Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιαφοραΗ παραγωγή του νέου MINI Countryman θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του BMW...

Η παραγωγή του νέου MINI Countryman θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία

Το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της MINI θα ξεκινήσει το 2023, μεταξύ άλλων, με το νέο MINI Countryman στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία. Θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο MINI θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία.

Το απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων all-rounder όχημα εναρμονίζεται πλήρως με το βιώσιμο πνεύμα του εργοστασίου της Λειψίας, που αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο.

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της εταιρείας για τη δημιουργία ενός “πράσινου εργοστασίου”, τίθεται σε εφαρμογή μια μακροπρόθεσμη στρατηγική βιωσιμότητας για την παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας.

Η Petra Peterhaensel, ως Διευθύντρια Εργοστασίου, και η Sonja Hengstler, ως Διαχειρίστρια Έργου για το νέο MINI Countryman, είναι υπεύθυνες στη Λειψία για τον μετασχηματισμό με στόχο την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης παραγωγής εξαρτημάτων ηλεκτρικών συστημάτων καθώς και ολόκληρων οχημάτων.

Ένα βασικό ανθρώπινο δυναμικό 5.600 εργαζομένων παράγει περίπου 1.000 οχήματα καθημερινά. Το νέο MINI Countryman βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στη Λειψία μαζί με τις BMW Σειρά 1, BMW Σειρά 2 Gran Coupé και BMW Σειρά 2 Active Tourer. Ως εκ τούτου, η μονάδα γίνεται το πρώτο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται μαζί οχήματα μαρκών BMW και MINI, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μέγιστη ευελιξία του.

Η ηλεκτροκίνηση ως κινητήριος μοχλός.

Η επέκταση της ηλεκτροκίνησης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας του BMW Group. Σήμερα, ένα στα πέντε μοντέλα MINI είναι ήδη ηλεκτροκίνητο, γεγονός που αποδεικνύει τον ενθουσιασμό των φίλων της μάρκας για διασκεδαστική οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων.

Το επόμενο σημαντικό ορόσημο και κίνητρο για το εργοστάσιο είναι η παραγωγή του νέου MINI Countryman, το οποίο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής της Λειψίας από τα τέλη του τρέχοντος έτους. Οι μπαταρίες υψηλής τάσης για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman θα προέρχονται από τις εγκαταστάσεις παραγωγής του ίδιου του εργοστασίου.

Για το σκοπό αυτό, το BMW Group επεκτείνει τη δυναμικότητά του για την κατασκευή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο της Λειψίας κατά οκτώ γραμμές παραγωγής έως το 2024 και επενδύει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ.

Η εγκατάσταση με εμβαδόν 150.000 τ.μ., όπου μελλοντικά θα κατασκευάζονται τα εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα, αποτελεί μια βιώσιμη επένδυση στη μελλοντική αειφορία του εργοστασίου. Η επέκταση συνδέεται με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και με την αύξησή τους. Μέχρι το 2024, περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην παραγωγή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Μακροπρόθεσμη δέσμευση στη βιωσιμότητα.

Η έννοια της βιωσιμότητας αποτελεί βασικό συστατικό του DNA του εργοστασίου της Λειψίας. Μέρος της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή αυτοκινήτων μπορεί να παραχθεί από τέσσερις ανεμογεννήτριες ύψους 190 μέτρων απευθείας στο χώρο του εργοστασίου. Το 2021 παρήχθησαν 21,9 GWh ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική ενέργεια.

Αυτό αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από πάνω από 5.000 νοικοκυριά των 3 ατόμων. Από το 2017, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να αποθηκεύεται προσωρινά σε ένα σταθμό αποθήκευσης που αποτελείται από έως και 700 μπαταρίες υψηλής τάσης προερχόμενες από μοντέλα BMW i3.

Ως το μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας, το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman οδηγεί τη νέα οικογένεια MINI σε μια εποχή ηλεκτρικής κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων. Ο μετασχηματισμός σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030 ξεκινά με αυτή τη γενιά μοντέλων.

Χάρη σε εξαρτήματα που εξοικονομούν χώρο, όπως η ιδιαίτερα επίπεδη μπαταρία υψηλής τάσης, η οποία επίσης παράγεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, το MINI Countryman θα προσφέρει στο μέλλον πρόσθετη ευρυχωρία και αυξημένα επίπεδα άνεσης.

BMW

Please follow and like us:
RELATED ARTICLES
0
    0
    Το Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειο