Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαΑνανεωμένο Kia XCeed (Video) - Τιμές

Ανανεωμένο Kia XCeed (Video) – Τιμές

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 120.000 μονάδες στην Ευρώπη, το εξαιρετικά επιτυχημένο κόμπακτ crossover XCeed της Kia ανανεώθηκε για το 2022 σε πολλά σημεία, συμπεριλαμβανομένης μιας τολμηρής νέας εξωτερικής σχεδίασης, ενός βελτιωμένου εσωτερικού και ενός νέου επιπέδου εξοπλισμού GT-line που εξασφαλίζει στο δημοφιλές μοντέλο τα συναισθήματα που προκαλεί το Ceed GT.

Οι αλλαγές αυτές θα κάνουν το XCeed μια ακόμα πιο δελεαστική πρόταση στη δημοφιλή κατηγορία C-Crossover.

Το νέο XCeed ενσωματώνει μια σειρά από σχεδιαστικές αλλαγές μαζί με μια ανταγωνιστική γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει ήπια υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις καθώς και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό έχουν αναβαθμιστεί προκειμένου να ταιριάζουν καλύτερα με τη σπορ αστική φύση του XCeed και να το κάνουν ένα ακόμα πιο ξεχωριστό μέλος της ευρύτερης οικογένειας μοντέλων Ceed.

Η προσθήκη για πρώτη φορά του επιπέδου εξοπλισμού GT-line σε συνδυασμό με έναν βενζινοκινητήρα που αποδίδει 204 ίππους, προσφέρει μια συναρπαστική και δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Αυτό το αποκλειστικό σπορ μοντέλο αιχμαλωτίζει τη φαντασία και προκαλεί μια συναισθηματική αντίδραση ελκύοντας τους πελάτες που θέλουν τα ορθολογικά οφέλη ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου χωρίς συμβιβασμούς από πλευράς στυλ ή σπορτίφ χαρακτήρα.

Η έκδοση GT-Line ξεχωρίζει στη γκάμα του XCeed και ξεπερνά τις προσδοκίες με τη μοναδική σπορ σχεδίασή της και τις επιδόσεις που είναι εμπνευσμένες από το GT.

Ως ένα από τα πιο υψηλής τεχνολογίας αυτοκίνητα της κατηγορίας του, το νέο XCeed είναι ένα κορυφαίο μοντέλο της Kia χάρη στις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες του, όπως είναι τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας.

Σχεδιασμένες για να βελτιώνουν την καθημερινή χρηστικότητα, την απόλαυση και την ασφάλεια των επιβατών, αυτές οι αναβαθμίσεις συνεχίζουν την παράδοση του XCeed ως κορυφαίου μοντέλου από πλευράς τεχνολογίας στην κατηγορία των C-Crossover.

Ως πάροχος λύσεων βιώσιμης μετακίνησης, η Kia παρουσιάζει το νέο XCeed με μια μεγάλη γκάμα αποδοτικών και εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης.  Το XCeed Plug-in Hybrid (PHEV) παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 48 χιλιομέτρων, που ισοδυναμεί με 60 χλμ. στην πόλη.

Παράλληλα είναι διαθέσιμα και άλλα οικονομικά συστήματα μετάδοσης, από κινητήρες με υψηλά όρια περιστροφής, υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες έως και καινοτόμα ήπια υβριδικά συστήματα, που διασφαλίζουν πως το XCeed είναι εξοπλισμένο για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες τάσεις μετακίνησης.

Όπως και τα άλλα μοντέλα της γκάμα του Ceed έτσι και το νέο XCeed θα κατασκευάζεται στις εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας της Kia στη Zilina της Σλοβακίας, ενώ οι πωλήσεις τους ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2022. Το νέο crossover θα συνοδεύεται και πάλι από την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών ή 150.000 χλμ. της Kia.

Εξωτερική σχεδίαση

Σπορ επιδόσεις σε ένα μοντέρνο και πρακτικό πακέτο crossover

Κομψό, εκφραστικό και μοντέρνο από πλευράς εμφάνισης, το νέο Kia XCeed βασίζεται στην εμβληματική σχεδίαση του προκατόχου του, που είναι δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδίασης της μάρκας στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ενώ η ανανεωμένη σχεδίαση του XCeed έχει δημιουργηθεί υπό τη διεύθυνση του Gregory Guillaume, Αντιπροέδρου Σχεδίασης για την Kia Europe.

Το νέο Kia XCeed διαθέτει νέους προβολείς LED, επανασχεδιασμένη μάσκα, εμπρός προφυλακτήρα και πρωτοποριακή σχεδίαση αεραγωγών. Ενσωματώνοντας δημιουργικά τους προβολείς ομίχλης στη μάσκα, οι σχεδιαστές μπόρεσαν να συμπεριλάβουν «αεροκουρτίνες» και στις δύο πλευρές οι οποίες οδηγούν ομαλά τον αέρα γύρω από τους τροχούς του αυτοκινήτου για να μειώσουν την οπισθέλκουσα και να βελτιώσουν την οικονομία καυσίμου.

Το νέο XCeed έχει ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά προκειμένου να είναι ελκυστικές στην κατηγορία CUV. Στο πίσω μέρος, οι στοχευμένες βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα νέο διαχύτη με μια γυαλιστερή ποδιά και μια διακριτική σχεδίαση «εξάτμισης» που εξασφαλίζουν μια ανανεωμένη σπορ εμφάνιση σε όλη τη γκάμα του XCeed.

Στο προφίλ, το σχετικά μακρύ καπό του XCeed ρέει στις εμπρός κολώνες μετά τους εμπρός τροχούς  προσδίδοντας στο αυτοκίνητο μια σπορ σιλουέτα με έντονη κλίση προς τα πίσω.

Και ενώ το μεταξόνιο είναι το ίδιο με αυτό των άλλων μοντέλων της γκάμας Ceed, στα 2.650 χλστ., οι εμπρός και πίσω πρόβολοι του XCeed έχουν μεγαλώσει σε σχέση με το πεντάθυρο hatchback κατά 25 χλστ. μπροστά (στα 905 χλστ.) και κατά 60 χλστ. πίσω (στα 840 χλστ.). Τα μόνα στοιχεία του αμαξώματος που είναι ίδια με αυτά του πεντάθυρου hatchback είναι οι εμπρός πόρτες.

Μια έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής που οδηγεί στην έντονη γωνία της πόρτας του χώρου αποσκευών ενισχύει τη δυναμική εμφάνιση του XCeed που μοιάζει με κουπέ. Διαθέσιμη είναι μια επιλογή από ζάντες αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών με ελαστικά υψηλής πρόσφυσης 205/60 R16 ή 235/45 R18.

Στο πίσω μέρος, τα φώτα LED διαθέτουν μια λεπτή, άκρως τεχνική φωτεινή υπογραφή την οποία, όταν  δει κανείς από συγκεκριμένες γωνίες, φαίνεται να απλώνεται προς τα εμπρός και προς τους ώμους του αυτοκινήτου. Οι γραμμές που εκτείνονται οριζόντια στην πίσω πόρτα και στον πίσω προφυλακτήρα εξασφαλίζουν στο νέο XCeed μια πιο φαρδιά και πιο στιβαρή εικόνα.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το σμιλεμένο αμάξωμα του XCeed δημιουργούν μια στιβαρή εικόνα στη γκάμα των μοντέλων της Kia. Η απόσταση του XCeed από το έδαφος είναι 172 mm με τροχούς 16 ιντσών και 184 χλστ. με τροχούς 18 ιντσών, μια αύξηση που φτάνει έως και τα 44 χλστ. σε σχέση με το πεντάθυρο hatchback Ceed. Τα προστατευτικά των φτερών και αυτά των μαρσπιέ μαζί με τις ράγες οροφής από σατέν χρώμιο, προσδίδουν στο αυτοκίνητο μια σκληροτράχηλη εμφάνιση.

Εισάγοντας το GT DNA στη γκάμα του XCeed

Με την εισαγωγή του επιπέδου εξοπλισμού GT-Line, η Kia προσφέρει σπορ ελκυστικότητα στο XCeed, αναδεικνύοντας μια υποβλητική οπτική και οδηγική εμπειρία, ανεβάζοντας το δημοφιλές μοντέλο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο που απευθύνεται σε εκείνους τους πελάτες που ισορροπούν το συναίσθημα και τη λογική επιλέγοντας ένα πρακτικό, άνετο και ασφαλές οικογενειακό όχημα με εντυπωσιακή σχεδίαση και απίστευτες επιδόσεις.

Το επίπεδο εξοπλισμού GT-Line υπάρχει στη γκάμα της Kia τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσει τις και τη συναισθηματική σύνδεση με την οδήγηση που είναι εγγενής στο DNA της Kia. Η προσθήκη της GT-line στο XCeed είναι μια συναρπαστική νέα εξέλιξη για ένα από τα πιο δημοφιλή οικογενειακά μοντέλα της μάρκας.

Το νέο επίπεδο εξοπλισμού GT-line διαθέτει μια σειρά από σπορ πινελιές που το διαφοροποιούν από το στάνταρ μοντέλο. Η ιδιαίτερη σχεδίαση της μάσκας tiger nose χαρακτηρίζει το εμπρός μέρος, ενώ η σπορτίφ κάτω εισαγωγή αέρα σε συνδυασμό με το σχεδιασμό του προφυλακτήρα προσθέτουν μια πιο επιθετική εμφάνιση στο εμπρός μέρος.

Οι «αεροκουρτίνες» σε σκούρο χρώμιο βοηθούν τη ροή αέρα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου για μείωση της οπισθέλκουσας και βελτίωση της αεροδυναμικής. Στο πίσω μέρος τα εντυπωσιακά νέα εξαγωνικά φώτα LED και ένας σπόρ διαχύτης στο χρώμα του αμαξώματος ολοκληρώνουν την ανανεωμένη εικόνα του μοντέλου και διαχωρίζουν το XCeed GT-Line από οποιοδήποτε άλλο στο δρόμο.

Το νέο μοντέλο διαθέτει κομψές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών που προσδίδουν μια αθλητική εμφάνιση, ενώ τα μαρσπιέ στο χρώμα του αμαξώματος, οι γυαλιστερές μαύρες ράγες οροφής και οι αντίστοιχοι καθρέφτες ενισχύουν κι άλλο τη δυναμική εμφάνισή του.

Το νέο Kia XCeed θα διατίθεται με συνολικά 12 χρώματα αμαξώματος ανάλογα με τις προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων ιδιαίτερων χρωμάτων, των Lemon Splash, Celadon Spirit Green και Yuca Steel Grey.

Εσωτερική σχεδίαση

Η κορυφαία εργονομία και τα υψηλής ποιότητας υλικά προσφέρουν ένα περιβάλλον premium κατηγορίας

Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα του νέου Kia XCeed είναι ελαφρώς προσανατολισμένη προς τον οδηγό. Με πιο ψηλά τοποθετημένα καθίσματα και αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback, το Kia XCeed παρέχει μια πιο σπορ θέση οδήγησης, ενώ παράλληλα επιτρέπει καλύτερη θέαση του δρόμου μπροστά.

Η «αιωρούμενη» οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ξεχωρίζει από το ταμπλό, ενώ στο κάτω μέρος του πίνακα οργάνων υπάρχουν μπουτόν, επιλογείς και διακόπτες αφής για τον έλεγχο της έντασης του ήχου, της θέρμανσης και του εξαερισμού.

Εξαιρετικά εργονομικά από πλευράς διάταξης και λειτουργικότητας τα χειριστήρια αυτά έχουν επανασχεδιαστεί για να βελτιώσουν την αλληλεπίδραση και να επιτρέπουν στους οδηγούς να κάνουν γρήγορες αλλαγές στο περιβάλλον του εσωτερικού χωρίς να παίρνουν τα μάτια τους από το δρόμο.

Το νέο Kia XCeed διαθέτει ελκυστικά νέα γραφικά για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Supervision των 12,3 ιντσών, που μπορούν να συνδεθούν με τα προγράμματα οδήγησης (Drive Modes) του αυτοκινήτου, ενώ ένα γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο του επιλογέα ταχυτήτων και ένας νέος εσωτερικός καθρέφτης με λεπτό πλαίσιο βελτιώνει τόσο την εμφάνιση όσο και τη λειτουργικότητα.

Το εσωτερικό διαθέτει ιδιαίτερα προσεγμένα υλικά απαλής αφής, ενώ το διακοσμητικό από σατινέ χρώμιο στο ταμπλό δημιουργεί μια εκλεπτυσμένη, πολυτελή ατμόσφαιρα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ επενδύσεων από ύφασμα, σουέτ, συνθετικό δέρμα ή γνήσιο δέρμα για τα καθίσματα.

Στην έκδοση GT-Line το εσωτερικό διαθέτει πολλές βελτιώσεις που ταιριάζουν με τη σπορ αίσθηση του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένου ενός εμπνευσμένου από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τιμόνι «D-cut», μαύρη οροφή, έναν επιλογέα ταχυτήτων επενδυμένο με διάτρητο δέρμα καθώς και καθίσματα με ειδική σχεδίαση GT-Line.

Χώροι

Εσωτερικό και χώροι αποθήκευσης σε ένα σπορ, κόμπακτ αμάξωμα

Με συνολικό μήκος 4.395 χλστ., το νέο Kia XCeed είναι 85 χλστ. πιο μεγάλο από το πεντάθυρο hatchback Ceed και 120 mm πιο μικρό από το Sportage. Το μέγιστο ύψος του των 1.495 χλστ. σημαίνει επίσης πως είναι 48 χλστ.πιο ψηλό από το Ceed και 155 χλστ. πιο χαμηλό από το Sportage, παρέχοντας στους οδηγούς χαμηλότερο κέντρο βάρους από το πιο ψηλό μοντέλο.

Το νέο Kia XCeed διαθέτει άνετους χώρους για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες. Με το έδρανο κάθε κάθισμα ανυψωμένο έως και 44 χιλιοστά σε σχέση με αυτό του hatchback Ceed, οι οδηγοί, εκτός από μια πιο εύκολη είσοδο και έξοδο έχουν και μια πιο ψηλή θέση οδήγησης.

Το πίσω παρμπρίζ σε σχήμα μισοφέγγαρου και η fastback γραμμή οροφής παρέχουν στους πίσω επιβάτες μια πιο φωτεινή και πιο ευάερη ατμόσφαιρα και περισσότερο χώρο για το κεφάλια σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές στην κατηγορία των κόμπακτ crossover.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στο νέο Kia XCeed φτάνει τα 426 λίτρα (VDA), ενώ με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα, η χωρητικότητά του αυξάνεται στα 1.378 λίτρα.

Η ευελιξία είναι επίσης εξασφαλισμένη χάρη στα αναδιπλούμενα καθίσματα σε ποσοστό 40:20:40, μια ηλεκτρική πίσω πόρτα με ρύθμιση ύψους και ένα δάπεδο αποσκευών δύο θέσεων που μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να παρέχει είτε περισσότερο χώρο είτε έναν κρυφό αποθηκευτικό χώρο κάτω από το δάπεδο. Αυτό το πιο ψηλό δάπεδο αποσκευών βελτιώνει επίσης την εργονομία κατά τη μετακίνηση αποσκευών μέσα ή έξω από το όχημα.

Προηγμένα συστήματα μετάδοσης

 Οι μονάδες βενζίνης, πετρελαίου, MHEV και PHEV ανταποκρίνονται σε οποιεσδήποτε συνθήκες και απαιτήσεις

Το νέο Kia XCeed εφοδιάζεται με μια αποδοτική γκάμα κινητήρων βενζίνης όπου οι περισσότεροι διαθέτουν ήπια υβριδική MHEV τεχνολογία, ενώ ένα προηγμένο plug-in υβριδικό σύστημα προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης με τις χαμηλότερες ή με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Δύο υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης άμεσου ψεκασμού (T-GDi) είναι διαθέσιμοι στην ανανεωμένη γκάμα του XCeed. Ένας τετρακύλινδρος 1.5 λίτρων T-GDi αποδίδει 160 ίππους και 253 Nm ροπής κι ένας κινητήρας 1.6 T-GDi υψηλής ισχύος, ο οποίος προέρχεται από τα Ceed και ProCeed GT, είναι διαθέσιμοι για το ισχυρότερο XCeed.

Με 204 ίππους και 265 Nm σε ένα ευρύ φάσμα στροφών, ο εύστροφος κινητήρας 1.6 T-GDi ταιριάζει απόλυτα με την δυναμικότητα του αυτοκινήτου σε διάφορες οδηγικές συνθήκες. Μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα όταν συνδυάζεται με το αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ιδανικό για όσους καλύπτουν τακτικά μεγάλες αποστάσεις, το νέο XCeed διατίθεται και με ένα εξαιρετικά οικονομικό πετρελαιοκινητήρα με ήπια υβριδική υποβοήθηση (MHEV). Συγκεκριμένα, ο ντίζελ  1,6 λίτρων μπορεί να συνδυαστεί με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων όπου αποδίδει 136 ίππους και 280 Nm ροπής ή 320 Nm στην αυτόματη επτατάχυτη έκδοση διπλού συμπλέκτη.

Το σύστημα MHEV συμπληρώνει την απόδοση της ροπής του κινητήρα αντλώντας ενέργεια από μία συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt που είναι πλέον διαθέσιμο σε ολόκληρη την γκάμα. Η εξέλιξη του νέας τεχνολογίας ήπια υβριδικού συστήματος στην αναβαθμισμένη γκάμα XCeed μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 10% (σε συνδυασμένο κύκλο NEDC 2.0).

Το XCeed είναι εξοπλισμένο με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (iMT) της μάρκας, το οποίο είναι πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και είναι ενσωματωμένο άψογα με το σύστημα μετάδοσης κίνησης EcoDynamics+. Το σύστημα iMT συνεργάζεται με το Mild-Hybrid Starter-Generator (MHSG) για να απενεργοποιεί τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιείται.

Στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα “Eco”, το σύστημα επιτρέπει περιστασιακά το «σβήσιμο» του κινητήρα σε ταχύτητες έως και 125 χλμ./ώρα και τον ενεργοποιεί όταν ο οδηγός πατάει ξανά το πεντάλ του γκαζιού, του φρένου ή του συμπλέκτη. Το MHEV σύστημα συμβάλλει στη συνολική βελτίωση της απόδοσης καυσίμου και σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης μειώνει κατά περίπου 3% τις εκπομπές CO2.

H υψηλής απόδοσης plug-in υβριδική έκδοση PHEV είναι για άλλη μια φορά διαθέσιμη στο νέο XCeed, συνδυάζοντας μια μπαταρία λιθίου-πολυμερούς 8,9 kWh με έναν ηλεκτροκινητήρα 44,5 kW και έναν αποδοτικό τετρακύλινδρο 1.6 GDI κινητήρα της σειράς «Kappa».

Σε συνδυασμό με ένα αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (6DCT), το PHEV αποδίδει έως και 141 ίππους και 265 Nm στους μπροστινούς τροχούς, ενώ οι οδηγοί θα επωφεληθούν από μια πλήρως ηλεκτρική αυτονομία 48 χιλιομέτρων που αντιστοιχεί σε 60 χιλιόμετρα οδήγησης στην πόλη. Κάτι που θα επιτρέψει στους οδηγούς να ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών μετακινήσεων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο είναι διαθέσιμο στην έκδοση βενζίνης 1,5 λίτρων και στη ντίζελ έκδοση 1,6 λίτρων, ενώ το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις 1.5 & 1.6 T-GDi καθώς και στις ντίζελ 1.6 εκδόσεις. Το plug-in υβριδικό XCeed διατίθεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

 Δυναμικά χαρακτηριστικά

Το XCeed συναρπάζει χάρη στην σπορ συμπεριφορά του και το κορυφαίο κράτημα

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου XCeed εξελίχθηκαν από τις ευρωπαϊκές ομάδες των μηχανικών της Kia για ασυναγώνιστα επίπεδα άνεσης και κράτημα σε όλες τις συνθήκες.

Παρά το αυξημένο ύψος του, το νέο XCeed έχει σχεδιαστεί για να είναι απολαυστικό στην οδήγηση λόγω της εξαιρετικά μελετημένης ρύθμισης της ανάρτησης, των συμπαγών εξωτερικών διαστάσεων, του χαμηλότερου κέντρου βάρους και της μειωμένης μάζας.

Σε αντίθεση με τα μοντέλα της γκάμας του Ceed, το Kia XCeed διαθέτει μπροστινά υδραυλικά stoppers σε εξελιγμένα αμορτισέρ τοποθετημένα στάνταρ στον μπροστινό άξονα όλων των εκδόσεων.

Το XCeed έχει σχεδιαστεί για να απορροφά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος για να προσφέρει ταυτόχρονα εξαιρετικό κράτημα και υψηλά επίπεδα άνεσης.

Ταυτόχρονα, η μελετημένη ανάρτηση συμβάλλει στην καλύτερη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και στον βελτιωμένο συνολικό έλεγχο του αμαξώματος. Συγκεκριμένα, τα ελατήρια του XCeed είναι 7% πιο μαλακά μπροστά και 4% πιο μαλακά πίσω για μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες.

Η νέα χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης προσφέρει αμεσότερη πληροφόρηση ώστε οι οδηγοί να μπορούν να έχουν ακριβέστερο έλεγχο. Το μέγεθος της υποβοήθησης που παρέχεται από το μοτέρ του συστήματος διεύθυνσης προσφέρει μία ελαφρύτερη αίσθηση για πιο άνετες διαδρομές στις χαμηλές ταχύτητες.

Το σύστημα Drive Mode Select της Kia προσφέρει τα προγράμματα κίνησης «Eco», «Normal» και «Sport» και  επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν ανάλογα, την οδηγική εμπειρία που θέλουν προσαρμόζοντας το βάρος του τιμονιού, την απόκριση του πεντάλ του γκαζιού και – για μοντέλα εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο- το διάσημα αλλαγών των σχέσεων.

 Τεχνολογία

High-tech σύστημα πολυμέσων και συνδεσιμότητα 

Η προηγμένη σουίτα τεχνολογιών πολυμέσων, συνδεσιμότητας και ασφάλειας που προσφέρει το νέο Kia XCeed διασφαλίζει ότι παραμένει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και πιο καλο-εξοπλισμένα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Τα χαρακτηριστικά του έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και λιγότερο αγχωτική, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν απαράμιλλη ευκολία στη λειτουργία τους.

Το σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 10,25 ιντσών του νέου XCeed επιτρέπει την πολλαπλή σύνδεση Bluetooth, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέσουν δύο κινητές συσκευές ταυτόχρονα, ενώ οι λειτουργίες Android Auto και Apple CarPlay είναι επίσης στάνταρ.

Ανάλογα με τις προδιαγραφές της κάθε έκδοσης, οι οδηγοί ενός XCeed μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός ηχοσυστήματος DAB 5,0 ιντσών ή ενός με οθόνη αφή 8,0 ιντσών με ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν έναν πλήρως ψηφιακό Supervision πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών που εντυπωσιάζει χάρη στα νέα γραφικά και θέματα που αλλάζουν ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης «Eco», «Normal» ή «Sport».

Τα όργανα του αυτοκινήτου απεικονίζονται με ευκρίνεια σε μια ψηφιακή οθόνη υψηλής ευκρίνειας 1920×720, ενώ μια οθόνη πολλαπλών λειτουργιών αναπαριστά τις οδηγίες πλοήγησης στροφή προς στροφή συνοδευόμενες με ηχητικές πληροφορίες, λεπτομερείς πληροφορίες ταξιδιού και διάφορες ειδοποιήσεις που συνδέονται με τις διάφορες τεχνολογίες και συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Χάρη στη νέα λειτουργία Sports οι οδηγοί δεν θα χάσουν στιγμή από τα live σκορ και highlights ενός παιχνιδιού και θα μπορούν να ενημερώνονται κάθε λεπτό στην κεντρική οθόνη για να τα απολαμβάνουν όλοι οι επιβάτες με μια ματιά.

Το μενού μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να προστεθούν οι αγαπημένες ομάδες σε μια λίστα για γρήγορη πρόσβαση και μπορούν επιπρόσθετα να εμφανίζονται οι τρέχουσες βαθμολογίες του πρωταθλήματος κ.α..

Επίσης, το νέο XCeed επωφελείται από την τελευταία έκδοση του Kia Connect, ενός συστήματος που συνδέει τους οδηγούς με τον έξω κόσμο παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής Kia Connect.

Προσφέροντας υπηρεσίες Kia Live και πρόσβαση μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος, το Kia Connect χρησιμοποιεί τη δική του κάρτα eSIM για να ανακτά και να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την άνεση και την απόλαυση κάθε διαδρομής με το νέο XCeed, είναι το ηχοσύστημα JBL Premium με τεχνολογία Clari-Fi, ο διζωνικός κλιματισμός, οι θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί αναδιπλούμενοι καθρέφτες, το θερμαινόμενο τιμόνι, το θερμαινόμενο παρμπρίζ και τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά και πίσω καθίσματα.

Το νέο XCeed διαθέτει USB θύρες Type-C για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες, ενώ η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης ενισχύει περαιτέρω την άνεση σε κάθε διαδρομή.

Με ασφάλεια και άνεση

Το νέο Kia XCeed περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα τεχνολογιών και ενεργητικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού για την απόλυτη ηρεμία και προστασία. Το Smart Cruise Control (SCC) αναβαθμίζεται με την προσθήκη της λειτουργίας που σχετίζεται με την πλοήγηση.

Το SCC με τη βοήθεια πλοήγησης (NSCC) επωφελείται από τη λειτουργία Auto-set που προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του XCeed κατά το «ρολάρισμα» σύμφωνα με τα όρια που έχουν οριστεί και σύμφωνα με τα δεδομένα του συστήματος πλοήγησης.

Εκτός από τη λειτουργία Auto-set που ελέγχει τη μέγιστη ταχύτητα, το NSCC προσθέτει επιπρόσθετα τη λειτουργία «ζώνης» (NSCC-Z) που μειώνει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε «ασφαλείς ζώνες» που προσδιορίζονται στο σύστημα πλοήγησης. Μόλις το αυτοκίνητο εξέλθει από μία «ασφαλή ζώνη», το σύστημα θα επαναφέρει το αυτοκίνητο στην προηγούμενη ταχύτητα του.

Μια πρόσθετη εξέλιξη του NSCC που υπάρχει στο νέο XCeed είναι η λειτουργία Curve (NSCC-C), η οποία χρησιμοποιεί τα δεδομένα πλοήγησης για να προβλέψει μια επερχόμενη στροφή. Στη συνέχεια και εφόσον χρειαστεί το σύστημα μειώνει την ταχύτητα για ασφαλή πέρασμα και κατόπιν επιστρέφει στο προκαθορισμένη ταχύτητα.

Όπως κάθε Kia που πωλείται στην Ευρώπη, έτσι και το νέο XCeed είναι εξοπλισμένο στάνταρ με το σύστημα ελέγχου Vehicle Stability Management. Το οποίο βοηθά στη σταθερότητα κατά το φρενάρισμα και στις στροφές μέσω του συστήματος Ελέγχου Ευστάθειας (ESC).

Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης (BCA) συνεργάζεται με το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης σε τυφλό σημείο (BCW). Σχεδιασμένο για να διατηρεί ασφαλείς όλους τους επιβάτες, το σύστημα Driver Attention Warning Plus (DAW+) παρακολουθεί τις συνήθεις οδηγικές συνήθειες και συμπεριφορά του οδηγού.

Το Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις καθημερινές μετακινήσεις. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ασφάλειας του νέου XCeed περιλαμβάνονται αυτό της Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης με ανίχνευση αυτοκινήτου και πεζών, της Έξυπνη προειδοποίησης ορίου ταχύτητας, της υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, της υποβοήθηση μεγάλης σκάλας κ.α.

 

Kia

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο