Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραHyundai IONIQ 5 | Κορυφαία Διάκριση στα βραβεία «Car of the Year...

Hyundai IONIQ 5 | Κορυφαία Διάκριση στα βραβεία «Car of the Year 2022» στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5 πρόσθεσε στην συνεχώς αυξανόμενη λίστα του με τα βραβεία «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (Car of the Year), το βραβείο «Aυτοκίνητο της Xρονιάς του 2022» του Ηνωμένου Βασιλείου.

2022-Hyundai-Ioniq-05-interiorΈχοντας επίσης κατακτήσει τη διάκριση του «Καλύτερου Οικογενειακού Αυτοκινήτου» (Best Family Car) στα βραβεία Car of the Year του Ηνωμένου Βασιλείου, το Hyundai IONIQ 5 στέφθηκε το καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά από την επιτροπή των 29 ειδικών κριτών από μια γκάμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των : The Sunday Times, The Daily Express, The Telegraph, The Independent, Top Gear, Auto Express, CAR, Evo και Business Car.

Ο κ. John Challen, Διευθύνων Σύμβουλος των Βραβείων Αυτοκινήτου της Χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι το Hyundai IONIQ 5 ήταν μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή ως Νούμερο ένα αυτοκίνητο του 2022. Και συνέχισε : «Το Hyundai IONIQ 5 αναδεικνύει το μέλλον της αυτοκίνησης, και βρίσκεται ήδη σήμερα κοντά μας. Ο σχεδιασμός, οι επιδόσεις και η πρακτικότητά του το καθιστούν μια εξαιρετική πρόταση για όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό (EV) όχημα – και δικαίως κατέκτησε τον τίτλο «UK Car of the Year 2022».

hyundai-Ioniq5-1068x618«Η απόκτηση αυτού του σημαντικού βραβείου στο Ηνωμένο Βασίλειο ανεβάζει τον αριθμό των διακρίσεων του IONIQ 5 ως Αυτοκινήτου της Χρονιάς σε δέκα (10), καθιστώντας το ένα από τα αυτοκίνητα με τα περισσότερα βραβεία στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. «Αυτό αποδεικνύει ότι το αμιγώς ηλεκτρικό midsize CUV έχει κερδίσει τόσο τους ειδικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και τους πελάτες στην Ευρώπη με το σύστημα μετάδοσης κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων, την ευρύχωρη και κομψή του διάταξη και το premium, φιλικό προς το περιβάλλον εσωτερικό του».

Η κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης στα βραβεία Αυτοκινήτου της Χρονιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ήρθε αφότου το IONIQ 5 βραβεύτηκε και την κατηγορία Καλύτερο Οικογενειακό Αυτοκίνητο, όπου επαινέθηκε γιατί έκανε την «ηλεκτρική μετακίνηση εύκολη» καθώς και για τα χαρακτηριστικά του ως «καινοτόμο, επιθυμητό, ​​πρακτικό και έξοχα σχεδιασμένο αξιοποιώντας πλήρως την αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα πλατφόρμα του.

Hyundai i20 N (10)-6384x4480Παράλληλα, το Hyundai i20N κατέκτησε τον τίτλο του Καλύτερου Αυτοκινήτου Επιδόσεων (Best Performance Car), ξεπερνώντας μια σειρά από καταξιωμένα σπορ αυτοκίνητα. Το Hot Hatch της Hyundai επιταχύνει 0-62 mph σε μόλις 6,2” και είναι εξοπλισμένο με έναν αποδοτικό κινητήρα βενζίνης 1.6 T-GDi 204 PS γεγονός που εντυπωσίασε τους κριτές, χαρακτηρίζοντάς το ως «εξαιρετικής απόδοσης όχημα σε προσιτή τιμή».

Από την έναρξη της κυκλοφορίας του, το Hyundai IONIQ 5 έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές χάρη στην ελκυστική του σχεδίαση, την αυτονομία και την ικανότητα γρήγορης επαναφόρτισής του από 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά, με αποτέλεσμα να έχει κατακτήσει μια σειρά από πολύ σημαντικά βραβεία.

Ξεκινώντας τον Ιούλιο του περασμένου έτους που αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς στα Βραβεία Auto Express New Car 2021 και θριάμβευσε επίσης στις κατηγορίες Εταιρικό Αυτοκίνητο Μεσαίου Μεγέθους, Ηλεκτρικό Premium Αυτοκίνητο και στην κατηγορία της Σχεδίασης.

Στη συνέχεια τον Οκτώβριο, στέφθηκε Best Designed Car of the Year στα βραβεία 2021 News UK Motor Awards και βραβεύτηκε επίσης ως Motoring Innovation of the Year για τα εξαιρετικά άνετα καθίσματα του και τη λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L).

Τον ίδιο μήνα, το Hyundai IONIQ 5 διακρίθηκε στα Carbuyer Best Car Awards 2022, όπου αναδείχθηκε «Καλύτερο Εταιρικό Αυτοκίνητο» και «Καλύτερο Οικογενειακό Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο». Μόλις ένα μήνα αργότερα, διακρίθηκε ως «Καλύτερο Αυτοκίνητο» των EE Pocket-lint Awards 2021. Η ιστορία επιτυχίας συνεχίστηκε και το 2022, με έναν ακόμη τίτλο Αυτοκινήτου της Χρονιάς στα βραβεία Company Car and Van. Στα τέλη Ιανουαρίου, το Hyundai IONIQ 5 ανακηρύχθηκε νικητής στα βραβεία Company Car Today CCT 100 2022, καθώς και Premium EV της Χρονιάς.

Το κομψό Hyundai IONIQ 5 αποτίει φόρο τιμής στη σχεδιαστική κληρονομιά της μάρκας, ενώ εστιάζει στην ανάδειξη της μελλοντικής ηλεκτροκίνησης στους πελάτες. Χάρη στη νέα Electric Global Modular Platform (E-GMP) της Hyundai, το IONIQ 5 παρέχει ταχύτερους χρόνους φόρτισης, αυξημένη αυτονομία, βελτιωμένο χειρισμό και ανώτερο εσωτερικό.

Το αρθρωτό, επίπεδο δάπεδο της E-GMP έδωσε επίσης τη δυνατότητα στους σχεδιαστές της Hyundai να φέρουν επανάσταση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το IONIQ 5 επαναπροσδιορίζει το τι είναι δυνατόν με μια εντελώς νέα εμπειρία στο αυτοκίνητο και το χώρο διαβίωσης, προσφέροντας βιώσιμα υλικά, πλήρως ευέλικτα καθίσματα και πολλές προσαρμοσμένες επιλογές.

Πηγή: Hyundai

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο