Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΔιαφοραΣτρατηγική συνεργασία Volvo Car Hellas και ElpeFuture

Στρατηγική συνεργασία Volvo Car Hellas και ElpeFuture

Με κοινό όραμα τη ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, η Volvo Car Hellas και η ElpeFuture συμπράττουν, προσφέροντας στους κατόχους των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων Volvo, προνομιακή πρόσβαση στο πανελλαδικό δίκτυο φόρτισης του κορυφαίου ομίλου ενέργειας HELLENiQ ENERGY.

Οι οδηγοί των ηλεκτροκίνητων μοντέλων Volvo θα μπορούν να προμηθεύονται την ειδική κάρτα φόρτισης, με τα διακριτικά Volvo και ElpeFutureChargenGo. Με τη χρήση της στα σημεία φόρτισης της ElpeFuture σε όλη την Ελλάδα, θα απολαμβάνουν προνομιακές υπηρεσίες για τη φόρτιση του αυτοκινήτου τους.

Η νέα κάρτα φόρτισης θα παραδίδεται δωρεάν από τη Volvo Car Hellas στους κατόχους νέων αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών Volvo Recharge, κατά τη διαδικασία παράδοσης του αυτοκινήτου τους και για ένα έτος, χωρίς συνδρομή ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση. Μέσω της εφαρμογής ElpeFuture “ChargenGo” για smartphone, οι οδηγοί Volvo Recharge θα μπορούν να αναζητούν σταθμούς φόρτισης και να διαχειρίζονται την κάρτα τους, ελέγχοντας την κατανάλωση και τα έξοδά τους.

Οι κάτοχοι νέων ηλεκτροκίνητων Volvo Recharge θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς φόρτισης της ElpeFuture, ανά την επικράτεια. Συμπεριλαμβάνονται φορτιστές ταχείας φόρτισης DC που βρίσκονται σε επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ/BP, εγκαταστάσεις φορτιστών AC σε εταιρικούς χώρους στάθμευσης και σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως εμπορικά κέντρα, parking και γενικότερα όλοι οι δημοσίως προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης της ElpeFuture, οι οποίοι εμφανίζονται στην εφαρμογή ElpeFuture “ChargenGo”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το δίκτυο φόρτισης της εταιρείας επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί για να ενισχύσει την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Η Volvo και η HELLENiQ ENERGY, μητρική εταιρεία της ElpeFuture, μοιράζονται το ίδιο όραμα για τη βιωσιμότητα, αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή ως τη μεγαλύτερη πρόκληση του μέλλοντος.

Αποτελούν ηγετικές δυνάμεις, κάθε μία στον τομέα της, με συνδετικό τους δεσμό ότι προχωρούν αμφότερες σε ολικό μετασχηματισμό και αναπροσαρμογή της στρατηγικής και της λειτουργίας τους, προκειμένου να υπηρετήσουν το όραμά τους για το περιβάλλον. Με μακρόπνοες φιλοδοξίες και επενδύσεις για την επίτευξη  βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και με την εκπλήρωση ενδιάμεσων προκαθορισμένων στόχων.

Όσον αφορά τη Volvo Cars, η εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα – με το πιο πρόσφατο Volvo EX90, να διατίθεται στην αγορά αργότερα, μέσα στο επόμενο έτος – οδεύοντας προς την πραγματοποίηση του στόχου της, που προβλέπει ότι έως το 2030 θα διαθέτει στην γκάμα της μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μία δεκαετία αργότερα, το 2040, η Volvo Cars φιλοδοξεί να έχει μετατραπεί σε μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία, με κυκλική λειτουργία.

Από την πλευρά της, η HELLENiQ ENERGY, από τους πιο σημαντικούς παρόχους ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έχει ήδη δημιουργήσει στην Κοζάνη ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ελαττώνοντας δραστικά το ανθρακικό της αποτύπωμα, στοχεύει έως το 2030 να πετύχει μείωση κατά 50% των άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οργανισμός σχεδιάζει να έχει εγκατεστημένη ισχύ 1 GW μέχρι το τέλος του 2026 και άνω των 2 GW σε λειτουργία μέχρι το 2030. Η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί τους σταθμούς φόρτισης της ElpeFuture προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλοντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους.

Volvo

RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο