Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑγωνεςΠΠρωτάθλημα Kart 2022 || Τελικός - Αποτελέσματα

ΠΠρωτάθλημα Kart 2022 || Τελικός – Αποτελέσματα

Με μία ημέρα γεμάτη δράση, συγκινήσεις και θέαμα, έκλεισε η αυλαία του αναβαθμισμένου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting! Με ενδιάμεσες στάσεις σε Καλαμάτα και Σπάρτη, η σεζόν του 2022 ολοκληρώθηκε στην πίστα που είχε φιλοξενήσει και την πρεμιέρα: το Kartodromo.

Όπως και οι υπόλοιποι γύροι του θεσμού, ο αγώνας στην πίστα των Αφιδνών είχε τη χορηγία της AUTOVISION. Ενός σπουδαίου ονόματος στο χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που στέκεται πάντα κοντά στο ελληνικό karting και γενικότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Συνολικά 28 αθλητές παρατάχθ

ηκαν στην πίστα της Αττικής, κυνηγώντας ένα ιδανικό φινάλε στη χρονιά. Οι ταλαντούχοι οδηγοί που αποτελούν την ελίτ του εγχώριου karting, πρωταγωνίστησαν σε συναρπαστικές μάχες που αφορούσαν και στις τρεις κατηγορίες.

Στην MINI (8-12) ετών που είχε τον αριθμό ρεκόρ για φέτος, των 16 συμμετοχών, οι ισορροπίες άλλαξαν πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως άλλος οδηγός επικράτησε στον Προκριματικό, άλλος στον Ημιτελικό κι άλλος στον Τελικό. Και ήταν ο Θάνος Ζάχος (#62, Praga Zahos Karting, Praga-IAME) αυτός που πανηγύρισε στο τέλος, με τους Λευτέρη Τουμπακά (#111, SpeedForce, LN-TM) και Έκτορα Τσέντα (#24, Velios Motorsports, FA-IAME) να τον πλασιώνουν.

Ταυτόχρονα, ο Τσέντας ήταν και νικητής της Κλάσης MINI B (8-10 ετών), με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κουντούρη (#70, Praga Zahos Karting, Praga-TM) και τρίτο τον Σωτήρη Μανάβη (#22, GSR Team, Tony Kart-TM).

Στην κατηγορία JUNIOR (12-14 ετών), ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (#26, Praga Zahos Karting, Praga-Rotax) έκανε χατ-τρικ με νίκες σε Προκριματικό Αγώνα, Ημιτελικό και Τελικό. Εκεί, το βάθρο συμπλήρωσαν οι Φαίδωνας Παπαφιλίππου (#225, Papafilippou Vasileios, Kosmic-Rotax) και Μανώλης Λιουδάκης (#29, Speedforce, Exprit-Rotax).

Όσο για την κατηγορία SENIOR (14+ ετών), ο Στυλιανός Πετρίσης (#1, SpeedForce, LN-IAME) είχε αντίστοιχη κυριαρχία! Δεύτερος στον Τελικό τερμάτισε ο Ανδρέας Σπανός (#235, Praga Zahos Karting, Praga-IAME) και τρίτος ο Τάκης Καϊτατζής (#43, Kaitatzis Racing, Tony Kart-IAME).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα κάθε κατηγορίας σε Ελεύθερες και Χρονομετρημένες Δοκιμές, Προκριματικό, Ημιτελικό και Τελικό, πατώντας εδώ.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα karting που είχε τη χορηγία της AUTOVISION, διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια είχε η IRON Team.

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο