Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςH Abarth στο πλευρό των Πρωταθλητών του αύριο

H Abarth στο πλευρό των Πρωταθλητών του αύριο

Για ακόμα μια χρονιά οι κινητήρες της Abarth δίνουν ώθηση στους Πρωταθλητές του αύριο, εφοδιάζοντας τα μονοθέσια της Formula 4. Το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Γερμανικό Πρωτάθλημα ADAC F4 ξεκίνησε από το Βέλγιο και την πίστα του Spa-Francorchamps εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για το θεσμό.

Το δεύτερης γενιάς μονοθέσιο της Tatuus, μετά το επίσημο ντεμπούτο του στο F4 UAE των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκίνησε την πορεία του και στην Ευρώπη. Τα νέα Tatuus F4-T421 εφοδιάζονται με τον απόδοσης 180 ίππων κινητήρα 1.4 T-Jet της Abarth, σύνολο το οποίο δίνει κίνηση και στα μοντέλα παραγωγής της σειράς 695 της Ιταλικής μάρκας.

Η αύξηση της ισχύος  από τους 160 στους 180 ίππους στο φετινό σύνολο της F4 οφείλεται στη νέα χαρτογράφηση του κινητήρα, αλλά και στην εφαρμογή μιας νέας μονάδας ηλεκτρονικού ελέγχου. Παρά το μεγαλύτερο βάρος που έχουν τα φετινά μονοθέσια, λόγω και της τοποθέτησης του συστήματος προστασίας Halo, εντυπωσιακός παραμένει ο λόγος βάρους/ισχύος με 2,8kg/hp. Παράλληλα με την παρουσία του στη Γερμανία, τη φετινή χρονιά ο «Σκορπιός» περνά το κανάλι της Μάγχης και κάνει το ντεμπούτο του και στο Βρετανικό θεσμό της F4.

Εκκίνηση για το Γερμανικό ADAC F4 δόθηκε στην πίστα του Spa-Francorchamps όπου ο Ιταλός Andrea Κiki Αntonelli κατέκτησε δύο νίκες στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος, ενώ μία νίκη πήρε ο Βραζιλιάνος πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός, Rafael Camara. Ο Βραζιλιάνος ανήκει στο δυναμικό της Ferrari Driver Academy και ήδη έδειξε ότι με το μαχητικό του πνεύμα μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις το 2022.

Το πρόγραμμα του ADAC F4 συνεχίζεται με τους αγώνες στο Hockenheim (14-15 Μάϊου), Zandvoort (24-26 Ιουνίου), Nurburgring (5-7 Αυγούστου), Lausitzring (19-21 Αυγούστου) και Nurburgring (14-16 Οκτωβρίου).

Σε μια εξίσου ιστορική πίστα, εκείνη του Donington Park, ξεκίνησε και το Βρετανικό Πρωτάθλημα της Formula 4 με τα μονοθέσια της Tatuus και τους κινητήρες της Abarth. Ο Βρετανικός θεσμός έγινε ο τέταρτος στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, ο οποίος χρησιμοποιεί πλαίσιο και κινητήρα Ιταλική κατασκευής.

Ο Ιρλανδός Alex Dunne κατέκτησε τη νίκη στον πρώτο και τον τρίτο αγώνα, ενός ο Georgi Dimitrov από τη Βουλγαρία επικράτησε στο δεύτερο αγώνα.

Το Βρετανικό Πρωτάθλημα με συνολικά 10 γύρους και 30 αγώνες θα συνεχιστεί στα: Brands Hatch (14-15 Μάϊου), Thruxton (28-29 Μαΐου), Oulton Park (11-12 Ιουνίου), Croft (25-26 Ιουνίου), Knockhill (30-31 Ιουλίου), Snetterton (13-14 Αυγούστου), Thruxton (27-28 Αυγούστου), Silverstone (24-25 Σεπτεμβρίου) και θα ολοκληρωθεί στο Brands Hatch (8-9 Οκτωβρίου).

Abarth

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο