Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαH Alfa Romeo ξυπνά το Μιλάνο με μια… Formula 1 (Video)

H Alfa Romeo ξυπνά το Μιλάνο με μια… Formula 1 (Video)

Το πρωινό που σηματοδοτεί τα 112 χρόνια από την ημέρα που η μάρκα ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1910, η Alfa Romeo βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο για να γιορτάσει τα γενέθλια της και να ξυπνήσει τη γενέτειρα πόλη της.

Τα μονοθέσια της Formula 1 συνήθως γεμίζουν με τον ήχο του κινητήρα τους τις πίστες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα όμως, το πρωί της 24ης Ιουνίου, οι δρόμοι του Μιλάνο με αφετηρία την Piazza Duomo και περνώντας από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης, όπως την Piazza San Babila, την Porta Nuova και τον κεντρικό σταθμό, ξύπνησαν από το «ουρλιαχτό» του υβριδικού συνόλου του μονοθεσίου της Alfa Romeo F1 Team ORLEN.

Η πορεία του μονοθεσίου μέσα από τους δρόμους της πόλης τερματίστηκε στη Gattamelata, ένα μέρος με ιδιαίτερη ιστορική αξία. Εκεί, το 1910 δημιουργήθηκε το Portello, το πρώτο εργοστάσιο της Alfa Romeo που σήμερα ζει μια δεύτερη ζωή, ως η κεντρική έκθεση της μάρκας. Η σύνδεση της Alfa Romeo με το Μιλάνο είναι φυσικά άρρηκτη.

Εδώ, πριν από 112 χρόνια, η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), έκανε τα πρώτα της βήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, χαράζοντας μια πορεία που την κατέστησε έναν θρύλο, σηματοδοτώντας το DNA του Ιταλικού σπορ, αλλά και κομψού χαρακτήρα που από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της τροφοδοτεί το πάθος για απόδοση και οδηγική απόλαυση.

Στο τιμόνι του μονοθεσίου της Alfa Romeo F1 Team ORLEN βρέθηκε ο Valtteri Bottas, ο Φιλανδός οδηγός που μέσα σε μόλις λίγους μήνες κέρδισε τις εντυπώσεις, κατακτώντας μέχρι στιγμής 46 βαθμούς, επίδοση που τον φέρνει στην 8η θέση της κατάταξης των οδηγών.

Αυτός ήταν ένας ξεχωριστός τρόπος για την Alfa Romeo να καλημερίσει τους κατοίκους της πόλης, που ασφαλώς δεν θα έχουν ξυπνήσει ξανά με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα η παγκόσμια πρωτεύουσα του στιλ θα θυμάται για πάντα αυτό το πρωινό.

Καλημέρα Μιλάνο. Χρόνια Πολλά Alfa Romeo!

Alfa Romeo

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο