Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝεαDacia Jogger HYBRID 140 το πρώτο υβριδικό Dacia

Dacia Jogger HYBRID 140 το πρώτο υβριδικό Dacia

Η Dacia ξεκίνησε εδώ και έναν περίπου χρόνο τις πωλήσεις του Jogger, ενός μοντέλου που αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση στην κατηγορία των 7θέσιων οικογενειακών οχημάτων.

Το μοντέλο, από το λανσάρισμά του στις διεθνείς αγορές το Μάρτιο του 2022, έχει ήδη σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία, με πάνω από 83.000 παραγγελίες και πάνω από 51.000 ταξινομήσεις. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, το Jogger έγινε το δεύτερο πιο επιτυχημένο μοντέλο σε πωλήσεις λιανικής στο segment C, εξαιρουμένων των SUV.

Τα 2/3 των πελατών του Jogger επιλέγουν την έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου) 1.0 ΤCe 100 LPG, αλλά και το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ το 55% επιλέγει την 7θέσια έκδοση.

Το «success story» αυτό συνεχίζεται, καθώς σύντομα τη γκάμα του Jogger θα συμπληρώσει η έκδοση με τον κινητήρα HYBRID 140, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο χωρίς συμπλέκτη και η οποία στόχο έχει να προσελκύσει ακόμα περισσότερους νέους πελάτες.

ΤΟ DACIA JOGGER HYBRID 140 στις εκθεσεις μεσα στο 2023

Κατασκευασμένο στο εργοστάσιο του Mioveni στη Ρουμανία και εκμεταλλευόμενο την τεχνογνωσία του Renault Group, το Jogger είναι το πρώτο μοντέλο της Dacia που ενσωματώνει την υβριδική τεχνολογία, συμβάλλοντας στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της μάρκας.

Στόχος του Jogger HYBRID 140 είναι να προσελκύσει οικογένειες και πελάτες που αναζητούν ένα ευρύχωρο πολυ-χρηστικό αυτοκίνητο, κατάλληλο τόσο για την πόλη, όσο και για τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο.

Η υβριδική έκδοση του Jogger ειδικότερα, απευθύνεται σε πελάτες που αναζητούν τα πλεονεκτήματα της οδήγησης ενός ηλεκτρικού οχήματος – αθόρυβη οδήγηση χωρίς κραδασμούς, πλήρως ηλεκτρική εκκίνηση και ροπή διαθέσιμη με το πάτημα του πεντάλ για δυναμικές επιταχύνσεις.

JOGGER: To πολυχρηστικο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ τωρα και υβριΔΙΚΟ

Η Dacia κατασκεύασε ένα πολυχρηστικό και προσιτό σε όλους, οικογενειακό όχημα που προσφέρει έως και 7 θέσεις. Το Jogger συνδυάζει το μήκος ενός station wagon, με την άνεση στο εσωτερικό ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου και τα χαρακτηριστικά ενός SUV.

Στιβαρό και με καλή οδική συμπεριφορά, το Jogger προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης σε όλους τους επιβάτες, ακόμα και στους ενήλικες που κάθονται στην 3η σειρά καθισμάτων.

Η νέα αυτή υβριδική έκδοση διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα του σημερινού Jogger, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στο χώρο φόρτωσης, διατηρώντας τις ίδιες αναλογίες στις εσωτερικές του διαστάσεις με την υπόλοιπη γκάμα.

Απόδειξη του πολυχρηστικού χαρακτήρα του Dacia Jogger, είναι το γεγονός ότι η ενσωμάτωση της μπαταρίας του υβριδικού συνόλου, σχεδιάστηκε από την αρχή. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου στο χώρο της ρεζέρβας, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το ρεζερβουάρ του LPG για τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG

Το Jogger HYBRID 140 εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που περιλαμβάνει τη λειτουργία “B” (Brake), που ενισχύει την ανάκτηση ενεργείας κατά το φρενάρισμα και τη δύναμη πέδησης μέσω του κινητήρα. Η χρήση αυτού του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης περισσότερης ενεργείας, αυξάνοντας παράλληλα και το επίπεδο άνεσης στην οδήγηση σε αστικές περιοχές.

Το Jogger HYBRID 140 διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 7”, οι ενδείξεις του οποίου μπορούν να προσαρμοστούν από τον οδηγό, ενώ προβάλλονται και βασικές πληροφορίες όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, η υπολειπόμενη αυτονομία καθώς και η ροή ενέργειας.

Για ακόμα περισσότερη άνεση, το Jogger HYBRID 140 περιλαμβάνει στο βασικό του εξοπλισμό, ηλεκτρονικό χειρόφρενο, καθώς και υψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώρο και υποβραχιόνιο.

Dacia

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο