Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΤο νέο SKODA FABIA λαμβάνει το βραβείο Red Dot για εξαιρετική σχεδίαση...

Το νέο SKODA FABIA λαμβάνει το βραβείο Red Dot για εξαιρετική σχεδίαση προϊόντων

Το νέο SKODA FABIA το δημοφιλές εισαγωγικό μοντέλο της Τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας κέρδισε φέτος, για τρίτη φορά στη ιστορία του, το διάσημο βραβείο Red Dot για εξαιρετική σχεδίαση προϊόντων, μετά το 2008 και το 2015.

Αυτό τοποθετεί την τέταρτη γενιά του FABIA στο ίδιο επίπεδο με την OCTAVIA, το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας. Τα μοντέλα της SKODA έχουν πλέον κερδίσει 17 βραβεία στην κατηγορία σχεδίασης προϊόντων του διάσημου διαγωνισμού σχεδιασμού.

Η διεθνής κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τον ξεχωριστό σχεδιασμό, την ευρυχωρία και το ισορροπημένο πακέτο του FABIA συνολικά.

Προσφέροντας τον περισσότερο χώρο στην κατηγορία του, το νέο SKODA FABIA, στην τέταρτη γενιά του, κέρδισε πόντους για τον συναισθηματικό σχεδιασμό και τις σπορ του αναλογίες.

Οι μπροστινοί προβολείς, σε σχήμα με έντονες γωνίες, που διαθέτουν στάνταρ τεχνολογία LED, επεκτείνονται μέχρι τη μάσκα SKODA. Ακριβώς όπως τα πίσω φώτα LED, διαθέτουν κρυστάλλινες δομές εμπνευσμένες από την τέχνη της υαλουργίας της Βοημίας.

Μία άλλη τιμητική αναφορά στη χώρα προέλευσης του FABIA εμφανίζεται στις μπροστινές πόρτες, με τις γραμμές του αμαξώματος να σχηματίζουν το χαρακτηριστικό τρίγωνο της Τσέχικης σημαίας.

Στην αιτιολόγηση της απόφασής τους, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του βραβείου Red Dot τόνισαν: «Η FABIA μεταφέρει μια σπορ αλλά και αρεστή εντύπωση μέσω της εξωτερικής της σχεδίασης. Το εσωτερικό έχει μια εκπληκτικά γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας.” Ο συμμετρικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων μαζί με την ανεξάρτητη κεντρική οθόνη και την οριζόντια διακοσμητική επένδυση τονίζουν το πλάτος του εσωτερικού και ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας της FABIA.

Ο Oliver Stefani, επικεφαλής της SKODA Design, δήλωσε: «Η κατάκτηση του βραβείου Red Dot για το νέο FABIA είναι μια πολύ ιδιαίτερη τιμή και θαυμάσια επιβεβαίωση της δουλειάς μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, που προσπαθεί καθημερινά να αναπτύξει την προϊοντική ταυτότητα των μοντέλων μας με μεγάλη αφοσίωση και ενθουσιασμό. Για περισσότερα από δέκα χρόνια τώρα, τα αυτοκίνητά μας εντυπωσιάζουν σε τακτική βάση τα διεθνούς αποδοχής μέλη της κριτικής επιτροπής με τον συναισθηματικό σχεδιασμό, τους γενναιόδωρους χώρους, την πρακτικότητα και την εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής – ένα ελκυστικό πακέτο που εκτιμούν επίσης και οι πελάτες μας.»

48 ειδικοί σχεδιασμού από 23 χώρες αξιολογούν τις υποψήφιες συμμετοχές

Το Red Dot Award είναι ένας από τους πιο γνωστούς και διάσημους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Τα συνολικά 48 μέλη της κριτικής επιτροπής από 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών, σχεδιαστών, δημοσιογράφων και συμβούλων σχεδιασμού, αξιολόγησαν ανεξάρτητα κάθε συμμετοχή βάσει πολλών κριτηρίων, όπως το επίπεδο καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η εργονομία, η ανθεκτικότητα και η φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Το 2022, το βραβείο Red Dot, το οποίο αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένη σφραγίδα ποιοτικού προϊοντικού σχεδιασμού, θα απονεμηθεί για 67η φορά. Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Red Dot Gala στις 20 Ιουνίου 2022 στο Έσσεν της Γερμανίας.

Η τέταρτη γενιά FABIA εξασφάλισε αυτή την πολυπόθητη σφραγίδα ποιότητας για τη SKODA για 17η συνολικά φορά. Το πρώτο βραβείο Red Dot της Τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας απονεμήθηκε στην OCTAVIA COMBI II το 2006.

Μετά από τέσσερα ακόμη βραβεία Red Dot στην κατηγορία Brand and Communication Design, η SKODA AUTO κέρδισε επίσης το βραβείο στην κατηγορία Interface & User Experience για πρώτη φορά πέρυσι για την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα MySKODA app και το ψηφιακό σύστημα σχεδίασης SKODA Flow.

Μια επισκόπηση όλων των μοντέλων της SKODA με το βραβείο Red Dot μέχρι σήμερα:

2022 SKODA FABIA IV

2021 SKODA ENYAQ iV

2020 SKODA OCTAVIA IV και SKODA KAMIQ GT

2019 SKODA SCALA

2018 SKODA KAROQ

2017 SKODA KODIAQ και SKODA OCTAVIA COMBI III

2016 SKODA SUPERB III

2015 SKODA FABIA III

2014 SKODA RAPID SPACEBACK

2013 SKODA RAPID

2010 SKODA SUPERB II και SKODA YETI

2008 SKODA FABIA II

2007 SKODA ROOMSTER

2006 SKODA OCTAVIA COMBI II

 

SKODA

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο