Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΑπόψεις«...να και αν νομοθετείς, να και αν δεν νομοθετείς»!-Άποψη

«…να και αν νομοθετείς, να και αν δεν νομοθετείς»!-Άποψη

Μια κινηματογραφική αλληλουχία γεγονότων που συνέβησαν μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι ζω σε μια χώρα που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ γιατί κανεις δεν θέλει και γιατί όλοι βολεύονται!

Σκηνή Πρώτη

Σήμερα το πρωί κατεβαίνοντας το ποτάμι κινούμενη με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα, δυο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ  βιαστικά προσπερνούν από δεξιά και κοντοστέκονται διπλά από ένα διανομέα.

Τα πληρώματα τους αφού τον κοίταξαν και αντάλλαξαν μαζί του κάποια λόγια, ξεκαρδίστηκαν στα γέλια και απομακρυνθήκαν αφού τον επιβράβευσαν με  «Thumbs Up»!

«Κάτι πολύ αστείο θα είπαν» σκέφτηκα και έτσι πλησίασαμε δίπλα στον διανομέα για να δούμε την εικόνα που βλέπετε-και σας παρακαλώ να την δείτε σε πλήρες μέγεθος! (…για να προλάβω το γνωστό σχόλιο “δεν φωτογραφίζουμε όταν οδηγούμε”..ήμουν συνοδηγός)

Βλέπουμε ότι ο διανομέας κινείται σταθερά με περίπου 80-90 χλμ/ω στο «ποτάμι» την ώρα που κάθεται σταυροπόδι στο «βεσπάκι» του ώστε να μπορεί να κράτα με το δεξί του γόνατο το αριστερό τμήμα του τιμονιού, καθώς με τα χέρια του ξεφυλλίζει το μπλοκάκι με τις παραγγελίες που έχει για παράδοση.

Έχει ανοίξει το κράνος για να μην τον ενοχλεί στο διάβασμα, ενώ κάθε τόσο αλλάζει σελίδες  στο GPS που είναι τοποθετημένο ψηλά στο τιμόνι χωρίς να κοιτά τον δρόμο που κινείται.

Για να μην υπαρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα στο αριστερό μέρος του «βεσπακίου» υπάρχει  ειδική θήκη-υποδοχή-για τους φρέντους, που όμως λόγω της οριακής θερμοκρασίας φιλοξενεί ζεστό φρέντο με ανθόγαλα-γνωστό και σαν εσπρέσο.

Αυτό είδαν οι επιβάτες των αστυνομικών και ξεκαρδίστηκαν από τα γέλια-αντι να του κόψουν τον κ@λ@- και επειδή επιβράβευσαν τον«ντιλιβερά», εκείνος φυσικά συνέχισε με μαεστρία την πορεία του ατάραχος.

Σκηνή δεύτερη

Έχοντας φτάσει στην αντιπροσωπεία της Suzuki που περιμένω να παραλάβω για δοκιμή το νέο S-Cross Hybrid, χαζεύω το κινητό μου και το βλέμμα μου πέφτει πάνω σε ένα μήνυμα του πρωθυπουργού στο Facebook που μαζί με την φωτογραφία που βλέπετε μας ενημερώνει για τον νόμο που θα προστατεύει τους οδηγούς των διανομών.

Γράφει ο κ. Πρωθυπουργός: «Αποκαθιστούμε, σήμερα, μία πολύχρονη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής. Στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσυκλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Και ακόμη, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση.  Την εργοδοτική αυτή υποχρέωση ορίζει ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας, που ψήφισε η Κυβέρνηση παρά τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφαρμογή του είναι η απάντηση μιας Πολιτείας που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Και που, σε δύσκολους καιρούς, με τους μισθούς χαμηλούς ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί να ανακουφίζει την καθημερινότητά του, διευρύνοντας τα δικαιώματά του. Με πράξεις»!

Δεν μπορεί με τρολάρει ο Θεός!

Ο συνδυασμός της εικόνας που είδα με την εξαγγελία που διάβασα με έχουν θυμώσει και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω…

Άρχισα να προσέχω τις μοτοσικλέτες στον δρόμο και ανακάλυψα ότι οι περισσότεροι οδηγοί ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο δεν φορούν πια κράνος-κάτι λογικό, αφού κανείς δεν τους ελέγχει πια.

Οι άνδρες της τροχαίας που προφανώς είναι απασχολημένοι με το να πίνουν τους φρέντους τους έξω από τα διάφορα καφέ δεν προλαβαίνουν να δουν τους μελλοθάνατους μοτοσικλετιστές οδηγούν χωρίς κράνος, ούτε τους πονηράκηδες με τα αυτοκίνητα στην ΛΕΑ να ζουν εις βάρος των χαζών που κινούνται νόμιμα….

Να κλαίω ή να γελάω?

Την ώρα που το κράτος ανακοινώνει μια νομοθέτηση μηδενικού κόστους για αυτό-αλλά με πολύ λογική για τους εργαζόμενους στην διανομή, ο μηδενικός έλεγχος εφαρμογής των νόμων ακυρώνει κάθε καλή πρόθεση.

“Οφειλουν να παρέχουν εξοπλισμό ασφαλειας” λέει ο νόμος!

“Να, και αν το λέει…να, και αν δεν το λέει ο νόμος” σκέφτονται εκείνοι οι μοτοσικλετιστές που έχουν αποφασίσει να αυτοκτονήσουν κινούμενοι χωρίς κράνος-και εμείς οι υπόλοιποι ανα αμβανουμε τα έξοδα νοσηλείας τους όταν αυτοί στουκάρουν!

Βέβαια οι περισσότεροι μάθαμε να πιπιλάμε την καραμέλα της «έλλειψης παιδείας» και να κακοχαρακτηρίζουμε τους ελέγχους από τις αρχές γιατί περιορίζουν τα ανεξάντλητα δικαιώματα μας.

Γιατί ναι, σαν έλληνες έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ότι γουστάρουμε και οι τροχονόμοι-που και αυτοί Έλληνες είναι» προσαρμόζονται και κυλούν σαν το νερό στο ρυάκι, δηλαδή στην πιο εύκολη διαδρομή.

Δεν βαριέσαι και αύριο μέρα είναι!

Πολύ Θυμωμένη,

Ισμήνη Φαμπιάτου

Please follow and like us:
Ismini Fabiatouhttps://autoholix.com/ismini-fabiatou-my-racing-cv/
2006 5ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 28η γενικής και 8η στην κατηγορία Η από 198 συμμετοχές.Mercedes SLC 450. Χορηγός: Aventurine SA 2005 – Rover MG Cup, 12αγώνες : 2 δεύτερες θέσεις, 1 τρίτη και 3η στο πρωτάθλημα από 19 συμμετοχές. Χορηγός : Aventurine SA 2001 – Yaris Cup, 6αγώνες : 1η στις γυναίκες 2000 – Yaris Cup, 6αγώνες: 2 pole-position / 4η στους νέους, 1η στις γυναίκες & 5η στο πρωτάθλημα από 25 συμμετοχές. 1999 - Formula 3, 4αγώνες: 4η στο πρωτάθλημα class B1998 – Peugeot Cup, 2αγώνες : Επίσημη οδηγός της Lion Hellas.1997 - Formula 3, 7αγώνες : 2η θέση, 1pole-position, 4η στο πρωτάθλημα. 1996 - Formula 3, 7αγώνες: 4η θέση από 14 συμμετοχές. 1995 - Formula 3, 4αγώνες: 5η θέση από 14 συμμετοχές. 1994 - Καρτ 100cc Super, ένας αγώνας : Τρίτη θέση. 1993 - Καρτ 100cc National : 1πρώτη θέση, 7η στο πρωτάθλημα από 28συμμετοχές. 1992 - Αθηναϊκό έπαθλο Καρτ : 1η Πολυνίκης σε National & Super από 28συμμετοχές.1992 - Καρτ 100cc National Ismini Fabiatou: Α Racing Story
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο