Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔοκιμεςSUV/OFF ROADSuzuki Jimny LCV Δοκιμή / Test drive

Suzuki Jimny LCV Δοκιμή / Test drive

Το Suzuki Jimny LCV είναι η επαγγελματική και –πλέον, η μόνη έκδοση του αγαπημένου μας νέου Jimny που εισάγεται στην Ευρώπη, αφού ο ατμοσφαιρικός κινητήρας του δεν πληρούσε τα νέα αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων που θέσπισε η Ε.Ε.

Η ανάγκη-και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, οι νέες πιο αυστηρές νόρμες εκπομπών ρύπων της Ε.Ε. ήταν αυτές που πυροδότησαν την εφευρετικότητα των ανθρώπων της Suzuki και τους έκαναν να δημιουργήσουν την έκδοση LCV του Jimny.

Κάποιος στην Suzuki δεν άργησε να παρατηρήσει ότι οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί ρύπων είναι πιο χαλαροί στα επαγγελματικά οχήματα και έτσι με ελάχιστες αλλαγές, το Jimny, από το επιβατικό μοντέλο βαπτίστηκε επαγγελματικό και μετατράπηκε στην Κιβωτό της αίσθησης που χαρίζει ένα Suzuki Jimny στους λάτρεις της εκτός δρόμου κίνησης στην Ευρώπη.

Αντί να χρησιμοποιήσουν τον πιο οικολογικό, πιο οικονομικό και ροπάτο χιλιάρη τρικύλινδρο τούρμπο που έχουν ήδη στην φαρέτρα τους, ο οποίος είναι απόλυτα συμβατός με τους κανονισμούς της ΕΕ, οι άνθρωποι της Suzuki προτίμησαν απλά να αφαιρέσουν τα πίσω καθίσματα μαζί με όλα τα στοιχεία πολυτέλειας του μικρού εκτός δρόμου θρύλου και να τοποθετήσουν ένα αφαιρούμενο διαχωριστικό πίσω από το κάθισμα του οδηγού δημιουργώντας έναν χώρο φόρτωσης 873 λίτρων, ο οποίος όμως έχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου… μόλις 150 κιλών!

Με τόσο μικρό ωφέλιμο φορτίο σίγουρα αυτό δεν είναι το απόλυτο εργαλείο για τους διανομείς, ωστόσο το Jimny βρίσκεται ακόμη μαζί μας-και αυτό στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, μας φτάνει.

Χρειάζονται αυτοκίνητα σαν το Suzuki Jimny LCV.

Βασικά Χαρακτηριστικά

Σε αντίθεση με το νέο Vitara που δεν έχει και πολλή σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο Suzuki Jimny είναι 100% Jimny και σεβόμενο την μακριά παράδοση που κουβαλά είναι απλώς καλύτερο στα πάντα από τον προκάτοχο του-έστω και αν είναι «επαγγελματικό/αγροτικό».

Μικρό, τετράγωνο αμάξωμα, στενό, με όρθιο παρμπρίζ και κάθετες πλαϊνές επιφάνειες. Ό,τι χειρότερο για άνετο και αθόρυβο ταξίδι στην εθνική οδό αλλά ό,τι καλύτερο για να χωρέσουν σε ένα μικρό αυτοκίνητο πολλά πράγματα, σάκοι με εξοπλισμό και τσάντες ταξιδιού, καθώς και οδηγός και συνοδηγός με ύψος μεγαλύτερο του μέσου όρου.

Μικροί, ελάχιστοι πρόβολοι εμπρός και πίσω. Οι τροχοί βρίσκονται στις άκρες του αμαξώματος προσδίδοντας ευνόητα τα οφέλη στην κίνηση στο βουνό, καθώς σε συνδυασμό με τις κάθετες επιφάνειες, τίποτα δεν περισσεύει για να χτυπήσει ή για να σε σταματήσει.

Σασί τύπου σκάλας όπως στα μεγάλα 4Χ4 εργασίας (Land Cruiser, G-Wagen, κλπ) με την καμπίνα εδρασμένη επάνω του με silent blocks κάτι που προσδίδει αυξημένη αντοχή στα κρουστικά φορτία.

Σιδερένιοι τροχοί, άθραυστος δοκιμασμένος τετρακύλινδρος κινητήρας, μετάδοση με κοντές σχέσεις και άκαμπτοι άξονές μπροστά και πίσω ολοκληρώνουν την αλάνθαστη συνταγή.

Ένα εκτός δρόμου εργαλείο- ένας ζωντανός θρύλος!

Εμφάνιση

Με την τετράγωνη και ρετρό σχεδίαση της μάσκας του να θυμίζει ταυτόχρονα το προηγούμενο μοντέλο και ένα μικρό G-Wagen, το Suzuki Jimny LCV διατηρεί από μπροστά ακριβώς την ίδια εμφάνιση με το επιβατικό μοντέλο της 4ης γενιάς Jimny που παρουσιάστηκε το 2018.

Η χαρακτηριστική μάσκα παραμένει αναλλοίωτη με εκείνη του επιβατικού, όμως τα φωτιστικά σώματα δεν είναι πλέον LED έτσι ώστε να συμπιεστεί το κόστος.

Το προφίλ με τις έντονες γωνιές και τα κάθετα παράθυρα είναι ακριβώς το ίδιο με το επιβατικό με την διαφορά ότι οι ζάντες του Suzuki Jimny LCV είναι πλέον σιδερένιες και ότι τα πίσω παράθυρα δεν έχουν φυμέ χρωματισμό …έτσι ώστε τα εμπορεύματα που φορτώνονται πίσω να είναι ευδιάκριτα σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον!

Τέλος πίσω όψη παραμένει απολύτως η ίδια και γνώριμη με τον εφεδρικό τροχό να είναι  τοποθετημένος εξωτερικά πάνω στην πίσω πόρτα που ανοίγει πλάγια.

Εσωτερικό

To εσωτερικό του Suzuki Jimny LCV είναι… εκμοντερνισμένα κλασσικό και απέριττο θυμίζοντας την σαραντάχρονη ιστορία του μοντέλου, αλλά και κάπως μουντό εξαιτίας των σκουρόχρωμων πλαστικών που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Τα όργανα που κουμπώνουν στο ταμπλό με εξάγωνες βίδες άλεν θυμίζουν το θρυλικό Samurai, όπως επίσης τα σκληρά και ανθεκτικά στην όψη πλαστικά και τα εκτεθειμένα τμήματα μετάλλου στις πόρτες.

Στο μέσον του ταμπλό τα καλά νέα συνεχίζονται καθώς η οθόνη πολυμέσων της επιβατικής έκδοσης έχει αντικατασταθεί από ένα καλό και εύκολο στον χειρισμό ηχοσύστημα που διαθέτει διασύνδεση Bluetooth ώστε να μπορούμε να μιλάμε από το τηλέφωνο μας χωρίς να απασχολούμε τα χέρια μας.

Χαμηλότερα ο ηλεκτρονικός κλιματισμός έχει δώσει την θέση του σε τρία απλά και ακόμη πιο πρακτικά αναλογικά χειριστήρια για την θέρμανση και τον κλιματισμό δίνοντας χαρά με την ευκολία και την ακρίβεια στην λειτουργίας τους.

Είναι αλήθεια ότι το μάτι μου να έχει συνηθίσει να βλέπει όμορφες οθόνες στην κεντρική κονσόλα που μοιάζει να «φτιάχνουν καφέ», αλλά ξέρω πια ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να σου κάνουν την ζωή δύσκολη!

Προτιμώ χίλιες φορές να ρυθμίζω το ραδιόφωνο από τους κλασσικούς περιστροφικούς διακόπτες, γουστάρω στα αλήθεια να ρυθμίζω την θερμοκρασία από τα ανεξάρτητα χειριστήρια του κλιματισμού, ενώ και οι ενδείξεις λειτουργίας του υπολογιστή αυτοκινήτου έτσι και αλλιώς τελικά προβάλλονται στην οθόνη που βρίσκεται μεταξύ των δύο οργάνων στο ταμπλό.

Τέλος για τις μετακινήσεις μου προτιμώ να χρησιμοποιώ πάντα το Google Maps του τηλεφώνου μου που είναι πάντα ενημερωμένο και άμεσο.. παρά τους στάσιμους χάρτες ενός ακριβού Navigation.

Η επιστροφή στα βασικά είναι λυτρωτική-και ας μοιάζει το εσωτερικό «φτωχό» και low tech. Η πραγματικότητα και η πρακτικότητα είναι αμείλικτοι κριτές!

Δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να πω ότι το Suzuki Jimny LCV είναι πρωταθλητής της εργονομίας, αφού οι διακόπτες του είναι διάσπαρτοι σε διαφορά μέρη, οι ποτηροθήκες βρίσκονται πίσω από το οπτικό πεδίο και για να πιάσεις το ρόφημα πρέπει να στραβολαιμιάσεις, ωστόσο η απλότητα που επικρατεί στο εσωτερικό γιατρεύει την ψυχή του κουρασμένου Autoholix.

Πλήρης είναι και ο εξοπλισμός που δεν διαφοροποιείται από την επιβατική έκδοση ούτε στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας όπως τα συστήματα προειδοποίησης για αλλαγή λωρίδας, διατήρησης σταθερής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, το ESP, το hill assist κτλ βρίσκονται εκεί και ικανοποιούν τους λάτρεις τους.

Το θερμαινόμενο κάθισμα με την μέτρια πλευρική στήριξη και το δερμάτινο τιμόνι ρυθμίζονται με πολλαπλούς τρόπους και είναι εύκολο να βολευτείς ώστε να βρεις την θέση οδήγησης που επιθυμείς.

Τα χειριστήρια (τιμόνι και πετάλια) είναι μαλακά και ακριβή κάνοντας την καθημερινή συμβίωση απροβλημάτιστη και ξεκούραστη.

Η υπερυψωμένη θέση οδήγησης και το κάθετο παρμπρίζ  χαρίζουν μια άριστη ορατότητα 360ο – που διευκολύνει τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις έκτος δρόμου περιπέτειες.

Οι επιφάνειες από εμφανές μέταλλο στις πόρτες και στο πίσω μέρος της καμπίνας ενισχύουν τον χαρακτήρα του “εργαλείου”, προφανώς όμως δεν είναι στιλιστική επιλογή όπως σε μερικά  upmarket μοντέλα αλλά μια ακόμη περικοπή κόστους.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ότι στο εσωτερικό πάρα τα μέτρια πλαστικά δεν έτριζε απολύτως τίποτα –πάρα την διαρκή χρήση του αυτοκινήτου όχι μόνο στο ΔΛΔ, αλλά και στους χιονισμένους χωματόδρομους της Πεντέλης.

Δεν έχει ίχνος πολυτέλειας αλλά είναι καλοφτιαγμένο και έχει χαρακτήρα.

Γενικά το Suzuki Jimny LCV  δεν θα το πάρει για status, κανείς δεν θα το πάρει για να πουλήσει μούρη και αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα.

Κινητήρας

Κάτω από το καπό του Suzuki Jimny LCV θα βρούμε ένα «βρώμικο» σύμφωνα με τις υποκριτικές Ευρωπαϊκές νόρμες τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1462 κ.εκ που αποδίδει 102 ίππους/6.000 σαλ και 130Νm ροπής στις 4,000 σαλ.

Η δύναμη και η ροπή δεν είναι άπλετες, ωστόσο παρά την μετάδοση από το χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων με το καλό κούμπωμα στον επιλογέα, αποδεικνύονται επαρκείς για να κινήσουν το ελαφρύ (1070 κιλά)  τζιπάκι σε ταχύτητες που πλησιάζουν τα 150 χλμ/ω στο κοντέρ-με αρκετό θάρρος.

Για όσους ενδιαφέρονται η κατανάλωση μέσα στην πόλη κυμαίνεται γύρω στα 7-7,2 λίτρα/100 χλμ, ενώ τις ίδιες τιμές Θα πρέπει να αναμένετε και στο ταξίδι καθώς η αεροδυναμική δεν είναι σύμμαχος του Jimny.

Το πεντάρι κιβώτιο περνά την ροπή του κινητήρα στο transfer case που χειροκίνητα επιτρέπει την επιλογή των θέσεων 2Ηi, 4Ηi και 4Low. Τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης του 4Low είναι προφανή στην ελκτική δύναμη και στην ικανότητα εκτός δρόμου.

Για ένα ελαφρύ όχημα με 1500 κυβικά και χειροκίνητο κιβώτιο όπως το Suzuki Jimny LCV, η ύπαρξη “κοντών σχέσεων” είναι αδιαπραγμάτευτο χαρακτηριστικό για να κινηθεί σε σοβαρό εκτός δρόμου terrain. Οι κοντές μάλιστα σχέσεις είναι 30% πιο κοντές από του προηγούμενου μοντέλου, με μείωση 2:1 αντί για 1,6:1.

Από το transfer, δύο κεντρικοί άξονες μετάδοσης μεταφέρουν την κίνηση στο πίσω ή στο εμπρός και το πίσω διαφορικό, ανάλογα με την επιλογή του οδηγού. Χρησιμοποιούν συνδέσμους Rzeppa για μείωση του NVH (noise, vibration, harshness) όπως και στο Discovery και το Wrangler εδώ και χρόνια, αλλά και πολλά πισωκίνητα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα εδώ και δεκαετίες.

Ανάρτηση

Ανάρτηση με άκαμπτους άξονες εμπρός και πίσω έχει πλέον μόνο το νέο Wrangler JL… και το Jimny! Όπως γνωρίζουμε πρόκειται για μια διάταξη, με μεγάλη μη-αναρτώμενη μάζα και χαρακτηριστικά γεωμετρίας που δεν ευνοούν την οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο.

Έχουν όμως δύο βασικά πλεονεκτήματα εκτός δρόμου. Το πρώτο είναι ότι εξασφαλίζουν μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση με μικρό σχετικά κόστος σε σχέση με τις ανεξάρτητες αναρτήσεις. Το δεύτερο, ότι εξασφαλίζουν μεγάλη μηχανική αντοχή σε σχέση με το κόστος τους.

Εννοώ ότι αν το Suzuki Jimny είχε ανεξάρτητες αναρτήσεις, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο ακριβό για να έχει την ίδια αντοχή και αξιοπιστία ή αλλιώς, αν είχε ανεξάρτητες αναρτήσεις με αυτό το κόστος, θα είχε πολύ μικρότερη αντοχή και αξιοπιστία από ότι έχει με αυτή την διάταξη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των άκαμπτων αξόνων είναι πως διατηρούν τους τροχούς πάντα κάθετους ως προς το έδαφος και όχι προς το αμάξωμα. Αυτό δεν είναι θέμα κόστους, είναι κατασκευαστικό χαρακτηριστικό.

Δίνει την μέγιστη πρόσφυση εκτός δρόμου αλλά η οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Οι άξονες του Suzuki Jimny είναι στηριγμένοι στο σασί με διάταξη 3-link, με ράβδους πανάρ εμπρός και πίσω. Διάταξη που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σε κανένα άλλο καινούργιο αυτοκίνητο παραγωγής. Υπήρχε στο G-Wagen μέχρι το τέλος του 2018. Δίνει ελαφρώς μικρότερες διαδρομές από την διάταξη 4link και 5-link αλλά είναι πολύ πιο απλή και με ελάχιστα κινούμενα μέρη.

Στην Πόλη

Το Suzuki Jimny LCV με μήκος που δεν ξεπερνά τα 3,64 μ. είναι ένα πολύ μικρό και στενό αυτοκίνητο που χωρά και παρκάρει παντού μέσα στην πόλη.

Το μεγάλο ύψος της θέσης οδήγησης επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει βαθειά μέσα στη προπορευόμενη κίνηση, ενώ το τιμόνι που «κόβει» πολύ θα έπρεπε να έχει λίγο πιο κοντή κλιμάκωση για να μην αναγκάζεται ο οδηγός να γυρνά ατέρμονα το τιμόνι μέσα τα στενά σαν τον Ιβ Μοντάν στο «Μεροκάματο του Τρόμου».

H μαλακή και με μεγάλες διαδρομές ανάρτηση κάνει ότι μπορεί για να φιλτράρει τα εκατομμύρια λακκούβες των δρόμων της Αθήνας και τα καταφέρνει αρκετά καλά εάν σκεφτούμε την αρχιτεκτονική της ανάρτησης με τους άκαμπτους άξονες και το μικρό μεταξόνιο.

Ο ήχος του κινητήρα είναι ευχάριστος, όμως ακολουθώντας την γενικότερη φιλοσοφία της μείωσης του βάρους φαίνεται ότι δεν έχει γίνει χρήση αρκετού μονωτικού υλικού και έτσι ο θόρυβος μοιάζει να φτάνει αφιλτράριστος μέσα στην καμπίνα-κάτι που στην καθημερινή χρήση κουράζει.

Στον Αυτοκινητόδρομο

Όποιος γνωρίζει έστω και λίγα πράγματα από αυτοκίνητα διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά θα έχει καταλάβει ήδη ότι το ψηλό κέντρο βάρους, η κακή αεροδυναμική και οι άκαμπτοι άξονες αποτελούν το κάθε ένα τους-και όλα μαζί συνδυαζόμενα, σχήμα οξύμωρο με την λέξη αυτοκινητόδρομος!

Το τιμόνι είναι πολύ αργό σε κλιμάκωση και η υποβοήθηση αρκετά ισχυρή καταστρέφοντας την αίσθηση από τον δρόμο, ενώ οι άκαμπτοι άξονες με το μεγάλο μη φερόμενο βάρος τους επηρεάζουν την ευστάθεια με αναπηδήσεις.

Οι πλάγιοι αέρηδες επηρεάζουν την πορεία του αυτοκινήτου που γενικά νοιώθει καλύτερα σε ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 120-άντε αν γνωρίζεις τι κάνεις, τα 130 χλμ/ω.

Ο θόρυβος από τον κινητήρα, την μετάδοση, τον αέρα και τα ελαστικά βρίσκουν επίσης εύκολα τον δρόμο τους προς την καμπίνα και τα αυτιά των δύο επιβατών που συμβιβάζονται και αντέχουν γιατί γνωρίζουν ότι το Jimny έχει φτιαχτεί για το χώμα.

Στις στροφές

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στις στροφές όπου συγκρινόμενο με οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο δρόμου, το Suzuki Jimny LCV γέρνει περισσότερο στις στροφές λόγω του μαλακού, χωμάτινου set up αμορτισέρ και ελατηρίων.

Επίσης, όπως κάθε όχημα με σασί τύπου σκάλας και άκαμπτους άξονες, στρίβει σε δύο χρόνους. Το περιγράφω με μια δόση υπερβολής:

Πρώτα στρίβουν οι τροχοί και μετά ο μπροστινός άξονας, μέσω των radius arms στα οποία είναι στηριγμένος, παίρνει το σασί μαζί του.

Και το σασί, μέσω των ελαστικών βάσεων στις οποίες είναι στηριγμένη η καμπίνα, παίρνει και την καμπίνα. Στην πράξη αυτό δεν είναι τόσο δραματικό όσο ακούγεται, αλλά η ασάφεια σε σχέση με ένα αυτοφερόμενο πλαίσιο με ανεξάρτητη ανάρτηση είναι εμφανέστατη.

Γενικά η συμπεριφορά του δεν θα ξενίσει κάποιον συνηθισμένο με τέτοια αυτοκίνητα σαφώς όμως δεν απευθύνεται σε όποιον περιμένει οδηγική απόλαυση ή σπορ επιδόσεις στην άσφαλτο.

Η οδήγηση απαιτεί εγρήγορση και καθαρές γραμμές χωρίς απότομες μεταβολές της πορείας που θα μετατοπίσουν απότομα το ψηλό κέντρο βάρους και θα φέρουν σε δύσκολη θέση την ανάρτηση.

Φυσικά υπάρχει ABS και ESP, το οποίο ακόμη και αν το απενεργοποιήσετε μπαίνει ξανά αυτόματα σε λειτουργία μετά τα 30 χλμ/ω προστατεύοντας όλο τον κόσμο από τον εκρηκτικό συνδυασμό της πίσω κίνησης, των άκαμπτων αξόνων και του κοντού μεταξονίου.

Έτσι και αλλιώς το Jimny δεν θα σας προκαλέσει να οδηγήσετε ποτέ σαν ραλίστας, οπότε μην το προκαλέσετε και εσείς… και σύντομα θα φτάσετε στο τερέν για το οποίο είναι σχεδιασμένο.

Εκτός Δρόμου (Μ.Μ)

suzuki_jimny_1.5_autoholix_21    Είχα την τύχη να γίνει τις ημέρες της κακοκαιρίας και να το δοκιμάσω σε χιόνι και σε λάσπη, όπου πραγματικά νομίζω πως δεν υπάρχει άλλο όχημα που σε απόλυτα νορμάλ μορφή, χωρίς βελτιώσεις δηλαδή, να μπορεί να κάνει όσα κάνει το Suzuki Jimny.

Και το λέω αυτό έχοντας δοκιμάσει όλα τα κορυφαία 4Χ4 που έχουν κυκλοφορήσει όσο καιρό έχω δίπλωμα οδήγησης, τόσο σε νορμάλ όσο και σε βελτιωμένη μορφή.

Παίρνεις το καινούργιο Suzuki Jimny και αποφασίζεις να λάβεις μέρος στην εκδρομή μιας λέσχης. Με το που φτάσεις στο σημείο συνάντησης, σου κόβονται τα πόδια στη θέα των βελτιωμένων θηρίων των παλαιότερων μελών.

suzuki_jimny_1.5_autoholix_13Μέχρι το τέλος της εκδρομής όμως, όλοι έχουν πάθει ένα μικρό σοκ.

Γιατί με το νορμάλ Jimny σου πέρασες από σημεία που μόνο τα πολύ σωστά βελτιωμένα 4Χ4 με έμπειρους οδηγούς μπόρεσαν να περάσουν. Οι υπόλοιποι σε κοιτάνε με στραβό μάτι γιατί τους πλήγωσες το Εγώ. Και από μέσα τους υπολογίζουν τιμή μεταπώλησης, δόσεις, πως θα το πουν στη σύζυγο κλπ.

Συγχαρητήρια. Μόλις η Suzuki πούλησε μερικά ακόμα Jimny, χάρη στην απόφασή σου να πας αυτή την εκδρομή.

Λίγο πιο σοβαρά τώρα. Οι γωνίες προσβολής εμποδίου, ράμπας και διαφυγής είναι απλά εξαιρετικές. Οι προφυλακτήρες με τις φάλτσες άκρες, αφήνουν τον τροχό suzuki_jimny_1.5_autoholix_07ελεύθερο να ανεβεί στο εμπόδιο (όπως οι aftermarket των χιλιάδων ευρώ) και είναι πολύ πιο έξυπνα σχεδιασμένοι από αυτούς του προηγούμενου μοντέλου.

Η διαδρομή της ανάρτησης, το μικρό βάρος, το σωστό ESP, η ύπαρξη κοντών σχέσεων που δίνει καλή έκρηξη στην εκκίνηση και οι μικρές διαστάσεις, το κάνουν απολαυστικό, ασφαλές και ικανό, σε αξιοθαύμαστο βαθμό.

Οδηγώντας το, δεν μπορούσα να μην σκεφτώ πως με ένα σετ ελαστικά με σωστή διάσταση και  πέλμα, το ανάλογο gearing, έναν εργάτη εμπρός και ένα locker στο πίσω διαφορικό, θα είναι ασταμάτητο.

Και θα είναι έτσι για πολλά χρόνια και για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα καθώς είναι κατασκευασμένο με τέτοιον τρόπο που η ζωή στο βουνό να μην το φθείρει.suzuki_jimny_1.5_autoholix_11

Τα διαφορικά της αυτόματης έκδοσης έχουν βήμα 4.3:1 ενώ της χειροκίνητης 4.1:1, οπότε είναι εφικτό για ένα χειροκίνητο Suzuki Jimny να βάλει λίγο ψηλότερα off road λάστιχα μαζί με κορωνοπήνια από το αυτόματο, χωρίς να χαλάσει το εργοστασιακό gearing.

Φυσικά δεν έχει το ωφέλιμο φορτίο, ούτε την αρχοντιά και την άνεση ενός 4Χ4 που ζυγίζει 2500 κιλά. Σε αυτά όμως που περιμένει κάποιος από ένα τέτοιο όχημα, το νέο Jimny είναι απόλυτα συνεπές.

Συμπέρασμα

Παρακάμπτοντας την νομοθεσία ρύπων της Ε.Ε το Suzuki Jimny LCV της δοκιμής σε αυτό το υπέροχο λαδί χρώμα κοστίζει σαν επαγγελματικό/αγροτικό €15.582 συν ΦΠΑ (€20.560) και είναι διαθέσιμο μόνο σε μια έκδοση την GL.

Θα το λατρέψετε αν το αγοράσετε επειδή πραγματικά χρειάζεστε όσα προσφέρει σε ειδικές συνθήκες και ίσως να προβληματιστείτε αν το δείτε σαν ένα κομψό μικρό αυτοκίνητο πόλης-που με συμβιβασμούς είναι και τέτοιο!

Ήδη, η ζήτηση υπερβαίνει τις δυνατότητες παραγωγής της Suzuki. Στην Αγγλία έχει γίνει style icon και οι dealers δεν δέχονται προκαταβολές, γιατί δεν ξέρουν πότε θα έχουν αυτοκίνητα για να παραδώσουν.

Βλέπετε δεν υπάρχει αντίστοιχο σε δυνατότητες αυτοκίνητο που να μπορεί να το ανταγωνιστεί ακόμη και με τα διπλά χρήματα, οπότε αν αυτό ζητάτε… σπεύσατε διότι έτσι και αλλιώς η ζήτηση ήδη ξεπερνά την προσφορά!

Δεν με ευχαρίστησε

  • Ο θορυβώδης και οριακών επιδόσεων για την άσφαλτο κινητήρας.
  • Η «ελαστική αίσθηση» της ανάρτησης στον δρόμο και οι αναπηδήσεις του πίσω άξονα

Θα θυμάμαι

  • Τον πανέμορφο εξωτερικό σχεδιασμό και την επιστροφή στο απλό ραδιόφωνο
  • Τις απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητες του Jimny.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Μπορείτε να με ακολουθήσετε και στο Instagram  fabiatouismini

Φωτογραφίες Suzuki Jimny

 

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο