Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚλασσικο ΑυτοκινητοΙστορίαΓεννημένο την 4η Ιουλίου το FIAT 500

Γεννημένο την 4η Ιουλίου το FIAT 500

Η 4η Ιουλίου του 2022 σηματοδοτεί τα 65α γενέθλια του 500, του μοντέλου συμβόλου της FIAT που εξέφρασε στο παρελθόν και συνεχίζει να εκφράζει σήμερα με την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση τη μοναδική αίσθηση της Ιταλικής dolce vita.

Fiat_500F_MoMA_00012Οι φετινοί εορτασμοί συμπίπτουν και με μια εξαιρετική εμπορική πορεία του ηλεκτρικού 500, το οποίο το 1ο 6μηνο του έτους αποτελεί το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη και δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανεξαρτήτου κατηγορίας.

Σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στο Τορίνο, το νέο ηλεκτρικό 500 αποτελεί σύμβολο της Ιταλικής δημιουργικότητας. Το πρώτο 500 του 1957 έφερε μια επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, καθιστώντας το ιδιωτικό αυτοκίνητο προσιτό για το ευρύ κοινό. Fiat 500 What Car

Στη συνέχεια η 2η γενιά του μοντέλου το 2007 απέδειξε ότι ένα αυτοκίνητο πόλης μπορεί να συνδυάζει την ευελιξία με την υψηλή αισθητική, ενώ πλέον η τρίτη και αμιγώς ηλεκτρική γενιά συνθέτει το ξεχωριστό στιλ και τις καινοτόμες τεχνολογίες με τη φιλική προς το περιβάλλον και το χρήση ηλεκτροκίνηση.

Η παγκόσμια αναγνώριση του ονόματος 500 ενισχύεται από την εμπορική του πορεία -μέχρι στιγμής- σε 38 χώρες και τέσσερις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέσα Ανατολή και Ιαπωνία, αλλά και τα περισσότερα από 30 διεθνή βραβεία που έχει κατακτήσει.

Με ακόμα μεγαλύτερη εστίαση στην «πράσινη μετάβαση», η FIAT έχει επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της. Από το 2024 όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ το 2027 η μάρκα στην Ευρώπη θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Χρόνια Πολλά 500

Για να γιορτάσει τα γενέθλια του συμβόλου της, η FIAΤ δημιούργησε δύο video για να δείξει με έναν διασκεδαστικό τρόπο, γιατί το νέο ηλεκτρικό 500 είναι το μοντέλο της αλλαγής. Τα “Evergreen” και “The Stick” με τον βραβευμένο με Oscar ηθοποιό, ακτιβιστή και πρεσβευτή του νέου 500, Leonardo DiCpario, παρουσιάζουν το λόγο που οι βιώσιμες μετακινήσεις μπορούν να είναι ευχάριστες και βέβαια να έχουν στιλ.

 

“Evergreen”

https://www.youtube.com/watch?v=Xq6PkitPxGs

 

“The stick”

https://www.youtube.com/watch?v=PAoUl9OvjNU

FIAT

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο