Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςH Nissan e.dams πανέτοιμη για το E-Prix της Jakarta

H Nissan e.dams πανέτοιμη για το E-Prix της Jakarta

Η ομάδας της Nissan e.dams στην Formula E κατευθύνεται στην Jakarta, για πρώτη φορά, για να αγωνιστεί σε ένα νέο σιρκουί για τον 9ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E 2021/22.

Nissan e.dams E-Prix JakartaΤο Jakarta E-Prix θα πραγματοποιηθεί σε μια πίστα μήκους 3,8 χιλιομέτρων με φόντο τον διάσημο κόλπο της πόλης. Η ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή των 18 στροφών γύρω από το θέρετρο Ancol Beach City θα αποτελέσει την τρίτη νέα πίστα, μέσα σε τρία χρόνια, για τους αμιγώς ηλεκτρικούς αγώνες.

Αυτός ο αγώνας θα λάβει χώρα στο μέσο της σεζόν και με τις αναμενόμενες υψηλές θερμοκρασίες (32°C κατά μέσο όρο), οι ομάδες και οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν μια νέα σειρά προκλήσεων, καθώς θα “διαβάζουν” τη νέα πίστα και θα προσπαθήσουν να βελτιστοποιήσουν τόσο τις επιδόσεις τους στον αγώνα, όσο και τη διαχείριση ενέργειας.

Οι οδηγοί της Formula E της Nissan e.dams, Sébastien Buemi και Maximilian Günther, στοχεύουν σε καλά, σταθερά αποτελέσματα για το δεύτερο μισό της σεζόν, αφού δυσκολεύτηκαν να βρουν τον ρυθμό τους  στον 7ο και 8ο γύρο, στο διπλό E-Prix του Βερολίνου.

Ο γύρος της Τζακάρτα αποτελείται από έναν και μοναδικό αγώνα το ερχόμενο Σάββατο, δίνοντας στην ομάδα μόλις μία ημέρα για να βρει την ταχύτητά της  και να πάρει σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Και σε αυτή τη σεζόν,  η ομάδα θα συνεχίσει να συνδέει την παρουσία της στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, με τα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. Ο Buemi θα αγωνιστεί ξανά με το #23 Nissan Ariya, που πήρε το όνομά του από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover SUV της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Günther θα αγωνιστεί με  το #22 Nissan LEAF, που πήρε το όνομά του από το γνωστό EV της Nissan που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010.

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Nissan

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο