Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΝέα BMW X7 - Παρουσίαση - Νέα

Νέα BMW X7 – Παρουσίαση – Νέα

Με έναν απαράμιλλο συνδυασμό αποκλειστικότητας, δυναμικής υπεροχής, πολυτελούς ευρυχωρίας και ευελιξίας, η BMW X7 γρήγορα εξελίχθηκε στο πιο επιτυχημένο μοντέλο της BMW στην πολυτελή κατηγορία. Και τώρα το μοναδικό χαρακτηριστικό προφίλ του μεγαλύτερου Sports Activity Vehicle (SAV) της μάρκας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά χάρη σε εκτεταμένες σχεδιαστικές βελτιώσεις  – και ιδιαίτερα στο εντυπωσιακό εμπρός τμήμα – σε συνδυασμό με ένα νέας σχεδίασης πακέτο M Sport, ζάντες ελαφρού κράματος διαστάσεων BMW X7έως 23-ιντσών (για πρώτη φορά από το εργοστάσιο για μοντέλο BMW) και το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive τελευταίας γενιάς συμπεριλαμβανομένης της κυρτής οθόνης BMW Curved Display και του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8.

Η νέα BMW X7 συνοδεύεται επίσης από μία περαιτέρω διευρυμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, πρόσθετα συστήματα υποβοήθησης, και την τελευταία ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για τις τρείς διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων.

Η νέα BMW X7 αποτελεί κεντρικό πυλώνα στη συνεχιζόμενη προϊοντική επέλαση στις πιο αποκλειστικές εκδόσεις της γκάμας μοντέλων του πολυτελούς κατασκευαστή αυτοκινήτων. Η νέα X7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, το κέντρο αριστείας για μοντέλα BMW X στην Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ. Το λανσάρισμα της νέας BMW X7 στην παγκόσμια αγορά θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2022.

Εξωτερική σχεδίαση

Με τη δύναμη που της προσφέρει η υψηλή ευελιξία της, το μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς BMW X πείθει με την κομψότητά του στο δρόμο και με τις off-road ικανότητες. Εκτενείς σχεδιαστικές τροποποιήσεις τονίζουν, πάνω απ’ όλα και ακόμα πιο έντονα την οπτική αποκλειστικότητα του μεγαλύτερου μοντέλου BMW X.

Πράγματι, η σχεδίασή του υπογραμμίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια από ποτέ την θέση της νέας BMW X7 ως ένα από τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας. Η νέα δομή του εμπρός τμήματος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία BMW όπως οι δίδυμοι προβολείς και η μάσκα ‘νεφρών’ BMW. Στη νέα μορφή τους, τα χαρακτηριστικά αυτά τονίζουν την αίσθηση ύψους του αυτοκινήτου και ενισχύουν την παρουσία του στο δρόμο.

Διαιρούμενες μονάδες προβολέων κάνουν το ντεμπούτο τους στη νέα BMW X7. Τα οριζόντια φωτεινά στοιχεία LED που τοποθετούνται ψηλότερα στο εμπρός τμήμα, φιλοξενούν το φως θέσης, τα φώτα ημέρας και τα φλας. Οι μονάδες LED που βρίσκονται κάτω από αυτές και αφορούν τις δέσμες μεσαίας και μεγάλης σκάλας έχουν σκούρο περίβλημα και είναι βαθιά ενσωματωμένες στην εμπρός ποδιά δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο ενώ έρχονται στο προσκήνιο μόνο όταν ενεργοποιούνται.

Το νέο σύστημα προσαρμοζόμενων προβολέων adaptive matrix LED με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας και προσαρμοζόμενη κατανομή φωτός προσφέρει επίσης λειτουργία εμπρός φώτων ομίχλης με αυτόματο φωτισμό σε κακές καιρικές συνθήκες.

Ο διακριτικός κλιμακωτός φωτισμός για τα δύο στοιχεία της μάσκας ‘νεφρών’ BMW χαρίζουν μία νέα, εξεζητημένη αίσθηση πολυτέλειας στο εμπρός τμήμα της νέας BMW X7, τόσο όταν είναι σταματημένη, όσο και εν κινήσει.

Η μάσκα ‘νεφρών’ Iconic Glow της BMW αποτελεί στάνταρ χαρακτηριστικό της κορυφαίας BMW X7 M60i xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 13,3 – 12,2 l/100 km, εκπομπές CO2 : 303 – 278 g/km κατά το πρότυπο WLTP, τιμές στο πρότυπο NEDC: –) και θα προσφέρεται προαιρετικά για τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Στο πίσω μέρος, τονίζεται το προοδευτικό στυλ των εξαιρετικά λεπτών φωτιστικών σωμάτων, που τώρα έχουν τρισδιάστατη σμιλεμένη μορφή. Η κομψή χρωμιωμένη μπάρα που συνδέει τα πίσω φωτιστικά σώματα της νέας BMW X7 περιβάλλεται από ένα πολυτελές κρυστάλλινο κάλυμμα.

Το προαιρετικό, νέας σχεδίασης πακέτο M Sport αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τις δυναμικές οδηγικές αρετές της BMW X7. Και τα ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία Μ για το εσωτερικό και το εξωτερικό τονίζουν επίσης ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά απόδοσης της BMW X7 M60i xDrive.

Το μεταλλικό φινίρισμα M Marina Bay Blue θα διατίθεται αποκλειστικά για την έκδοση BMW M. Μία ακόμα προσθήκη στην παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων είναι το μεταλλικό Sparkling Copper Grey. Ζάντες ελαφρού κράματος 20-ιντσών τοποθετούνται στάνταρ στη νέα BMW X7.

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας και τα αυτοκίνητα που θα διατίθενται με το πακέτο M Sport προσφέρουν ζάντες ελαφρού κράματος Μ με διάμετρο 21-ιντσών. Προαιρετικές ζάντες ελαφρού κράματος 23-ιντσών θα διατίθενται από το εργοστάσιο για πρώτη φορά για μοντέλο BMW.

Εσωτερική σχεδίαση

  Η γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας στο εσωτερικό της νέας BMW X7 είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν οι επιβάτες και στις τρεις σειρές καθισμάτων. Η δεύτερη σειρά φιλοξενεί τρεις επιβάτες στάνταρ και προσφέρει δύο εξαιρετικά άνετα ατομικά καθίσματα, προαιρετικά.

Τα comfort καθίσματα με σύστημα θέρμανσης προσφέρονται στάνταρ για τον οδηγό και το συνοδηγό. Στις Ευρωπαϊκές αγορές, η δερμάτινη επένδυση BMW Individual Merino προσφέρεται στάνταρ. Σε άλλες αγορές, ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επιφάνειες καθισμάτων με επένδυση Sensafin (δεν διατίθεται στην Ευρώπη). Αυτό το υψηλής ποιότητας vegan υλικό με ιδιότητες που μοιάζουν με δέρμα φέρει αποκλειστική τρισδιάστατη καπιτονέ και διάτρητη επιφάνεια.

Μαζί, ο νέας σχεδίασης πίνακας οργάνων – με τους λεπτούς αεραγωγούς και μία φωτεινή μπάρα εσωτερικού κρυφού φωτισμού θα περιλαμβάνεται στάνταρ στο κάτω τμήμα – και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display εισάγουν ένα σύγχρονο στυλ στο cockpit βασισμένο στην προοδευτική ψηφιοποίηση. Η καινοτόμα φωτεινή μπάρα ολοκληρώνει τον επίσης στάνταρ εσωτερικό φωτισμό.

Ο εντυπωσιακός φωτισμός φόντου – με τη βοήθεια μονάδων LED και ενός γραφικού που περιλαμβάνει την επιγραφή “X7” (ή το λογότυπο M στη νέα BMW X7 M60i xDrive) – αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των φωτεινών εφέ με βάση την κατάσταση και προάγει την αύρα αποκλειστικότητας μέσα στην καμπίνα. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει επίσης μία νέα και πρωτοποριακή σχεδίαση.

Η περαιτέρω διευρυμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού της νέας BMW X7 ανεβαίνει επίπεδο, αυξάνοντας την άνεση των επιβατών και μεγιστοποιώντας την ευεξία τους. Πέραν του αυτόματου ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, της πανοραμικής γυάλινης ηλιοροφής και του συστήματος hi-fi, περιλαμβάνει τώρα καθίσματα comfort για τον οδηγό και το συνοδηγό, ένα δερμάτινο τιμόνι Sport με χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων (paddles) και μία νέα βάση για ασύρματη φόρτιση συμβατών κινητών τηλεφώνων.

Στη λίστα προαιρετικών επιλογών ξεχωρίζουν η πανοραμική, γυάλινη ηλιοροφή Sky Lounge (φωτιζόμενη από μονάδες LED), το Ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround System και το νέας σχεδίασης Travel & Comfort System. Ενεργός αερισμός καθισμάτων και λειτουργία μασάζ προσφέρονται για τον οδηγό και το συνοδηγό. Με το νέο και προαιρετικό Comfort Package, τα καθίσματα στη δεύτερη και την τρίτη σειρά μπορούν να είναι θερμαινόμενα, όπως και το τιμόνι και τα υποβραχιόνια για τον οδηγό και το συνοδηγό.

Νέοι κινητήρες με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V

Στην κορυφή της γκάμας κινητήρων βρίσκεται ένας νέος, V8 βενζινοκινητήρας 4.4 λίτρων που προορίζεται για την κορυφαία έκδοση BMW X7 M60i xDrive, και προέρχεται από τους κινητήρες που τροφοδοτούν τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH.

Η τεχνολογία M TwinPower Turbo και η πολλαπλή του κινητήρα με εξαγωγές που συνδέονται σε μια άκαμπτη δομή και στις δύο πλευρές του V που σχηματίζουν οι κύλινδροί του εξασφαλίζουν στη μονάδα ομαλή καμπύλη απόδοση σε συνδυασμό με ισχύ 390 kW/530 hp και μέγιστη ροπή 750 Nm.

Ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας τελευταίας γενιάς κάνει το ντεμπούτο του στην BMW X7 xDrive40i (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 10,5 – 9,2 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 240 – 210 g/km κατά το πρότυπο WLTP, τιμές NEDC: –). Υιοθετεί πληθώρα καινοτομιών για τη διαδικασία καύσης, την ανταλλαγή αερίων, τον έλεγχο βαλβίδων, τον ψεκασμό και το σύστημα ανάφλεξης που βελτιώνουν τόσο την απόδοση όσο και την οικονομία.

Η ισχύς του νέου κινητήρα είναι αυξημένη κατά 35 kW/47 hp έναντι της προηγούμενης μονάδας φτάνοντας στα 280 kW/380 hp, ενώ η μέγιστη ροπή αυξάνεται κατά 70 Nm, στα 520 Nm – και μπορεί να φτάσει τα 540 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.

Λεπτομερείς αναβαθμίσεις στον εξακύλινδρο εν σειρά diesel κινητήρα της νέας BMW X7 xDrive40d έχουν επίσης αποφέρει βελτιώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,7 – 7,6 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 : 230 – 200 g/km κατά το πρότυπο WLTP, τιμές NEDC: –).

Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του συστήματος μετάδοση κίνησης είναι 259 kW/352 hp. Η ονομαστική ροπή του diesel κινητήρα είναι 700 Nm, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 720 Nm με τη συμβολή του ήπιου υβριδικού συστήματος.

Το πιο σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό των τριών κινητήρων είναι η ενσωμάτωση της νέας γενιάς ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V. Στην τελευταία έκδοσή της, αυτή η μορφή εξηλεκτρισμού περιλαμβάνει μία μίζα/γεννήτρια τοποθετημένη στο στροφαλοφόρο άξονα και ενσωματωμένη στο κιβώτιο ταχυτήτων, που συνεισφέρει με επιπλέον ισχύ 9 kW/12 hp και έξτρα ροπή 200 Nm.

Όλοι οι κινητήρες συνεργάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic Sport οκτώ σχέσεων, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι και λειτουργία Sprint. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο – ή στο χώμα αν χρειαστεί – μέσω του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

Τεχνολογία πλαισίου

Η προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και στους δύο άξονες συνεργάζεται στάνταρ με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ώστε να επιτυγχάνεται η χαρακτηριστική υπεροχή BMW σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με εξαιρετική άνεση σε μακρινά ταξίδια.

Ο στάνταρ εξοπλισμός για τη νέα BMW X7 M60i xDrive περιλαμβάνει επίσης το Integral Active Steering και το σύστημα Executive Drive με ενεργή σταθεροποίηση κλίσης του αμαξώματος. Και τα δύο διατίθενται προαιρετικά για τα εξακύλινδρα μοντέλα, όπως και το πακέτο xOffroad.

Όλα τα συστήματα πλαισίου έχουν ρυθμιστεί εκ νέου για τη νέα BMW X7 ώστε να μπορεί να καλύπτει το ευρύτερο δυνατό φάσμα μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης. Ο στάνταρ εξοπλισμός για την BMW X7 M60i xDrive περιλαμβάνει επίσης ζάντες ελαφρού κράματος Μ με διάμετρο 21-ιντσών και διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα.

Τα εξακύλινδρα μοντέλα εφοδιάζονται στάνταρ με ζάντες ελαφρού κράματος 20-ιντσών. Η νέα BMW X7 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που προσφέρεται προαιρετικά με εργοστασιακές ζάντες ελαφρού κράματος 23-ιντσών.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας της νέας BMW X7 αναβαθμίζονται περαιτέρω με μία σημαντικά διευρυμένη γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την εκτεταμένη γκάμα λειτουργιών που προσφέρει το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το οποίο τώρα μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με ποδηλάτες, πεζούς και επερχόμενα οχήματα που αλλάζουν πορεία.

BMW X7Στο προαιρετικό σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go περιλαμβάνονται επίσης οι λειτουργίες αυτόματης υποβοήθησης ορίου ταχύτητας, παρακολούθησης διαδρομής και αναγνώρισης φωτεινών σηματοδοτών. Νέα επίσης είναι η λειτουργία exit warning, που ειδοποιεί τους επιβάτες για κίνδυνο σύγκρουσης όταν ανοίγουν την πόρτα.

Το στάνταρ Parking Assistant περιλαμβάνει επίσης Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Σε αυτοκίνητα που περιλαμβάνουν το προαιρετικό Parking Assistant Professional, η λειτουργία Reversing Assistant μπορεί τώρα να αναλάβει τον έλεγχο διεύθυνσης του αυτοκινήτου για μία απόσταση έως 200 m.

Και το νέο Trailer Assistant καθιστά ευκολότερη την εκτέλεση ελιγμών οπισθοπορείας όταν το όχημα ρυμουλκεί τρέιλερ. Το νέο Manoeuvre Assistant μπορεί να αποθηκεύει ελιγμούς που καλύπτουν απόσταση 200 m έκαστος.

Την επόμενη φορά που το όχημα θα φτάσει σε ένα απομνημονευμένο σημείο εκκίνησης, το Manoeuvre Assistant θα μπορέσει να εκτελέσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του ελιγμού, ελέγχοντας το γκάζι, τα φρένα και το τιμόνι καθώς και αλλάζοντας σχέση για εμπρόσθια κίνηση ή όπισθεν.

Ενώ εκτελείται ο αυτοματοποιημένος ελιγμός, ο οδηγός μπορεί να επικεντρωθεί στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος.

BMW iDrive τελευταίας γενιάς με BMW Curved Display .

Το στάνταρ BMW Live Cockpit Plus στη νέα BMW X7 περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive. Αυτό βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 και περιλαμβάνει μία κυρτή οθόνη BMW Curved Display, που διαμορφώνεται από μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών και μία οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών.

Με τη νέα αυτή ενοποίηση των οθονών και τις συνεχώς βελτιούμενες δεξιότητες του BMW Intelligent Personal Assistant, το νέο BMW iDrive διαθέτει σαφή προσανατολισμό στη λειτουργία μέσω αφής και στον έλεγχο μέσω χειρονομιών, καθώς και στην αλληλεπίδραση με τη χρήση καθομιλουμένης γλώσσας.

Το βασισμένο σε cloud σύστημα πλοήγησης BMW Maps μπορεί να παραγγέλνεται προαιρετικά με λειτουργία Augmented View στην οθόνη ελέγχου. Το προαιρετικό BMW Digital Key Plus επιτρέπει στους πελάτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν την BMW X7 με το Apple iPhone τους μέσω ασύρματης τεχνολογίας αυξημένης προστασίας ultra-wideband (UWB).

Τέλος, η νέα BMW X7 επιτρέπει επίσης στους πελάτες να απολαμβάνουν τα οφέλη της βελτιστοποιημένης ενσωμάτωσης smartphone, ενός εξατομικευμένου BMW ID και μιας eSIM σχεδιασμένης για τη νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G.

Πηγή: BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο