Tuesday, August 16, 2022
HomeΔιαφοραΗ Volkswagen δημοσιεύει την «Έκθεση για την Υπευθυνότητα στην Προμήθεια Πρώτων Υλών...

Η Volkswagen δημοσιεύει την «Έκθεση για την Υπευθυνότητα στην Προμήθεια Πρώτων Υλών 2021»

O Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να διατηρήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία σε ότι αφορά τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα στην προμήθεια πρώτων υλών. Για τον σκοπό αυτό, το 2021 ο Όμιλος, δημοσίευσε την πρώτη του «Έκθεση για την Υπευθυνότητα στην Προμήθεια Πρώτων Υλών».

Ο Όμιλος Volkswagen επιθυμεί να ηγηθεί των προσπαθειών της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ό,τι έχει να κάνει με την υπευθυνότητα στην προμήθεια των πρώτων υλών.

Στο κείμενο της Έκθεσης αναλύεται λεπτομερώς η μεθοδολογία και οι δραστηριότητες της Volkswagen, οι οποίες εφαρμόζονται μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο επισταμένης έρευνας.

Η φετινή Έκθεση κάνει μία πρώτη αναδρομή σε σημαντικά επιτεύγματα της εταιρίας στον τομέα και διατυπώνει τις προοπτικές για τις μελλοντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η «Έκθεση για την Υπευθυνότητα στην Προμήθεια Πρώτων Υλών» αποτελεί μία πρωτιά για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων που σχετίζονται με τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η Έκθεση αυτή καλύπτει 16 πρώτες ύλες πολύ υψηλού κινδύνου, μεταξύ των οποίων και υλικά που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως το λίθιο και το κοβάλτιο.

Τις περισσότερες φορές, τα μεγαλύτερα προβλήματα που σχετίζονται με το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τη μόλυνση του περιβάλλοντος εμφανίζονται στην αρχική φάση της εφοδιαστικής αλυσίδας, σε ένα στάδιο δηλαδή όπου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν έχουν άμεση αντίληψη των πρακτικών που εφαρμόζονται.

Το γεγονός αυτό καθιστά τη διαφάνεια των διαδικασιών και την καθιέρωση αυστηρών προτύπων, πολύ απαιτητικές διαδικασίες και εξαιρετικά δύσκολες στην εφαρμογή τους.

Σε αυτή τη νέα Έκθεση, η Volkswagen πρωτοπορεί και σε έναν ακόμα τομέα. Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη λίστα των ορυχείων και των μεταλλουργείων όπου γίνεται η εξόρυξη πρώτων υλών όπως του κασσίτερου, του ταντάλιου, του βολφράμιου και του χρυσού.

Παράλληλα καταγράφει και τις χώρες από τις οποίες προέρχονται αυτές οι πρώτες ύλες. Επιπλέον, η Volkswagen καθ’ όλη την διάρκεια του 2021 προετοίμασε κάποιους περισσότερο δεσμευτικούς και πιο αυστηρούς κανόνες βιωσιμότητας για τους προμηθευτές της, επικεντρώνοντας κατά κύριο λόγο σε όσους από αυτούς την προμηθεύουν με δέρμα και φυσικό καουτσούκ.

Μία ακόμα δραστηριότητα που αναλύεται στην Έκθεση είναι η δέσμευση που ανέλαβε το 2021 ο Όμιλος Volkswagen για ένα μορατόριουμ στην εξόρυξη πρώτων υλών από τα μεγάλα βάθη των θαλασσών, πρακτική η οποία ενέχει δυνητικά πολύ σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον.

Επιπλέον, η Volkswagen εντάχθηκε στην Παγκόσμια Πλατφόρμα για το Αειφόρο Φυσικό Καουτσούκ (GPSNR) και υποστήριξε την ανάγκη για την ανάπτυξη Πρωτόκολλων Αναφοράς από τις εταιρείες που βρίσκονται στις αλυσίδες εκμετάλλευσης και εφοδιασμού σε καουτσούκ.

Πρωταρχικός στόχος για τον Όμιλο Volkswagen για το 2022 είναι να αναπτύξει πιο στενές σχέσεις με τους προμηθευτές της στον τομέα των μπαταριών, από το ορυχείο έως το τελικό προϊόν, έτσι ώστε να προωθήσει τις υπεύθυνες διαδικασίες εντοπισμού και εξόρυξης μέσα από αξιόπιστα πρωτόκολλα πιστοποίησης.

Κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, η Volkswagen εντάχθηκε το Μάρτιο του 2022 στην οργάνωση «Πρωτοβουλία για Υπεύθυνη Εξασφάλιση Εξόρυξης» (IRMA) και δεσμεύτηκε να εφαρμόσει σταδιακά τα πρότυπα που έχει καθιερώσει η IRMA και στις δικές της αλυσίδες εφοδιασμού μπαταριών.

Volkswagen

RELATED ARTICLES
EnglishΕλληνικά
0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty