Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραH designer Agatha Ruiz de la Prada είναι η νέα ambassador της...

H designer Agatha Ruiz de la Prada είναι η νέα ambassador της FIAT

Δύο θρύλοι με Μεσογειακό ταπεραμέντο συναντιόνται για ακόμα μια φορά. Η διάσημη Ισπανίδα fashion designer, Agatha Ruiz de la Prada, αναλαμβάνει το ρόλο του πρεσβευτή της FIAT, εκφράζοντας τα ίδια μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς που ακτινοβολούν, τόσο οι δημιουργίες της, όσο και τα μοντέλα της Ιταλικής μάρκας.

Η μοναδική σχεδίαση του 500 που έφερε επανάσταση στο χώρο του αυτοκινήτου το 1957, αποτελεί ορόσημο για το χώρο του design, όπως και οι προτάσεις της σχεδιάστριας από τη Μαδρίτη.

Κατά τη διάρκεια της μακράς πορείας της στον απαιτητικό χώρο της μόδας, η Agatha Ruiz de la Prada κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της μοναδική σχεδιαστική γλώσσα, η οποία εκφράζεται από τα έντονα χρώματα, τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες, αλλά και μοτίβα όπως το πουά, οι καρδιές και τα αστέρια.

Είναι δύσκολο κάποιος να μπερδέψει τις δημιουργίες της Ισπανίδας, η οποία -όπως και το FIAT 500- έχει κατακτήσει σειρά διακρίσεων, αλλά και εξαιρετική αναγνωσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Agatha Ruiz de la Prada ενώνει τις δυνάμεις της με τη FIAT. Πριν δέκα χρόνια η Ισπανίδα είχε δημιουργήσει μια ειδική έκδοση για το FIAT 500 που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Λίμα στο Περού (LIFWeek).

Η FIAT και ειδικότερα το 500, διατηρούν μια πολύ στενή και διαχρονική σχέση με το χώρο της τέχνης και της μόδας. Η αισθητική, αλλά και η συνολικότερη φιλοσοφία του μοντέλου έχει επηρεάσει διάσημους καλλιτέχνες, όπως οι dEmo και Ron Arad, τον μαέστρο Andrea Bocelli, αλλά και τον βραβευμένο με Oscar ηθοποιό Leonardo DiCaprio.

Η ξεχωριστή αξία του μοντέλου σε επίπεδο σχεδίασης αναγνωρίστηκε και από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) στη Νέα Υόρκη που ενέταξε στη μόνιμη συλλογή του το 500.

FIAT

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο