Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςHakkinen: "Κάθε λάθος της Ferrari θα τιμωρείται από την Red Bull όπως...

Hakkinen: “Κάθε λάθος της Ferrari θα τιμωρείται από την Red Bull όπως έγινε στο Μπακού”

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Mika Hakkinen ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του μεταξύ άλλων ότι κάθε λάθος της Ferrari θα τιμωρείται από την Red Bull, κάνοντας σαφή αναφορά στην εγκατάλειψη των δύο μονοθεσίων της Ιταλικής ομάδας στο GP του Αζερμπαϊτζάν. 

Ο Mika Hakkinen ανέφερε στην Unibet ότι: “O Charles Leclerc πρέπει να αναρωτιέται για το τι πρέπει να κάνει για να βρει καλή τύχη. Ήταν στην pole position τους τελευταίους τέσσερις αγώνες και η επίδοσή του στις κατατακτήριες το Σάββατο ήταν πραγματικά εξαιρετική. Έβγαλε όσα μπορούσε από το μονοθέσιο. Νόμιζα ότι επρόκειτο να δούμε μια πολύ στενή μάχη για το ποιος θα νικούσε τον αγώνα, αφού ο Max Verstappen ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να μειώσει τη διαφορά από τον Charles Leclerc, αλλά ποτέ δεν μπορέσαμε να δούμε κάτι τέτοιο,  λόγω της βλάβης του κινητήρα της Ferrari. Η Ferrari γνωρίζει ότι οι τρεις τελευταίοι αγώνες είναι για αυστηρή κριτική, καθώς δύο προβλήματα κινητήρα και η κακή στρατηγική κόστισαν στον Charles Leclerc, ενδεχόμενες νίκες στην Ισπανία, το Μονακό και το Μπακού”.

Ο Mika Hakkinen συνέχισε λέγοντας ότι: “Το να υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και στα δύο μονοθέσια, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να τερματίσουν, είναι κάτι άσχημο. Αλλά, μέσα σε εκείνη την ημέρα, η Red Bull έκανε το 1-2 και διεύρυνε το προβάδισμά της τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, κάτι που είναι μια καταστροφή. Θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε τους λόγους για την εγκατάλειψη των δύο άλλων μονοθεσίων με κινητήρα Ferrari, στη Haas και την Alfa Romeo, γιατί εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να λυθεί επειγόντως. Είμαστε μόνο τρία Grand Prix μακριά από τη μέση του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και η Ferrari πρέπει πραγματικά να διορθώσει τα προβλήματα αξιοπιστίας της καθώς και να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την στρατηγική ενός αγώνα. Κάθε λάθος της Ferrari θα τιμωρείται από τη Red Bull, κάτι που είδαμε ότι συνέβη και στο Μπακού”.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο