Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΒραβεία για τον Peter Schreyer και το Kia EV6 στα βραβεία Autocar...

Βραβεία για τον Peter Schreyer και το Kia EV6 στα βραβεία Autocar 2022

Ο Peter Schreyer και το Kia EV6 κέρδισαν κορυφαίες διακρίσεις στα βραβεία Autocar 2022, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Silverstone Circuit στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε από το Autocar ως το «Καλύτερο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο», ενώ ο Peter Schreyer έλαβε το βραβείο «Lifetime Achievement» για τη συμβολή του στον σχεδιασμό αυτοκινήτων σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε «Καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο»

Kia EV6 - 1Από την κυκλοφορία του στα τέλη του 2021 το EV6 έχει κατακτήσει μια μεγάλη σειρά από βραβεία, ενώ τώρα ανακηρύχθηκε ως «Καλύτερο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο» του 2022 από το παλαιότερο περιοδικό αυτοκινήτου στον κόσμο.

Ο Mark Tisshaw, συντάκτης του Autocar, σχολιάζει: «Με το EV6, η Kia έχει επισκιάσει τους φυσικούς αντιπάλους της και το αυτοκίνητο έχει προχωρήσει σαφώς πιο μακριά από τους περισσότερους ανταγωνιστές του, έχοντας πετύχει να κάνει ακόμα και τις καθημερινές μετακινήσεις ξεχωριστές. Πέρα από το ότι είναι ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτό καθ’ αυτό, το EV6 αντιπροσωπεύει και την ενηλικίωση της Kia. Τα τελευταία 30 χρόνια, η κορεάτικη μάρκα ανελίχθηκε σταδιακά για να αποκτήσει σήμερα ηγετική θέση στην τεχνολογία και την αγορά. Το γεγονός ότι το επόμενο έτος έρχεται μια έκδοση «GT» του EV6 υποδηλώνει πως ο τελικός στόχος της Kia είναι ακόμα πιο υψηλός».

Το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia, το EV6, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Το πρακτικό εσωτερικό του, η σχεδίαση αιχμής και τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας συνδυάζονται με τις εξαιρετικές του ηλεκτρικές δυνατότητες.

Παρέχει αυτονομία έως και 528 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση και προσφέρει στο βασικό του εξοπλισμό εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 V που επιτρέπει την επαναφόρτιση σε φορτιστή 350 KW από το 10 έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Το EV6 είναι ένα από τα 14 EV που η Kia προγραμματίζει να παρουσιάσει παγκοσμίως έως το 2027, καθώς η εταιρεία στοχεύει να κυριαρχήσει στην αγορά  ως πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας.

Επίτευγμα ζωής για τον Peter Schreyer

Ο Peter Schreyer έλαβε το βραβείο «Lifetime Achievement» του Autocar για μια απίστευτη καριέρα δεκαετιών.

Ο νυν Executive Design Advisor και πρεσβευτής του Hyundai Motor Group, ήταν επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Kia για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι προσπάθειες και η τεχνογνωσία του είχαν καταλυτική επίδραση στην επιτυχία της μάρκας παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Ο Mark Tisshaw σχολιάζει: «Λίγοι άνθρωποι έχουν την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να αλλάξουν την πορεία ενός τεράστιου ομίλου αυτοκινήτων προς το καλύτερο. Ο Peter Schreyer έκανε ακριβώς αυτό το 2006, όταν και αποδέχθηκε τη θέση ως επικεφαλής σχεδιασμού της Kia. Το να πούμε ότι ο Schreyer πέτυχε στην αποστολή του είναι ιδιαίτερα συγκρατημένο: οι παγκόσμιες πωλήσεις της Kia εκτοξεύτηκαν από το 2009 έως το 2016 από τις 1,6 εκατομμύρια μονάδες στα 3 εκατομμύρια και μεγάλο μέρος αυτής της ανόδου αποδόθηκε στην ταχέως αυξανόμενη ελκυστικότητα των μοντέλων της εποχής Schreyer. Το χαρτοφυλάκιό του αντιπροσωπεύει το χρυσό πρότυπο της επιτυχίας του σχεδιασμού αυτοκινήτων και πραγματικά το βραβείο «Lifetime Achievement» του Autocar για το 2022 του αξίζει».

Σχολιάζοντας το βραβείο του, ο σχεδιαστής Peter Schreyer είπε: «Είναι τιμή μου να λαμβάνω το Βραβείο Lifetime Achievement. Ήμουν τυχερός που συμμετείχα σε πολλά πρότζεκτ κατά τη διάρκεια των 40+ ετών της σχεδιαστικής μου καριέρας, ενώ είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με μερικές πολύ ταλαντούχες ομάδες οι οποίες εξέλιξαν αυτοκίνητα που έχουν απήχηση σε πελάτες σε όλο τον κόσμο».

«Το 2006, μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω μέλος της Kia και η ελευθερία να αναλάβω μια επιθυμητή μάρκα από πλευράς σχεδιασμού. Ήταν μια πραγματικά σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Χάρη στη εμπνευσμένη ηγεσία του Ομίλου και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, οδηγήσαμε τον μετασχηματισμό του Ομίλου Hyundai Motor και δημιουργήσαμε μια κληρονομιά πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομήσει η εταιρεία για το μέλλον. Από τότε, έχω συμμετάσχει σε πολλά επιτυχημένα προγράμματα για τις μάρκες Hyundai, Kia και Genesis και ανυπομονώ να συνεχίσω τη δουλειά μου για τον Όμιλο», πρόσθεσε.

Γεννημένος το 1953 στο Bad Reichenhall της Γερμανίας, ο Schreyer έχει διαγράψει μια λαμπρή καριέρα ως σχεδιαστής αυτοκινήτων. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Μονάχου (University of Applied Sciences in Munich) και στο φημισμένο Royal College of Art του Λονδίνου, το οποίο το 2007 του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.

Το 2006, ο Schreyer διορίστηκε Chief Design Officer της Kia. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, αποδείχθηκε καθοριστικός στη δημιουργία μιας νέας σχεδιαστικής κατεύθυνσης για τη μάρκα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής της χαρακτηριστικής μάσκας «Tiger Nose».

Στις πιο σημαντικές δημιουργίες του για την Kia περιλαμβάνονται τα Sportage 3ης και 4ης γενιάς, τα K5, Stinger, Telluride και αρκετά ξεχωριστά πρωτότυπα όπως το Kia Kee του 2007 και το Kia Pop του 2010.

Το 2013 ονομάστηκε Πρόεδρος και Chief Design Officer του Hyundai Motor Group, ενώ η μοναδική σχεδιαστική προσέγγιση του Schreyer έχει μετατρέψει τόσο την Kia  όσο και τη Hyundai σε ιδιαίτερα επιθυμητές και αναγνωρίσιμες μάρκες. Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Schreyer ονομάστηκε Executive Design Advisor και πρεσβευτής του Hyundai Motor Group.

Πριν ενταχθεί στην Kia, ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό πρωτοποριακών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Audi A2, Audi TT, Volkswagen New Beetle και Volkswagen Golf IV στην Audi και στον Όμιλο Volkswagen.

Kia

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο