Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΗ Ducati στην πρώτη θέση στο MotoGP QATAR

Η Ducati στην πρώτη θέση στο MotoGP QATAR

Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν για το MotoGP, το Grand Prix του Κατάρ στο Lusail International Circuit στη Ντόχα, επεφύλασσε ανάμικτα συναισθήματα για τη Ducati. Μία Desmosedici GP, αυτή του Enea Bastianini της ιδιωτικής ομάδας Gresini Racing Team, κατέκτησε την πρώτη θέση μετά από έξοχο αγώνα!

Ο Ιταλός αναβάτης είχε εντυπωσιάσει στα δοκιμαστικά, κάνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Από τη 2η θέση στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκε στην 4η με την έναρξη του αγώνα, διατηρήθηκε ανάμεσα στους πρωτοπόρους σε όλη τη διάρκειά του και πέντε γύρους πριν το τέλος έκανε την επίθεσή του, πέρασε στην 1η θέση και δημιούργησε μία μικρή διαφορά ασφαλείας την οποία υπερασπίστηκε με επιτυχία, όταν δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους διώκτες του.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Enea Bastianini, η οποία πανηγυρίστηκε έντονα τόσο από την ομάδα του όσο και από τους ανθρώπους της Ducati.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο θετικά για τη Ducati Lenovo Team. Ο Αυστραλός Jack Miller εκκίνησε από την 4η θέση και τη 2η σειρά του grid, δεν κατάφερε να κρατηθεί ανάμεσα στους πρωτοπόρους και υποχώρησε στην 9η θέση. Ενώ προσπαθούσε να κερδίσει το χαμένο έδαφος, ένα τεχνικό πρόβλημα τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τον αγώνα, μετά από μόλις 7 γύρους.

DUCATI - QATAR MOTOGP 2022 - FRANCESCO BAGNAIA___3Ο έτερος εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, ο Ιταλός Francesco Bagnaia, ξεκίνησε από την 3η σειρά του grid όμως σύντομα υποχώρησε στη 14η θέση. Στο δεύτερο μισό του αγώνα επιτέθηκε, βρέθηκε μέχρι και την 10η θέση αλλά στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Jorge Martín, η μοτοσυκλέτα του γλίστρησε και – παρασύροντας και τον Ισπανό – κατέληξε εκτός πίστας και εγκατέλειψε.

Επόμενος αγώνας του MotoGP το Grand Prix της Ινδονησίας, στο Mandalika Street Circuit, 18-20 Μαρτίου.

Πηγή: Ducati

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο