Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΤελικός IAME Series Greece 2022 || Αγώνας / Αποτελέσματα

Τελικός IAME Series Greece 2022 || Αγώνας / Αποτελέσματα

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η πέμπτη σεζόν του IAME Series Greece, με το «σπίτι» του θεσμού, το Kartodromo, να φιλοξενεί τον τρίτο και τελευταίο γύρο του 2022!

Συνολικά 30 αγωνιζόμενοι έδωσαν συναρπαστικές μάχες, με στόχο τη νίκη και τον τίτλο στις επί μέρους κατηγορίες, καθώς και τα 8 εισιτήρια πρόκρισης για τους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πίστα karting Le Mans.

Και στις τέσσερις κατηγορίες του αγώνα που συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club» και «Α.Λ.Α.», είχαμε ενδιαφέρουσες μονομαχίες που χάρισαν θέαμα και συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στην πίστα των Αφιδνών.

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών), ο Λευτέρης Τουμπακάς (#11, SpeedForce, LN Kart) επικράτησε ανάμεσα στους 13 συμμετέχοντες, με δεύτερο τον Παναγιώτη Αλεξόπουλο (#99, Maitos Kosmic Kart, Kosmic) και τρίτο τον Αντώνη Βούρο (#27, Galaxy Motorsports-Parolin) που όμως συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς ώστε να κατακτήσει τον φετινό τίτλο της κατηγορίας.

Στην Κλάση X30 MINI B, πίσω από τον Παναγιώτη Αλεξόπουλο (#99, Maitos Kosmic Kart, Kosmic) πλασαρίστηκαν οι Αλέξανδρος Ηλιόπουλος (#98, Ηλιόπουλος Γιώργος-FA) και ο Έκτορας Τσέντας (#64, Zorri Motorsport Birelart-Birelart) που με προίκα τις εμφανίσεις του στους δύο προηγούμενους γύρους του πρωταθλήματος, είναι ο Επαθλούχος του 2022.

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (#126, Praga Zahos Karting, Praga) έκλεισε με στιλ μία χρονιά στην οποία κυριάρχησε – τσεκάροντας το εισιτήριο για τη Γαλλία. Τον πλαισίωσαν στο βάθρο οι Μανώλης Λιουδάκης (#129, SpeedForce, Exprit) και Στυλιανός Κολοβός (#138, Kaitatzis Racing, Tony Kart).

Στην κατηγορία X30 SENIOR (από 14 ετών), στο βάθρο στην τελική μάχη της σεζόν βρέθηκαν ο Στυλιανός Πετρίσης (#225, SpeedForce, LN Kart) ο Χρήστος Οικονόμου (#216, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) και ο Γιάννης Δήμος (#222, Kaitatzis Racing, Kart Republic). Όμως είναι ο Γιάννης Ντάφος (#234, Praga Zahos Karting, Praga) ο Επαθλούχος της κατηγορίας φέτος.

Τέλος, στην X30 MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών) επικράτησε ο Παύλος Ξυνός (#320, Zorri Motorsport Birelart, Birelart) με τους Στέλιο Χαλδαίο (#352, Χαλδαίος Στέλιος, FA) και Αλέξανδρο Καψή (#350, KR Bouriotis, Kart Republic) να τον πλαισιώνουν στο βάθρο. Όμως και εδώ, ο Επαθλούχος του 2022 δεν ήταν στο Top-3 του συγκεκριμένου αγώνα κι αυτός ήταν ο Γιάννης Τανής (#321, Praga Zahos Karting-Praga).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα κάθε κατηγορίας σε ελεύθερες δοκιμές, χρονομετρημένες δοκιμές, Προκριματικό Α, Προκριματικό Β και Τελικό, πατώντας εδώ.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η πέμπτη σεζόν διεξαγωγής του IAME Series Greece και το επόμενο ραντεβού, είναι για τον Οκτώβριο και τους Παγκόσμιους Τελικούς.

IAME

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο