διανύουν 100.000 χιλιόμετρα ανά έτος. Αυτού του τύπου η χρήση θα είναι και μία δοκιμή αντοχής των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo σε ένα σενάριο εμπορικής εκμετάλλευσής τους.

Άλλοι συνεργάτες που εμπλέκονται στο project ασύρματης φόρτισης είναι οι θυγατρικές εταιρείες διανομής της Volvo Cars, Volvo Bil και Volvo Car Sörred, η σουηδική εταιρεία παροχής ενέργειας Vattenfall, ο ενεργειακός πάροχος της πόλης Göteborg Energi και η Business Region Gothenburg, μία δημοτική υπηρεσία οικονομικής ανάπτυξης που ανήκει στην πόλη του Γκέτεμποργκ.

Το προηγούμενο έτος, η Volvo Cars συμμετείχε στο λανσάρισμα της πρωτοβουλίας Gothenburg Green City Zone, η οποία στοχεύει στην επίτευξη μεταφορών με μηδενικές εκπομπές έως το 2030. Χρησιμοποιώντας μία πραγματική πόλη ως πεδίο δοκιμών, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την εξέλιξη τεχνολογιών και υπηρεσιών στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, των κοινόχρηστων μεταφορών, της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας.

Πηγή: Volvo

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο