Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ BMW ξεκινά το 2023 με δύο τριπλές επιτυχίες

Η BMW ξεκινά το 2023 με δύο τριπλές επιτυχίες

Ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων BMW ξεκίνησε το 2023 με τρεις διακρίσεις σε φημισμένους θεσμούς βραβείων στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των “Best Cars 2023” όπου συμμετείχαν οι αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου “auto, motor und sport”, η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX1 xDrive30 κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των compact SUV, η BMW Σειρά 2 Coupé επανέλαβε την περσινή επιτυχία της, καθώς βρέθηκε και πάλι στην κορυφή της κατάταξης της compact κατηγορίας, ενώ η BMW Σειρά 3 ψηφίστηκε ως “Καλύτερο Αυτοκίνητο” στη μεσαία κατηγορία.

Το δεύτερο χατ-τρικ της νέας χρονιάς ήρθε με τις διακρίσεις της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i7, της BMW Σειράς 4 Coupé και της BMW Σειράς 4 Cabrio στα θεσμό βραβείων “Car of the Year Awards 2023” που διοργάνωσε το περιοδικό “What Car?” στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην τελευταία ψηφοφορία των αναγνωστών που πραγματοποιήθηκε από το “auto, motor und sport” συμμετείχαν 422 τρέχοντα μοντέλα σε 13 κατηγορίες και μια ανεξάρτητη κατάταξη με την ονομασία “εισαγόμενα αυτοκίνητα” – περισσότερες συμμετοχές από ποτέ στην ιστορία ενός θεσμού που βρίσκεται τώρα στην 47η έκδοσή του. Πάνω από 100.000 ερωτηθέντες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα.

Τα βραβεία των νικητών κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια τελετής στη Στουτγάρδη. Ο Stefan Floeck, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Σειράς Προϊόντων MINI και των Compact Μοντέλων της BMW, παρέλαβε τα βραβεία για την BMW iX1 και την BMW Σειρά 2 Coupé.

Η BMW iX1 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην ψηφοφορία των αναγνωστών με το 8,4% των ψήφων, ενώ λίγο πιο πίσω βρέθηκε το αδελφάκι της X1 με συμβατικό σύστημα κίνησης (8,3%). Κατά συνέπεια, το compact Sports Activity Vehicle ήταν σε μεγάλο βαθμό η κυρίαρχη δύναμη σε αυτή την κατηγορία.

Η BMW Σειρά 2 Coupé βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας της με το 13,2% των ψήφων, ενώ η BMW Σειρά 3 ήρθε πρώτη στην κατηγορία της με ποσοστό 13,3%. Το βραβείο για τη Σειρά 3 παραδόθηκε στον Markus Flasch, Ανώτερο Αντιπρόεδρο Σειράς Προϊόντων Rolls-Royce, Πολυτελούς Κατηγορίας BMW και Μεσαίας Κατηγορίας BMW.

 

What Car Technology Award ” για την BMW i 7, οι εκδόσεις της BMW Σειράς 4 υπερασπίζονται τους τίτλους τους.

Με την χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση της BMW, την εκφραστική σχεδίαση και την πρωτοποριακή τεχνολογία τους, τρία ακόμα μοντέλα της τρέχουσας γκάμας της BMW έκαναν επίσης αισθητή την παρουσία τους στο θεσμό “Car of the Year Award 2023” στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσα στις διακρίσεις που συγκέντρωσε η νέα BMW i7 xDrive60 ήταν και το πολυπόθητο “What Car Technology Award” για τα καινοτόμα συστήματα ψυχαγωγίας των πίσω επιβατών.

Η προαιρετική οθόνη BMW Theatre Screen 31,3” ιντσών στον πίσω χώρο της καμπίνας της αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας μετατρέπει την ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο σε μια μοναδικά κινηματογραφική εμπειρία, οδηγώντας τη βιομηχανία σε νέα μονοπάτια.

Η κριτική επιτροπή που συγκάλεσε το περιοδικό “What Car?” εξήρε επίσης το πολυτελές εσωτερικό, τη μεγάλη αυτονομία και την εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά της νέας BMW i7.

Δύο ακόμα βραβεία διεκδίκησαν η BMW Σειρά 4 Coupé και η BMW Σειρά 4 Cabrio. Το δίθυρο μοντέλο με τη σκληρή οροφή της πολυτελούς μεσαίας κατηγορίας κέρδισε τον τίτλο “Coupe of the Year” για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Η ικανότητά του να συνδυάζει την ευελιξία με την εξαιρετική ποιότητα κύλισης και τους γενναιόδωρους χώρους διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη θετική ανταπόκριση των αναγνωστών του “What Car?”.

Η BMW Σειρά 4 Cabrio επανέλαβε επίσης την περσινή της επιτυχία κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση ως “Cabrio της Χρονιάς”. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε τόσο από το υψηλής ποιότητας εσωτερικό όσο και από την άριστη καθημερινή χρηστικότητα του drop-top τετραθέσιου αυτοκινήτου.

 

Αυλαία για το 2022 με τέσσερις θριάμβους στο “ Auto Trophy ”.

Το τελευταίο κύμα βραβείων σε φημισμένους διαγωνισμούς είδε τη μάρκα BMW να συνεχίζει ακάθεκτη μετά την επιτυχία του προηγούμενου έτους. Η συγκομιδή της το 2022 περιελάμβανε βραβεία στη Γερμανία και πέραν αυτής, τα οποία βασίστηκαν τόσο σε έρευνες μεταξύ του αναγνωστικού κοινού όσο και σε εκτιμήσεις ειδικών. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα σε μια σειρά από διαφορετικές κατηγορίες εντυπωσίασαν τους ψηφοφόρους και τους ιθύνοντες.

Για παράδειγμα, καθώς το 2022 πλησίαζε στο τέλος του, η BMW κέρδισε ένα κουαρτέτο διακρίσεων στο 35ο “Auto Trophy” που διοργανώνει το περιοδικό “Auto Zeitung”. Περισσότεροι από 16.600 αναγνώστες της έντυπης έκδοσης και χρήστες του “autozeitung.de” υπέδειξαν τα αγαπημένα τους μοντέλα σε συνολικά 32 κατηγορίες.

Στην έρευνα για την ανάδειξη της “καλύτερης μάρκας”, η BMW συγκέντρωσε το 22,7% των ψήφων που έδωσαν οι αναγνώστες, με αποτέλεσμα να προηγείται κατά 10% του δεύτερου κατασκευαστή και να συνεχίζει την περσινή της επιτυχία. Στην αρένα της ανταγωνιστικής μεσαίας κατηγορίας, η BMW Σειρά 3 θριάμβευσε για έκτη συνεχή χρονιά, με το 24,5% των ψήφων να την φέρνει και πάλι άνετα μπροστά από τους αντιπάλους της.

Η BMW X5 επανέλαβε επίσης τη νίκη της στην κατηγορία από το προηγούμενο έτος και βρέθηκε στην κορυφή των “SUV από 60.000 ευρώ” με ποσοστό 15,5%. Την τετράδα των νικητών του “Auto Trophy” συμπλήρωσε η νέα BMW iX1, η οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία “ηλεκτρικά SUV από 50.000 ευρώ” με ποσοστό 24,6%.

 

Διεθνής επιτυχία: τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW i .

Όπως η BMW iX1, έτσι και η BMW i7, αμέσως μετά το περσινό της λανσάρισμα συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό διακρίσεων, μεταξύ των οποίων και το βραβείο “Automobile Award” στη Γαλλία.

Στη Γηραιά Ήπειρο, το βρετανικό περιοδικό “Driving Electric” την ψήφισε ως το “Καλύτερο πολυτελές αυτοκίνητο”, ενώ στις ΗΠΑ το πρώτο πολυτελές sedan στον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης τιμήθηκε με το βραβείο “2022 Electrifies Luxury Award”. Στην Κίνα, η εφημερίδα “National Business Daily” ανακήρυξε την BMW i7 ως την “Την πιο Πολυαναμενόμενη Ηλεκτρική Πολυτελή Ναυαρχίδα”.

Τα υπόλοιπα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της BMW i κατάφεραν επίσης να κερδίσουν περισσότερο από ποτέ τις εντυπώσεις στις διεθνείς αγορές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η BMW iX απέσπασε πλήθος διακρίσεων, μεταξύ των οποίων στα “Car of the Year Awards”, “What Car? Electric Car Awards”, “Women’s World Car of the Year” και “Top Gear Electric Awards”.

BMW iX M60Στην Ιταλία, η BMW iX M60 κατατάχθηκε πρώτη στην κατηγορία στον διαγωνισμό “Αυτοκίνητα της Χρονιάς” του περιοδικού “Top Gear”. Στην Κίνα, η BMW iX ανακηρύχθηκε “2022 SCA Sino Mid-Sized/Large-and&Medium Sized Electric SUV of the Year” από το δημοφιλές διαδικτυακό portal “sohu.com”.

Επιπρόσθετα, η Βρετανική τηλεοπτική εκπομπή “Top Gear” απένειμε στην BMW i3 το “Lifetime Achievement Award” και στην BMW i4 τον τίτλο “Best Electric Executive Car”. Ανάμεσα στα βραβεία που απένειμαν χιλιάδες ακόμα βρετανικά αυτοκινητιστικά Μέσα στο αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupé της μάρκας ήταν το “Fleet News Award” και το “Auto Express New Car Award”.

Η εξαιρετική άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων που προσφέρει η BMW i4 εντυπωσίασαν στη Γαλλία, με τους ειδικούς σε θέματα αυτοκινήτων και επαγγελματικών ταξιδιών του περιοδικού “Kilometres Enterprise” και της ένωσης μέσων ενημέρωσης για το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα AMAM να την ανακηρύσσουν σε “Business Electric Roadster 2022” και “Καλύτερο Αυτοκίνητο Μεγάλων Αποστάσεων της Χρονιάς 2022”.

 

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé συλλέκτης βραβείων σε όλο τον κόσμο.

bmw-8-series-coupe-p0104Ένας ακόμα επιτυχημένος κυνηγός τροπαίων το 2022 ήταν η νέα BMW Σειρά 2 Coupé. Η χρονιά κορυφώθηκε με την κατάκτηση του βραβείου “Goldene Lenkrad” που απονεμήθηκε από το περιοδικό “Auto Bild” και την εφημερίδα “Bild am Sonntag”.

Η BMW M240i xDrive Coupé προκρίθηκε στους φιναλίστ μέσω έρευνας αναγνωστών από έναν αρχικό αριθμό – που υποδείχθηκε από το περιοδικό αυτοκινήτου και την εβδομαδιαία εφημερίδα – 47 νέων μοντέλων για το 2022. Και στη συνέχεια, ήρθε πρώτη, αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους της στη compact κατηγορία στις δοκιμές που διεξήγαγε η κριτική επιτροπή.

Ο βρετανικός αυτοκινητιστικός Τύπος ενθουσιάστηκε επίσης με τη νέα έκδοση του compact δίθυρου μοντέλου. Πράγματι, η BMW Σειρά 2 Coupé κέρδισε τόσο τον τίτλο “Coupé of the Year” στα “Auto Express 2022 New Car Awards” όσο και το βραβείο “Best New Performance Car 2022” στα “The Car Expert Awards”.

Η BMW M240i Coupé ψηφίστηκε ως “Best Sports Car” στα “Carbuyer Best Car Awards 2023” και διεκδίκησε το βραβείο “Mat Watson’s ‘Buy It’ Award” από το “Carwow”.

Στις ΗΠΑ, το περιοδικό “Newsweek” ανακήρυξε το κορυφαίο πισωκίνητο μοντέλο της γκάμας ως το “Καλύτερο μικρό αυτοκίνητο της χρονιάς”. Η αμερικανική έκδοση αναγνώρισε επίσης στη Βαυαρική πολυτελή μάρκα την “Καλύτερη Προϊοντική Σειρά για το 2022”.

 

Νέα BMW Σειρά 3 συνεχίζει την ιστορία επιτυχία της.

Με πιο αιχμηρή σχεδίαση, πρόσθετο στάνταρ εξοπλισμό και καινοτομίες στον ψηφιακό έλεγχο/λειτουργία, η BMW Σειρά 3 έγραψε το επόμενο κεφάλαιο στο success story της το 2022. Η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητά της αντικατοπτρίζεται σε μια σειρά από βραβεία που συγκέντρωσαν τα Sedan και Touring μοντέλα τους τελευταίους μήνες.

Οι αναγνώστες του περιοδικού “Auto Bild” ψήφισαν τη νέα BMW Σειρά 3 ως “καλύτερο εταιρικό αυτοκίνητο” στη μεσαία κατηγορία, ενώ το περιοδικό “Auto Straßenverkehr” ανακήρυξε τη BMW Σειρά 3 Touring ως “οικογενειακό αυτοκίνητο της χρονιάς”.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η BMW Σειρά 3 απέσπασε το “Company Car Today CT 100 Award”, το “Great British Fleet Award” για το “Best Compact Executive” και το “Business Car Award” για το “Best Premium Car”.

Παράλληλα, το “What Car?” έχρισε την BMW 330e Sedan με plug-in υβριδική κίνηση ως “Executive Car of the Year” και “Best Hybrid Executive Car”. Η BMW Σειρά 3 ήταν επίσης ανάμεσα στους νικητές των βραβείων “Automobile Awards” στη Γαλλία και κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία στην ψηφοφορία “Best Cars 2022” που πραγματοποιήθηκε από την κινεζική έκδοση του περιοδικού “auto, motor und sport”.

 

Τα αυτοκίνητα BMW M σε νικηφόρες διαδρομές σε όλο τον κόσμο.

Η BMW M GmbH πρόσθεσε νέες διακρίσεις στο παλμαρέ της το 2022 σε διάφορες χώρες, τόσο μέσω των μοντέλων Performance όσο και μέσω των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Για παράδειγμα, η BMW M3 αναδείχτηκε το “καλύτερο sedan” από το “AutoBild Sportscar” στη Γερμανία και το “καλύτερο αυτοκίνητο επιδόσεων” από το περιοδικό “The Car Expert” στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και η BMW M3 Competition Sedan ανακηρύχθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού “sport auto” ως το καλύτερο μοντέλο παραγωγής στην κατηγορία “sedan και estate έως 100.000 ευρώ”. Άλλη μια νίκη στην κατηγορία σημείωσε η BMW M5 Competition στην κατηγορία για αυτοκίνητα παραγωγής άνω των 100.000 ευρώ. Στην κατηγορία τιμών έως 75.000 ευρώ, ένα μοντέλο επιδόσεων της BMW M GmbH κατέκτησε την πρώτη θέση, και δεν ήταν άλλο από την BMW M340i xDrive.

Στο θεσμό των βρετανικών βραβείων “Autocar Awards”, η BMW M5 CS απέσπασε το “Five-Star Car Award” ως το καλύτερο αυτοκίνητο του 2022. Και η ιταλική έκδοση του περιοδικού “Top Gear” έστεψε την BMW Z4 M40i (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,1 – 7,9 l/100 χλμ, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 184 – 179 g/km στον κύκλο WLTP, στοιχεία στον κύκλο NEDC: – ) “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” στην κατηγορία roadster.

BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο