Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔιαφοραΤο εργοστάσιο του νέου FIAT 500 το Mirafiori στο Τορίνο

Το εργοστάσιο του νέου FIAT 500 το Mirafiori στο Τορίνο

Με βάση το βιομηχανικό συγκρότημα του Mirafiori, στο Τορίνο της Ιταλίας, η Stellantis πραγματοποιεί ακόμα δύο σημαντικά βήματα στην πορεία εξηλεκτρισμού, αλλά και στην επίτευξη των στόχων μηδενικών ρύπων που έχει θέσει.

Οι νέες επενδύσεις στο Mirafiori αφορούν στη δημιουργία -σε συνεργασία με την Punch Powertrain- μονάδας παραγωγής της νέας γενιάς αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (eDCT), τα οποία θα εφοδιάζουν τα υβριδικά και plug-in hybrid (PHEV) μοντέλα του Ομίλου Stellantis, αλλά και τη δημιουργία ενός κέντρου κυκλικής οικονομίας που θα αφορά στη βιώσιμη χρήση οχημάτων και ανταλλακτικών.

Το συγκρότημα του Mirafiori αποτελεί ήδη ένα προηγμένο κέντρο ηλεκτροκίνησης. Εκεί παράγεται το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500, στο χώρο του βρίσκεται η καινοτόμα μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών Battery Hub, εκεί έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο δίκτυο V2G (vehicle-to-grid) στον κόσμο και εκεί υπάρχει ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο φωτοβολταϊκών στοιχείων, μέρος των οποίων λειτουργούν και ως προστασία χώρων στάθμευσης του συγκροτήματος. Όλα τα παραπάνω κινούνται γύρω από το νέο ηλεκτρικό 500, ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και παράγετε στην Ιταλία.

Χάρη στην προηγμένη του αρχιτεκτονική, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της FIAT, αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για να εξελιχθούν λύσεις που θα καταστήσουν πιο προσιτή και πρακτική την ηλεκτροκίνηση, όπως είναι τα δίκτυα V2G και η επαγωγική φόρτιση. Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με το ξεχωριστό στιλ και τον προσιτό χαρακτήρα, έχουν φέρει το FIAT 500 στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη στην κατηγορία του.

Η νέα συνεργασία της Stellantis με την Punch Powertrain , θα ενισχύσει την παραγωγή του καινοτόμου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη eDCT, το οποίο θα εφοδιάζει τα μελλοντικά υβριδικά και Plug-in Hybrid (PHEV) υβριδικά μοντέλα του Ομίλου.

Η νέα μονάδα συναρμολόγησης στο Miriafiori αναμένεται να λειτουργήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Αντίστοιχα στον ευρύτερο χώρο του Mirafiori θα αναπτυχθεί μέσα στο 2023 και το Circular Economy Hub, το οποίο εστιάζοντας στην κυκλική οικονομία θα ενισχύσει τις πρωτοβουλίες του Ομίλου στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

FIAT

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο