Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ Continental δημιουργεί γήπεδα μπάσκετ από ανακυκλωμένα ελαστικά

Η Continental δημιουργεί γήπεδα μπάσκετ από ανακυκλωμένα ελαστικά

Ένα νέο γήπεδο μπάσκετ, στην πόλη του Ανόβερο, εγκαινίασε, πρόσφατα, η Continental, με σύνθημα «Μετατρέποντας τα ελαστικά σε χώρους ζωής». Δεν πρόκειται, φυσικά, για ένα συνηθισμένο γήπεδο, αφού ο τάπητάς του έχει κατασκευαστεί από 200 ανακυκλωμένα αγωνιστικά ελαστικά, που προέρχονται από τους αγώνες ηλεκτρικών SUV, Extreme E, στους οποίους η Continental είναι κύριος χορηγός. Το γήπεδο αυτό στοχεύει να δώσει, σε παιδιά και νέους, ένα ζωντανό μέρος για να παίξουν, να δώσουν ενέργεια και να προπονηθούν.

Τα ελαστικά με τα οποία φτιάχτηκε το γήπεδο, χρησιμοποιήθηκαν σε αγώνες στη Σαουδική Αραβία, στη Γροιλανδία και στη Σενεγάλη. Και τώρα, με τη μορφή ενός γηπέδου μπάσκετ, βοηθούν τους νέους να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό. Έτσι, τα ελαστικά, μετά το τέλος της αγωνιστικής τους καριέρας, αποκτούν μια δεύτερη ζωή.

Η κυκλική οικονομία, αποτελεί ένα οικονομικό σύστημα, βασισμένο στην επαναχρησιμοποίηση και αναγέννηση υλικών, ειδικά ως μέσο συνεχούς χρήσης προϊόντων, με έναν αειφόρο ή περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο (σε αυτή την περίπτωση με την αξιοποίηση φθαρμένων ελαστικών). Αυτός είναι ένας σημαντικός τομέας στον οποίο η Continental εργάζεται εντατικά.

Ο δήμαρχος του Ανόβερο ευχαρίστησε την Continental και τους συνεργάτες της για αυτό το γήπεδο, το οποίο φέρνει τον αθλητισμό και την αειφορία στην ίδια συζήτηση και δήλωσε ότι πρωτοβουλίες, σαν κι αυτή,  δείχνουν τί είναι δυνατό να γίνει, όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι βοηθούν στην υλοποίηση ενός κοινωνικού έργου.

Ο τομέας ελαστικών της Continental επιδιώκει μια ολιστική και αειφόρα προσέγγιση, σε όλες τις φάσεις της αλυσίδας αξίας των ελαστικών και έχει ως αποστολή του να γίνει η πιο προοδευτική εταιρεία ελαστικών, όσον αφορά στην περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη, έως το 2030.  Επιπλέον, οι λύσεις που βασίζονται στην κυκλική οικονομία αντιπροσωπεύουν, για την Continental, έναν σημαντικό τρόπο επίτευξης του φιλόδοξου στόχου της για ουδετερότητα άνθρακα, έως το 2050.

Continental

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο